Rapport från ultraljud


Det var en trevlig läkare om än väldigt allvarlig. Hon började med att göra ultraljud på magen, men där såg man inte mycket. Dessutom har jag fått rött utslag under magvecket efter i tisdags så det gjorde otroligt ont.

Så det blev ett vaginalt ultraljud i stället. Men även det var lite svårt att se med.

Men det hon kunde se var att hon kunde se 3:e hålrummet i hjärnan (frampå huvudet på fostret), det brukar man vanligtvis inte kunna se, det ska man egentligen inte heller se.

Hon kunde inte sia utgången på det hela, det är något som kan försvinna men oxå något som kan utvecklas till nåt värre.

"och då blir det tråkigt" sa hon. Jag svarade "nej, det blir en mardröm"

Hon sa en massa annat oxå, men jag minns ärligt talat inte.

Hon tyckte uppriktigt synd om oss och var väldigt ledsen för vår skull, vi hade en gedigen historia som hon utryckte det.

Det kändes som hon inte berättade allt.

Den 14 augusti ska vi tillbaka och se hur det har utvecklats. Det hjälper inte att göra vul tidigare eftersom det förhoppningsvis ska växa bort av sig själv. Det är heller inte några andra avvikelser så jag tror fostervattensprov inte tas förrän sen.

****
Jag sa till maken att vi ska berätta för alla ändå, även den ovissa utgången. För vi kan inte bära det här själva.

Så får det bli som det blir.

Men ni känner väl mig vid det här laget, alla scenarion måste bearbetas och funderas över. Och framförallt de med sämre utgång.

Just nu är det enda jag kan tänka på den mardrömslika utgången att jag måste föda ut ett foster i vecka 19 om 5 veckor. Jag kommer inte klara av det.

Just nu känns allt som en mardröm. Hur ska jag kunna njuta av graviditeten nu?

(Jag har googlat, jag hittar INGENTING)

Kommentarer

  1. Kära du =( Men, kan dom inte göra något tidigare? moderskaksprov? Ska du gå och vänta och vänta på att inte veta? =( Jag menar dom gör ju kub i den veckan så om du aldrig hade gjort kub hade du aldrig vetat något nu så då borde det väll innebära att dom har en plan för om man ser något sådant här i denna vecka?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror inte det hjälper, det enda som hjälper är att det växer bort av sig själv.

      Jag ångrar så att vi gjorde kub nu :(

      Radera
  2. Jag är ledsen för er skull. Hoppas ändå fortfarande att allt ordnar sig.

    Det jag inte förstår är att doktorn verkade ha se svårt allt annat, men hålrummet såg hon ändå?! Kan man lita på det då? Och varför får man tid för ul så sent? Dagen efter har ni RUL (om jag ser det rätt här till vänster). Mycket man undrar över... Är det inte bättre att göra FVP?

    Jag kan förstå att du inte kan njuta nu, men tyvärr är det inte så mycket ni kan göra. Hoppas på er lilla foster!

    Kram,
    T.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi såg oxå hålrummet.

      De vill att han växer till sig så man ser bättre.

      Radera
  3. Nej kära vän. Jag har tänkt så mycket på dig sedan du skrev sist. Hoppats så innerligt att ni skulle få goda besked idag. Jag är så ledsen för din skull!

    Mitten av augusti är så himla långt bort, kan du uppsöka privat gyn innan dess för undersökning eller akutgyn? Ja jag vet inte hur man känner, jag bara tänker högt.

    Jag fortsätter att hoppas med och åt er i svaga stunder!

    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det enda som hjälper är att det växer bort av sig själv, och för det så måste man vänta några veckor.

      Kram

      Radera
  4. Usch så ledsamt! Jag hoppas verkligen att det försvinner och att ni får ert efterlängtade barn. OM du har ork att läsa om att föda en liten i vecka 19 så kan jag rekommendera wwww.langtantillbarn.blogspot.se
    Hon som har bloggen,Anna, fick föda deras son i vecka 19 i maj 2011. De har fått en son till efter det och det kanske du inte riktigt orkar läsa om just nu men läs inläggen från maj 2011 om du orkar.
    Jag hoppas verkligen att er lilla visar sig må bra och att du inte behöver föda ut den lill* i vecka 19. Har du/ni orken så kan du kanske försöka få detta kollat av en annan banmorska? En second opinion och där du kan fråga om fvp eller moderkaksprov kan ge besked? Tänker på er. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag brukar läsa henne jag oxå ibland.

      Jag tror vi avvaktar lite, jag har inte ork nog just nu.

      Kram

      Radera
  5. Hej!
    Vad jobbigt det måste vara för er att ha fått reda på detta. Det kan ju faktiskt vara så att allt går vägen också. Försök njuta av att faktiskt vara gravid!
    För 3 veckor sedan fick jag missfall i vecka 17 och det blev en liten miniförlossning. Väldigt dramatiskt. Jag trodde inte heller jag skulle klara av det. Att jag skulle åka in på psyk eller något. Men nu med facit i handen har jag faktiskt klarat det! Det har varit många tårar men jag börjar äntligen se klarare på det hela. Det jag tänker på är att jag tycker det var lite "tur" att det ändå var rätt sent. För vi fick se vår underbara son. Vi fick ett ansikte på honom som vi kommer kunna tänka på resten av vårt liv. Nu menar jag inte att detta kommer hända er. Men OM det skulle hända så lovar jag dig att man klarar det. Många kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj :(

      Vad stark du är, tack för att du delar med dig.

      Kram

      Radera
  6. Många varma styrkekramar till er!
    Klokt att berätta för alla ändå, oavsett utgång på det hela är stödet skönt och viktigt att ha.

    Jag önskar av hela mitt hjärta att det växer bort
    Ta han dom er tre
    Kramar lill

    SvaraRadera
  7. Saknar ord, så fruktansvärt att få behöva bära på den oron i en månad till när ni egentligen bara borde få gå runt i en lycklighetsbubbla. Hoppas så på att det ordnar sig och att allt ser bra ut på nästa UL!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det :(

      Jag ville drömma om barnvagnar och måla barnrum. Men nejdå :(

      Kram

      Radera
  8. Åh, vad jag känner med dig!!! Det här ska du inte behöva gå igenom, inte efter allt kämpande!! Det finns ingen rättvisa :( Tänker massor på dig och önskar av hela mitt hjärta att det växer ihop till nästa UL!!! Skickar styrkekramar till dig, mina tummar är dina!!

    KRAM

    SvaraRadera
  9. Jag är så ledsen för er skull. Jag hoppas att allt ser bra ut i augusti.
    Jag hoppas så innerligt.

    /Dustpuppy

    SvaraRadera
  10. Håller alla tummar och tår och skickar några böner till högre makter för er också. Hoppas på att allt visar sig vara OK om en månad även om jag förstår att väntan är allt annat än rolig.

    Själv går vi och väntar på att jag ska börja blöda ut den lill* som stannade av i slutet av vecka 6 och där hjärtat aldrig ville börja slå. För mig känns det som en vinst i sig att kroppen ändå visat att den kan bli gravid.

    Känner mig förvånansvärt lugn, mer än jag själv trodde med tanke på att det ändå är ett missfall. Har ju även jag en liknande historia som din bakom mig med ett antal inseminationer/IVF med tidigare partner som aldrig ens gett ett plus.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lycka till, du har mina tummar till nästa försök.

      Radera
  11. Jag skickar kramar i massor och hoppas så att det växer ihop. Väntan måste kännas hemsk, men tänk så mycket du orkar och kan på att det ska gå bra. Tycker att du ska våga köpa något plagg el. gosedjur för att sända ut positiv energi om att detta går bra. kramar Lina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en bra ide, kanske jag ska köpa nåt litet. som en symbol.

      kram

      Radera
  12. Jag håller alla tummar o tår!! Sen har jag en tanke... jag tror inte att "hålrummet" behöver vara ett kromosomfel. Skulle man ha den misstanken är jag helt säker på att man skulle göra ett fvp/mkp. Det finns ingen vinning att vänta om man misstänker det. Plus att man brukar se flera missbildningar vid kromosomfel, nu var det dock svårt o se hur som helst. Ge inte upp hoppet om mini!!! Kram /Sara

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jag ska försöka hoppas och tänka positivt!

      Kram

      Radera
  13. Håller tummarna stenhårt för er, och hoppas så innerligt att det går vägen! Finns det en högre makt ber jag till den också.
    Stor kram, tänker på dig ♥♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det betyder mycket för mig!
      kram

      Radera
  14. Håller tummarna att allt går bra och att de kommande veckorna går snabbt! Fick själv dåliga nyheter på KUB, alldeles för stor nacksvullnad. Väntan på fostervattenprovet och ul i vecka 16 var fruktansvärd. Och då har jag inte haft några problem med att bli gravid... Kan inte föreställa mig hur jobbigt det måste vara nu. Önskar er all styrka!

    SvaraRadera
  15. Låter lite som det vi fick høra på tvilling nr. 2. Hette något med ventrikkel och øppning och vätska. Jag minns inte helt. Men du kan googla ventrikkel hjerne på norska, så kan du læsa.
    Till oss fick vi en Expert samma dag. En øverlækare som så att detta var inte något att bry dig om.
    Och lilla Daniel ær helt frisk!!!!
    Ge inte upp.
    Du måste också mysa med din væxande mage.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, norska. Jag ska försöka googla och läsa på lite.

      Kram!

      Radera
  16. Du är värd så mycket mer än detta!!!
    ❤❤❤❤

    SvaraRadera
  17. Massa tröstekramar till dig Cecilia. Det finns helt enkelt inte ord för att beskriva det du går igenom med din man nu :(
    Förstår så väl din uppgivenhet och totala orkeslöshet i allt som ni gått igenom. Det är helt enkelt inte rättvist!!
    Jag kommer i alla fall fortsätta hoppas för din skull. Det bara måste gå vägen...
    Kram/ Vivela

    SvaraRadera
  18. Jag tänker inte sluta tro och hoppas och du skulle bara våga sluta! Att titta på foser så tidigt är " meningslöst" då de är så lång tid kvar för de att utvecklas. En outvecklad del av hjärnan kan se felaktigt utvecklad ut pga läkare vanligtvis inte ser outvecklade hjärnor och därför misstolkar resultat. Ge knyttet en chans, han växer föhoppningsvis ifatt sin kropp. Bara nån dag hit eller dit gör stor skillnad för vad man kan se och tolka så tidigt på ul. Jag ger inte upp hoppat, och det gör inte du heller. Du är gravid, du bär ett barn och det är ditt. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag försöker verkligen tänka så. Men reptilhjärnan tar liksom över.

      Radera
  19. Usch och fy...

    Skickar styrkekramar!

    SvaraRadera
  20. Se ledsamt att läsa :-( Förstår att det måste vara svårt att fortsätta hoppas och glädjas även om du ser ovan att det faktiskt finns hopp. Önskar verkligen att lillen växer till sig och jag hoppas också att ni inte ger upp hoppet, varken om denna lilla fina eller ytterligare chanser i framtiden. Livet är verkligen inte rättvist. Man blir nästan förbannad att en del ska behöva gå igenom så mycket.
    Stor styrkekram från mig <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag önskar jag kunde bli lite mer arg just nu för att vara ledsen är bara jobbigt.

      Kram

      Radera
  21. Men fina :-(

    Ber till de väsen jag tror på och önskar och hoppas så jag blir blå att knyttet växer till sig och att allt är bra.

    Blir så ledsen och arg att du ska behöva gå igen ännu mer, livet är så orättvist!

    Stora, varma styrkekramar

    SvaraRadera
  22. Jag blir så ledsen.. Jag hoppas och tror fortfarande att allt ska vara bra med lilla bäbisen där inne. Men det är hemskt att den lycka ni äntligen fått till er, den har istället blivit en stor oro och rädsla.

    Tänker på dig så ofta och flera gånger om dagen..
    Även denna gång önskar jag att jag hade ett fungerande trollspö!

    Kramar i massor från Lena och missarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vad konstigt allt blev nu då, önskar oxå att ett trollspö hade hjälpt.

      Kram till er.

      Radera
  23. Åhh jag har tänkt på dig hela dagen vännen, just nu rinner tårarna över mina kinder för NÄ det här finns bara inte. Jag håller självklart fortfarande tummarna för det kan ju gå bra (det måste det ju!) men fy vad jobbigt att behöva vänta och inte veta. Men ja ni gör rätt - klart ni ska berätta så att ni kan prata om det det är bättre än att bära allt inom sig.
    VARMA KRAMAR din Nenne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, hjärtat. Tack för dina fina ord och att du hängt med i alla dessa år.

      Kram

      Radera
  24. Kära du! Bara tid som behövs och det är ju det som är så plågsamt, att vänta. Jag ska be till högre makter att det är något som växer bort. Tänker på dig och hoppas att det här ska gå bra. Kramar i massor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänker på dig med och väntar :)

      Kram o lycka till

      Radera
  25. Denna vedervärdiga väntan och oron som gnager är hemsk. Lider med dig men jag hoppas och tror faktiskt att det kan gå bra. Ta väl hand om dig. Kram!

    SvaraRadera
  26. Jag känner starkt för dig. Hoppas allt går så bra det kan!

    Den här länken kanske hjälper dig lite? http://www.hydroassoc.org/docs/PrenatalHydrocephalus-A_Book_for_Parents.pdf

    SvaraRadera
  27. Skickar bara en kram o hoppas att det ska växa bort. Förstår att allt känns nattsvart nu. Varma kramar

    SvaraRadera
  28. Fy vad jobbigt att vänta fram till augusti för besked. Hoppas innerligt att det växer bort. Stor styrkekram till dig!

    SvaraRadera
  29. Så så ledsen att det inte var grönt ljus från ultraljudet, att inte räkmackan dök upp nu. Och att tid som är den enda läkningen, också är så sönderslitande jobbigt.

    Oavsett vad som händer bär du just nu det finaste barnet (nåja... frånsett lilla E och lille A då :-P) och om du bär din lill* för 5 veckor eller för en hel gravidietet ändrar inte på det. Just nu bär du ditt barn och det kan ingen någonsin ta ifrån dig. Kanske får du snart känna de första små tapp-tapp-tappen där inifrån och få njuta dem utan att ännu veta hur det ska bli. Så ledsen för det, och gläds ändå åt ditt barn därinne.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering