Tumör i äggstockarna?

Känts som jag hamnat i klimakteriet så jag bokade tid hos gyn. Häromdagen bar det i väg till en synnerligt otrevlig gynläkare, man han gjorde undersökning och tog blodprover

I dag fick jag provsvar att jag har förhöjt tumörmarkör samt massa oidentifierade cystor.

Remiss till sjukhus skickat.

Mitt liv stannade just.

Kommentarer

 1. Tänker på dig, uppdatera oss som står vid din sida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack,
   Det ska jag! den 29 ska jag till sjukhuset.

   Radera
 2. Oj, oj, fick typ samma sak som hände mig. De hittade cystor och när jag var och träffade anestesiläkaren inför operation sa han att det var förhöja markörer. Så i min värld var det cancer. Han kunde inte förklara vad det betydde. När jag sen träffade min läkare fick jag förklarat att det är samma "markörer" vid även goda cystor och endometios som vid elak cancer. Skillnaden är att det ska vara skyhöga värden vid elak. I mitt fall var det en stor chokladcysta på ena äggstocken och endometios som gav förhöjda värden. Håller tummarna att det går bra! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad skönt att höra. Google är verkligen ens värsta fiende!

   Radera
 3. Tänker på dig och håller tummarna!

  SvaraRadera
 4. Fast Google söker ju inte upp dig utan det är du som söker upp Google. Du blir ju liksom inte "anfallen" av fienden om du inte vill. Det bästa är att prata med en levande doktor och strunta i att googla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken onödig kommentar. Jag tror att det är få människor som inte söker information på Google idag, antingen som komplement till annan information eller för att kunna ta ställning till hur man går vidare i någon fråga. Den information man hittar kan vara till stor hjälp, men man kan också ramla över (och i någon mån kanske dras till) skräckexempel. Jag antar att det var det sistnämnda Cecilia syftade på.

   Hur som helst. Du kanske inte använder Google på det sättet, men för den skull behöver du ju inte skriva en dryg kommentar till någon som har det tufft.

   Radera
 5. Ingen - eller åtminstone väldigt få - läkare uppskattar att patienten ställer diagnos på sig själv. Ytterst få sjukdomar har ett standardförlopp och det är inte något som Google tar hänsyn till. Precis som du påpekar, kan man hamna i mycket olyckliga beskrivningar av en sjukdom eftersom dessa tenderar att vara fler än de som beskriver motsatsen. Det är dessutom så att patienten oftare fastnar i skildringar som är negativa än de som beskriver ett positivt förlopp. Som läkare önskar man att patienten känner förtroende, litar på den information som man ger och avstår från Google och andra mindre tillförlitliga källor. Söker man upp tillförlitliga källor (forskningsrapporter och liknande), behöver man kunskap för att kunna tolka det som sägs, kunskap som gemene man saknar. Detta inte sagt för att framstå som dryg, utan för att det är ett faktum som gäller fackkunskaper inom alla områden.

  SvaraRadera
 6. Har inte läst din blogg på länge men är en av de som varit med på din resa och du på min ensmulahopp om du minns mig. Blev nu förskräckt när jag läste cancer. Tänker på dig och skickar kramar i massor. Jag är med en av dem som googlar allt kan hjälpa det �� kram

  SvaraRadera
 7. Håller alla tummar idag!!

  SvaraRadera
 8. Shit. Hur går det? Kram från Lotten

  SvaraRadera
 9. Hej! Jag har följt din blogg länge, men det var länge sen jag skrev en kommentar. Hur har det gått för dig? Jag kollar in varje dag och hoppas på att du ska göra uppdatering med lite lugnande nyheter. Hoppas verkligen du mår bra!

  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 10. Ja, hur har det gått?! Tänker så mycket på dig och undrar. Håller alla tummar och tår!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sammanfattning

Fortsättning på undersökningar...