Första utlandssemestern

I torsdags kom vi hem, nu nästan en vecka senare känns det som vi aldrig varit borta.


Vi reste på torsdagen, flyget gick 06:45. Eftersom det är en nästan brottsligt tidig tid så kom vi på den briljanta iden att bo på Arlandahotellet natten innan. Vi behövde ändå gå upp 4:30 men det kändes mycket rimligare än 03:00.


Resan gick fantastiskt, barnen var superdukiga och tyckte allt var så spännande. De släpade sina egna väskor och ryggsäckar, vi fick minsann inte hjälpa till. Till flygplansstolarna hade jag beställt kritor och målarböcker samt mat förstås. Resan tog bara 3:20, vilket var alldeles lagom.


Hotellet var även det helt fantastiskt, hotellrummet var delat i 2 rum så vi inte störde varandra på kvällen. Massor av aktiviteter, fullkomligt iskalla pooler, berg, stränder och hav. Sådär som det ska vara.


Barnen älskade varje sekund, somnade sent och vaknade 06. Vi föräldrar sprang skytteltrafik framförallt vid måltiderna som var kaos. När barnen äntligen valt klart av den enorma buffen skulle vi ta mat och när vi var klara hade de ätit upp.


 Vi var nästan de enda föräldrarna som inte hade telefoner och ipad för barnen vid måltiderna. Alla barn från 0-10 år satt och tittade på telefoner.


Kanske det skulle vara ett alternativ men jag vill hellre att vi ska vara här och nu, även vid maten. Jag vill att barnen ska uppleva varje sekund tillsammans med oss på resan.


När vi skulle hem grät Klara hela resan, hon sa att hon skulle skaffa sig ett jobb så hon kunde flytta dit. Alfred är fortfarande helt salig över vattenrutschbanorna.


Kort och gott en fullkomligt otroligt lyckad resa. Vi föräldrar är förstås lyckliga över att få komma hem, men att kunna ge barnen en så upplevelse är en gåva. Vi kommer absolut resa igen, dock när det är lite varmare i poolerna. (det var ju ändå en sk uppvärmd pool..eller ja, mindre kall)



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering