Incidenter på dagis

Alltså, som förälder känns det som jag är ute och simmar på djupt vatten utan att se stranden.


I måndag hade Alfred sparkat en kille i magen, och skattade, detta ledde till allvarliga samtal både på dagis och hemma. Konsekvensen blev dessutom att han inte får lyssna på ljudbok utan vi läser bara kompisböckerna.


I går hade en ny incident varit (oklart vad) med nya samtal.


Nu ringde de från förskolan och berättade att han kastat en isklump i ögat på en kille så det blödde och blev ett jack.


Förskolan är fantastiska, engagerade och målmedvetna. Nu ska de ha en personal med honom hela tiden för att avvärja och lära honom hantera situationer.


Jag får magsår, sömnsvårigheter och blir superstressad. Vad är det som händer? Varför gör han såhär? Min hjärna drar genast i gång i 180 med utredningar, specialpedagoger och -Vad är det för FEL på honom?


Han har svårt att förklara vad som hänt, varför och ånger och empati vette fasiken om han känner. Han hade i alla fall blivit superledsen i går vid samtal på dagis. Personalen kände att de nådde fram.


Och så händer detta i dag.


Det blir samtal i dag med, närkontakt, kramar, kärlek och nyttiga böcker. Vad kan vi göra mer? Tips och input uppskattas verkligen!



Kommentarer

  1. Jag och maken samt fsk har gemensamt vänt oss till familje och skolservic i komunen för att en tredje part kan komma med tips, råd och få verktyg att jobba med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, jag har kollat på vår kommuns hemsida men inte hittat något. den står bara att förskolan kontaktar en specialpedagog

      Radera
  2. Strengths-based parenting, fokusera bara på hans positiva sidor. Ha mycket egentid med honom utan syrran, hjälp honom sätta ord på sina känslor. Hans beteende tyder på att han behöver lite mer uppmärksamhet.

    SvaraRadera
  3. Åh, jag förstår att det är en svår situation! Att barn skrattar behöver dock verkligen inte betyda att de tycker det är roligt eller inte förstår allvaret. Tvärtom, skratt är ofta ett sätt att hantera när det är svårt känslomässigt. Så låter det ju som här. Överlag låter förskolan väldigt brutal på hans känslor? Vad är poängen med att tala honom tillrätta tills han börjar gråta?

    Förskolan måste ändra sitt sätt att arbeta så att alla barn mår bra på förskolan, även er son. De ska kontakta specialpedagog. Ni kan kontakta barnpsykolog via bvc.

    Och så förstår jag inte riktigt varför han tas ifrån ljudböcker för att han har det svårt på förskolan?

    Hoppas att ni och han får hjälp att få vardagen att fungera bättre <3

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering