Förändringens tider

Jag har bloggat i många år, i sorg och glädje. Under flera år var den min räddning, tröst och enda ventil för allt som hände i livet. Så mycket stöd jag fått från er, hjälp, tröst och emellanåt skäll.

När jag läser äldre blogginlägg så kan jag se förändring av språket i jämförelse då och nu. Då hade jag ett mycket färgrikt och mer levande språk, Nu är det endast korta meningar i faktaanda. Största förändringen före och efter barnen.

Jag tänker främst tidsbrist men även att det var ungefär 4,5 år sedan jag fick prata klart en mening, tänka klart en tanke och att jag inte använder mitt språk på samma sätt. Jag tycker jag är långsammare, tröttare i tankarna och har svårare att komma i håg saker, Kanske även åldern spelar in?

Under julen var det första gången jag läste ut en bok på kort tid, annars brukar det ta minst ett halvår att läsa ut en bok. Mestadels beroende på att jag inte kommer i håg vad jag läst dagen innan och att jag är trött och bara orkar med 1-2 sidor.

Ni som hängt med mig från början dvs för ca 10 år sedan vet att jag har (hade) ett enormt bokintresse, jag läste minst 1 bok i veckan och hade ett jättebibliotek med böcker.

Nu å andra sidan läser vi mängder med böcker för barnen, det är superkul och något som hela familjen uppskattar.

Alfreds värld är fortfarande uppochner, han lägger gärna pussel uppochner och skriver alla bokstäverna uppochner. Klara kämpar med att lära sig läsa och kan hela alfabetet och siffror men har inte riktigt knäckt läskoden än, men snart så.

Alfreds största önskan är fortfarande att få ingå i en lagsport, jag har hört av mig till alla på orten men det är kö! Bara i simklubben är det 100 i kö. Grannkommunerna likaså.

Klara fortsätter med sin ridning och älskar det! Hon är fortfarande försiktig i ridningen men rädslan för hästen är helt borta.

Jag rider fortfarande men tyvärr bara en gång i veckan, hade mer än gärna ridit fler gånger men efter sommarens torka så är det höjda foderpriser vilket innebär höga ridpriser för oss ryttare.

Jag har istället börjat med gruppträning- bodypump kör jag 2 ggr/vecka och i kväll ska jag prova spinning. Jobbigt, roligt och jag känner mig så stolt över att jag kommer i väg! (och vågar)





Kommentarer

  1. Har följt dig sen ett par år innan barnen kom. Har själv oxå blivit förälder under tiden. Passar mig ganska bra med lite uppradning, man hinner ju inte läsa som förr ;) Iaf uppskattar jag fortfarande dina inlägg. Att vara förälder är verkligen inget lätt "jobb", mycket tankar runt men när ska man få tid att tänka klart en tanke?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du hänger kvar fortfarande. :-) Otroligt att livet förändras före och efter barnen. Jag trodde jag visste vad det innebar att vara förälder men i verkligheten hade jag inte en susning...

      Radera
  2. Åh jag känner ju igen mig precis! Haha herregud... kram JVJK

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering