Söka nytt jobb och STORA barngrupper.

Efter denna röriga höst här på jobbet- att tvingas ha dubbla tjänster- rörigt och kort om personal- var nog konflikten med gruppledaren droppen.


Trots jag trivts så bra, älskat mitt jobb och många kollegor så skickade jag häromdagen in ansökan till nytt jobb. Det är i samma kommun jag bor i, vilket är en nackdel, och en fördel. Jag sökte dit för några år sen men tackade nej då det var kaos där. Nu verkar det ha stabiliserat sig men jag är ändå osäker på om jag vill jobba där.


Fördelarna är att jag slipper pendla 9 mil om dagen. Barnen behöver inte lämnas lika tidigt. Jag känner flera kollegor på avdelningarna där. Det är en mindre kommun. De har 80-90-100-110 tjänster, dvs jobba 90 och få 100 i lön osv.


Nackdelarna är att det är i samma kommun och det är en mindre kommun. Jag är nu lyckligt ovetandes om allt elände. Jag tror det är lite rörigt där och inte så stabilt, de har inte lika mycket resurser som i större kommuner.


****
Vi har filmkväll med barnen varje fredag och lördag, de verkligen älskar det! Nu håller vi på plöjer "landet för länge sen" filmerna som verkligen uppskattas trots de kanske är lite läskiga (tycker Alfred). Jag tycker typ allt är sorgligt och sitter och gråter titt som tätt. Mycket djurfilmer typ pongo, Airbuddy och Gustaf. De får välja inom ett antal utvalda (av oss) filmer.


Det är så mysigt så det är galet. Sitta och smaska popcorn (bara jag), fil och smörgås (dem) och kramas i soffan. Sen bearbetar det vi sett och reflektera över det som hänt i filmerna. För första gången tittar vi även på julkalendern, året innan har de inte uppskattat den. På kvällarna när det är dags att sova släcker vi ner och lyssnar på ljudbok. Just nu Alfons Åberg som är en stor favorit.


Våra små börjar bli stora. Underbara fina goa barn.


I helgen har vi julpyntat, klätt gran och bakat pepparkakor. Klara älskar alla tomtar och flyttar runt dem så vi hittar tomtarna på de mest märkliga ställen. Katten Greta attackerar granen när hon inte tror vi ser.


****
På förskolan berättade dem att de ska utökar till 35 barn. 35!! De ska delas in i baser men kommer oftast ändå vara 35 i storgrupp. Det är ju helt sjukt! 35 barn mellan 2-4,5 år. Alltså hur tänkte dem här? Hur går det i hop med att vilja minska barngrupperna?


Jag blir så trött.





Kommentarer

  1. Oj! Vår 4 åring går med 12-15 barn i gruppen, lyx men ändå upplever jag att det är stojigt ibland

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så var det på gamla dagis men nu är det ju fruktansvärt. Som förälder är man ju helt maktlös.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering