Konstiga frågor

Vi har haft en fantastisk helg, ridning, bamsegympa, lek och skratt. Vi har lekt häst, plockat svamp och myst tillsammans.


Tvillingarna har börjat fråga så mycket om livet, världen, händelser och andra konstiga saker. De har även mycket funderingar kring allt. De resonerar, diskuterar och argumenterar.


-Vad händer om vattnet i kranen tar slut? Vad händer om man inte stänger av vattenkranen?
-Hur skulle det vara om man hade snoppen i rumpan i stället?
- Vad händer om man äter bajs?
-Att vara på förskolan är vårat jobb, ni vuxna går ju också till jobbet.


Typiska kommentarer är
- jag har slutat med (mjölk, ost osv)
-Jag kommer inte göra det nu, jag ska göra det när jag är 5 år
-När jag är vuxen ska jag också dricka cola
-Nu är du dum, man får inte göra så mot små barn
-Mamma, nu har jag funderat över det där med kaniner
-Du är inte alls ledsen, du gråter ju inte


*****
Båda skriver och ritar mest hela tiden. Det går åt mängder med papper hemma just nu. De producerar säkert 100 olika teckningar varje dag på förskolan och hemma. De leker mycket rolllekar allt från hästar, hundar till prinsessor.


Alfred bygger mycket med lego men gör även stora formationer av möbler, leksaker och allt annat han har tillgängligt. Han har alltid mycket projekt på gång och blir jättearg om någon förstör hans konstverk. Han vill alltid sova med alla bilar, saker och framförallt nya leksaker.


Klara skriver och ritar, leker med dockskåp och stall. Hon har alltid mycket idéer och försöker alltid få med alla i sina rollspel. Hon är aldrig sysslolös och leker lika gärna själv som med andra. Mycket hästlekar just nu.


Ingen av dem håller på med våra telefoner och paddor. De har inte några egna. Det är dels ett val av oss men också att vi inte har behovet. Vi har pratat om att de ev ska få någon sorts ipad till jul eller nästa år och ha den på begränsade tider. Vi tittar bara på Bolibompa på kvällen och barnfilm som de får välja på fredag och lördagen. Mycket för att Alfred får mardrömmar och tycker mycket är läskigt just nu.


De vaknar fortfarande alltför ofta på nätterna, stökar innan sängdags (Alfred) och vaknar alltför tidigt på helgerna och är medvetslösa på veckorna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering