4-åringars utvecklingsfas/ trots

Ni får kalla det vad ni vill; faser, utveckling eller trots. Det enda jag vet är att vi håller på bli galna här hemma. Alfred testar varenda gräns, tjatar, får utbrott, är ilsk, gråter, kan själv och argumenterar om varenda liten småsak. Det är som att ha en ilsken geting efter sig hela tiden. 

Varje dag är som en vecka och jag  har längtat till jobbet varje dag  för att få vila upp mig, för det här är banne mig inte semester. 

I morgon åker vi till Leksands sommarland i 4 dagar och jag hoppas verkligen vi kommer överleva. Gär vi det kommer nästa prövning då ska nämligen min mamma följa med oss hem och vara med på kalaset. 

Appråpå kalaset så blir det mest ett familjekalas och en tvillingfamilj till. Klaras gamla förskolekompis är oxå bjuden, ni vet hon som föräldrarna lämnade här fast hon inte sett oss på ett halvår och nästan aldrig träffat oss vuxna. Sist vi träffade henne var i december o igår sms mamman o frågade om hon kundle lämna flickan här (som inte är fyllda 4 än) på kalaset och hämta henne senare. 

Då har hon inte träffat oss sen julas och hon har inte träffat någon som är på kalaset. Det kanske inte spelar nån roll om tid och människor för flickan men det hugger ändå i mitt hjärta. Jag skulle inte lämna klara hos 15 vuxna och några barn som hon aldrig träffat och så vidare.. men alla är vi olika och jag sa självklart får hon komma. Jag sa även till Klara att flickan kommer och vi får ta hand om henne. 

Då har jag min barn, gästerna, flickan och min mamma att hålla reda på. Min mamma är intellektuellt på nivån som barnen så nån hjälp av henne får jag inte. 

4 år! Det är inte klokt vad tiden går, nästa inlägg tänkte jag skriva om barnens personligheter. 

Kommentarer

  1. Min stora har varit en pisspotta i 2,5 år. Det har ändrat form längs vägen litegranna men konstant är grälsjuk, explosiv och pissjobbig. Han är 4,5 år gammal och bi misströstar - nu är BVC inblandade.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kram JVJK (glömde visst skriva under...)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vidrig helg :(

Incidenter på dagis

Viktiga händelser och mindre kärlek