Sluta med venlafaxine.....igen

För fjärde gången är det dags att faktiskt sluta med venlafaxine. Viktökning (10kg) tillsammans med att jag faktiskt mår bättre gör att det känns som ett bra beslut. 

Så i månader har dosen minskats och nu har jag tagit  en ”smula” varje dag. 

I dag är det dag 2 och natten har tillbringats med mardrömmar och oro, otroliga ”brainzaps” och yrsel samt rejält trög i hjärnan. När jag vänder på huvudet stannar ögonen kvar i sekunder på förra blickpunkten. Sjukt! 

Det är bara och härda ut, vad jag förstår så är det några veckor det handlar om, hoppas jag verkligen pallar och inte utsättningsymptomen blir värre. 

Wish me luck och har ni erfarenheter av utsättning av venlafaxine så säg till. 


Kommentarer

  1. Jag åt Venlafaxin i tre år (tre kapslar à 75mg varje morgon). Lördag morgon innan 1:a advent när jag skulle ta min medicin, var den slut. Aj då. Ingen tid att gå till apoteket den dagen och inte nästa dag heller. Hela veckan gick, och det blev söndag igen. Jag gick till apoteket, och då visade det sig att receptet hade gått ut i oktober, så jag kunde inte hämta ut någon medicin. Någon läkare gick inte att kontakta på en söndag, så det fick anstå till måndag. Tänkte jag. Men jag kom mig inte för på måndag. Inte på tisdag heller. Faktiskt inte på hela veckan. Då gick det upp för mig att jag varit medicinfri i två veckor utan några som helst problem. Jag mådde alldeles utmärkt. Inte deprimerad, inga abstinensbesvär. Det enda jag märkte var att jag svettades avsevärt mycket mindre.

    Nu har det gått snart åtta månader utan Venlafaxin. Jag mår fortsatt alldeles utmärkt, och trots att jag slutade tvärt, kände jag inte av någon abstinens.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering