Biverkningar och död

Som ni läst har vi en del stök på nätterna. Kvällen till i förrgår tänkte jag lyckligt att nu är vi lediga och barnen har somnat trots hosta och stök, så då går jag också och lägger mig tidigt.


Vid 21 började Klara gråta och klagade på magont, i mitt huvud uppspelades genomgång diverse sjukdomar och planering för dessa. Hon somnade om och jag pustade ut.


Men sen fortsatte hon så gott som hela natten, till slut bar jag in henne i min säng i hop om bättring och sömn. Många tankar far i huvudet, ska vi ringa ambulans? är det mardrömmar? Är det magsjuka? blindtarmen? Inga symptom stämde med något.


På morgonen var hon "pigg" och helt utan magont. Vi föräldrar däremot var grusiga i ögonen och rätt slitna.


Efter lite klurande och läsning i fass så stämde symptomen exakt över med biverkningarna för Ipren. Hon fick nämligen Ipren innan hon somnade. Vafan. Stackars lilla Klara.


Men i natt har båda barnen sovit HELA natten. Förstå. HELA! Otroligt! Vi är så tacksamma att få sova några timmar i sträck.


****
Min mormor avled i helgen, hela 95 år gammal. Jag har haft väldigt lite kontakt med henne i vuxen ålder. Jag har dessutom en massa mostrar och kusiner jag inte träffat sen jag var barn.


Jag tror mycket av orsaken är min mamma, hon är som ni vet inte som alla andra. Och släktens svarta får. Vi barn får automatiskt stämpel på oss och har aldrig fått involveras i den släkten.


Sen att min mormor var den bittraste och elakaste människa som jag träffat är en annan historia.


Jag gissar att jag måste gå på begravningen. Jag ser inte fram emot det måste jag erkänna.


****
I dag är det ridning, det ska bli väldigt skönt att få komma i väg och mysa lite med hästarna. I går var det ingen ridning så i dag ska jag pussa extra mycket på hästarna.



Kommentarer

  1. Vet du, det är helt ok att inte gå på begravningen. Om ni inte har haft någon kontakt kanske det till och med är lite naturligt. Om du vill kan du ju göra något själv för att minnas de eventuella fina sidor din mormor hade - gå till en minnesplats, skänka en gåva till någon organisation?
    Stackars lilla Klara

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering