Alfred ska opereras och andras barn

För någon vecka sedan så var Klaras bästa kompis från gamla dagiset och hälsade på. Jag blir lite förundrad....


Klara och kompisen har inte träffat sen i juli, de har bara lekt utanför dagis 1 gång i somras plus barnens kalas. Annars ingenting. Vi känner inte familjen och har bara träffat kompisen i dörren vid dagis.


Jag sms i alla fall mamman och frågade om de ville komma och leka hos oss då Klara pratar väldigt mkt om den kompisen. Hon svarade att det vore toppen och undrade när de skulle lämna kompisen.


Jag blev lite ställd, skulle de lämna henne här själv? Hon känner ju inte oss och är 3 år. Jag svarade dag och tid och undrade om hon fixar vara hos oss själv med tanke på att hon inte känner oss vuxna. Mamman svarade att vi får väl ringa dem annars.


Sagt och gjort, de kom hit, dumpade kompisen och ett par trosor ifall det händer en olycka och sa att vi kan sms när hon ska hämtas.


Det gick bra även om de drabbades av akut blygsel i början.


Jag funderade på hur jag själv skulle gjort. Jag tror inte jag skulle lämnat Klara hos en något okänd familj och hoppas hon klarar sig.


****
Jag vet inte om jag skrev att vi var med Alfred till öron, näsa, halsläkare? han undersökte öron, näsa med kamera och hals


Han har för stor körtel i näsan, för stora halsmandlar och mycket vax i öronen. Så den 9 februari blir det operation av alla dessa delar och sjukskrivning minst en vecka. Stackars Alfred., doktorn sa att han kommer äta dåligt så vi ska köpa mkt glass och sånt han tycker om hem.


Än är jag inte orolig men jag funderar ju såklart på det.

Kommentarer

  1. Håller med dig ang kompisen, märkligt. De var med på kalaset iaf?
    Hoppas det går bra för Alfred och att han ska slippa besvär när det är klart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de var med på barnens kalas. De bjöd in sig själva :-)

      Radera
  2. Låter väldigt märkligt med kompisen! Jag hade nog aldrig lämnat mitt barn till någon man inte känner så väl.
    Min son har också opererat körteln bakom näsan och halsmandlarna, han gjorde det innan påsk 2017! Det gick jättebra, han fick äta glass, yoghurt, leverpastej, välling och sånt som han gillar, och det funkade väldigt bra. Så fick han även alvedon/Ipren i början för att inte få för ont. Det kommer gå jättebra för Alfred och genomföra detta.

    /Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vad det låter hoppfullt! Hoppas det kommer gå väl för oss med!

      Tack för pepp!

      Radera
  3. Åhh Hej.. jag letade mig hit efter mycket långt uppehåll.. följde dig och tiden med Isak. När barnen föddes och skickade flyttlåda med grejer till er. Hoppas allt är bra med er.. ville kommentera för att lugna dig angående operation. Min minsta son Elton opererades i aug 17 och dom plockade bort hans alltförstora hals mandlar. Han hade feber var tredje vecka i över ett år oxh ingen visste varför.. tills ci fick tag i en specialist. Hur som.. operationen gick bra, man erbjuds ofta övernattning eftersom barnet är under 4 år och sövs. Han åt några timmar efter op. Kräm, yoghurt och glass.. om du kan så se till att få hem morfinliknande i flytande form om han skulle få mycket ont efter.. annars piggnar han säkert på sig snabbt igen.. smärtan ska ha vänt efter dygn 5-6. Vi fick tyvärr uppsöka läkare pga inflammation i halsen. Lite penicillin och killen var kry efter nån dag.. vill bara vara vänlig och berätta vad du har att vänta. OCH OM NI HAR EN BARNFÖRSÄKRING så anmäl att operation har gjorts/skal göras och ni bör få ut ersättning för att ligga på sjukhus samt vård av barnet i hemmet. En förälder mister ju inkomst av att vara hemma så vanlig VAB från FK plus cash från försäkringsbolaget hjälper en del i denna tid..

    Tusen lycka till med honom.
    Kram från Malin i Skåne.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Malin!

      Tack för tipset, glömde helt bort att vi hade en försäkring! Det ska jag anmäla.

      Skönt att det gick bra för honom, jag ska bunkra med allt gott så vi får i honom mat.

      Tack även för det du skickade och allt stöd.

      Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering