Juletid-julefrid?

Eller nåt. 

Julafton var helt fantastisk, så roligt att på förmiddagen vara hos barnens gudmor och eftermiddagen hemma med tomte, klappar och julmat. Jag är så glad att vi inte åkte någonstans och stressa hem till Dalarna. 

 Jag bjöd hit min pappa som numer är änkling men han ville inte komma. Inte heller ville han åka till min syster. (Han ville nog vara hemma o dricka) Han bor ungefär 2,5 mil härifrån och har träffat barnen 3-4 gånger under deras 2,5 år. 

Däremot ville han komma i morgon en stund så vi ska hämta och lämna honom, han ville gärna komma vid 12 när barnen sov, " så han fick det lite lugnt". Wtf.  

Dagen idag har däremot varit lite blandad. Alfred har haft ett gigantiskt utbrott utan dess like. Mycket oklart varför men det gick inte att häva, jag tror han höll på närmare 30-40 min. 

Julklapparna var en succé och vi portionerar ut dem under veckan, den stora favoriten för Klara är hennes nya docka som hon döpt till molly. 

Alfreds stora intresse är vatten och hela hans dagar går ut på att få leka med vatten. 

Resten av veckan blir lugn, kanske vi åker o badar, åker till akvarium eller nåt annat skoj. 
*****
Enda molnet på himlen är att förskolan trodde Klara hade urinvägsinfektion. Hon hade tagit sig för magen och sagt satt hon hade ont. Jag har sniffat, försökt få henne o kissa på pottan så jag kan kolla med en sticka, frågat lite försikgt, men nej. Jag är inte ett dugg klokare men kan inte släppa det. Jag ringde även kry men han sa att om vi misstänkte det skulle vi försöka få ett prov o ringa vårdcentralen. Jaha. 

Det andra molnet är att jag var till min nya tandläkare och laga en tand. Jag är rätt tandvårdsrädd. Den blev lagad men jag grät hela vägen hem för det varit så hemskt. Nu har jag en ny tand som måste lagas. Hur ska jag våga ringa nu? Jag måste t en ny tandläkare. Igen. Finns det inga bra empatiska? Är alla som gestapo? 





Kommentarer

  1. Åh, min tandläkare ute på Ekerö hade varit det bästa för dig! Mälarö Tandvård, Lena Debatin heter hon. Hon och hennes tandsköterska är dom snällaste och finaste jag vet! Jag brukar få bedövningssalva innan bedövningssprutan så jag inte ska ha ont av den ens �� Och dom håller handen och är superlugna! Men jag förstår att det nog är för långt att åka..

    /Sara (Bebisfrön)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så ska det vara! Jag vill oxå hitta en sån. Tyvärr är det lite långt

      Radera
  2. God fortsättning på er. Har ett tips om tandläkare om du vill åka en bit, nämligen Erik Sjödin i Tierp. Han är jätte lugn å bra. Tar emot såna som har tandläkar skräck. Fina barn har ni. Ha en fortsatt bra jul.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite långt tyvärr. Tack för ditt tips och god fortsättning.

      Radera
  3. Allra enklast är att tala om för din tandläkare hur du vill ha det. Du är kund, du betalar för behandlingen. Om du vill ha bedövningssalva innan bedövningssprutan, säg det.

    De flesta tandläkare är mycket tillmötesgående men få av dem är tankeläsare.

    SvaraRadera
  4. Jag talade om når jag bokade Tiden och skulle få en lugn o snäll tandis. Jag talade även om för honom o sköterskan. Jag fick ingen bedövning för det skulle ta för lång tid.

    Jag har inte träffat en enda som är lugn o sansad och lyssnar. Alla vill bara bli klara så fort som möjligt för att kunna ta nästa.

    SvaraRadera
  5. Men varför stannar du kvar i behandlingsrummet? I samma stund som tandläkaren säger nej till bedövning, skall du ju resa dig och gå därifrån!

    SvaraRadera
  6. Jag tror jag sökte på tandläkare som tar hand om patienter med tandläkarrädsla (som sin specialitet). Gick hos henne för rotfyllning och det var så skönt med någon som påminde mig om att andas och att slappna av. Sen vände jag mig av en slump till folktandvården och har nu en underbar tandläkare. Han pratar väldigt lite (kanske för att hans svenska inte är så bra). När jag var hos tandhygienisten när min dotter var 3 månader bar han runt henne hela tiden.
    Så det finns underbara, ostressade tandläkare. Om de vägrar lägga bedövning säg till. Där tror jag du är alldeles för snäll och försöker vara tapper och till lags

    SvaraRadera
  7. Åh, vad trött jag blir när jag läser om bedövningen. Jag är själv tandläkare och skulle aldrig skippa ens salvan...! Har man inte tid att bedöva har man inte tid att laga!! :-(

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering