Ny medicin, kompisböcker o julklappar

Ny medicin igen, denna gång ska jag prova Venlafaxine, men hon sa att hon inte vet vad hon ska skriva ut om denna inte fungerar. Det känns ju betryggande :( Det är ju inte frivilligt jag vill byta medicin, ingen vill såklart mer än jag vill ju må bra igen. Men att tappa håret och enorm viktuppgång på de andra känns inte som riktigt acceptabla biverkningar.


Så jag hoppas verkligen att denna fungerar..Hoppas! Jag vill såklart inte heller gå tillbaka till mitt gamla mående nu när jag har fått en insyn på hur man faktiskt mår när en mår bra.


Nästa gång om ca 3 veckor har jag återbesök men då med via telefonen. Det känns som ajg kommer vara borta mycket från jobbet, jag talade med närmaste chef och hon sa; inga problem. Så skönt att jag har stödet av närmaste biträdande! Jag är rätt öppen och ärlig här på jobbet vad jag går igenom, jag ser ingen anledning till att sopa det under mattan.


*****
I år har jag beslutat att vi ska fira hemma, på morgonen ska vi till barnens gudmor på tomtegröt men sedan är vi själva. Jag har svårt att tänka mig att syster med familj kommer och inte heller pappa kommer förmodligen vilja komma. Det känns faktiskt rätt okey ändå, med lite sorg i hjärtat såklart.


Jag har däremot helt kört fast vad jag ska köpa till make och barn i julklapp, har ni nåt bra förslag?


****
Alfred är lite brutal i sitt uppförande, så att säga. När han blir frustrerad och arg så slår han sina kompisar/Klara/oss och sparkas. Vi och förskolan har pratat och på förskolan tipsade de om att läsa böcker om att vara kompisar, snäll och liknande. Har ni några bra tips på såna böcker till honom eller andra idéer hur vi ska komma tillrätta?




Kommentarer

  1. Jag äter venlafaxin, jag mår jättebra på den medicinen. Om inte läkaren informerade om det så ta den på morgonen. Den kan ge sömnstörningar som biverkning och om jag minns rätt sover du inte så bra.
    Angående böcker gillar jag vem böckerna av Stina wirsen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad härligt att höra! Hoppas den fungerar på mig med! Tack för tips!

      Radera
  2. Våga ta plats i ditt barns liv är en riktigt bra bok.

    SvaraRadera
  3. Jag fick mitt liv tillbaka tack vare Venlafaxin. Bör tas på morgonen och dosen bör långsamt trappas upp.

    /Monica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tar den också på morgonen, sömnen har dock varit lite lidande sen jag började med den.

      Skönt att höra att den fungerar bra på dig, det ger mig hopp!

      Radera
  4. Det förstår ju alla - inklusive du själv, att barnen inte har några som helst önskemål om några julklappar. Önskningarna är dina egna - DIN önskelista..

    Men jag tänker också som så, att det nog inte är förrän barnet är sisådär tre år, som en julklapp (eller födelsedagspresent) blir intressant. Innan dess är det papperet och snöret som är spännnande.

    Vad vill vi skola in våra barn i? Konsumtionshetsen eller? Jag har två barn (numera 16 och 23 år gamla). Under deras första fyra år, gjorde vi inget nummer överhuvudtaget av födelsedagar och jul.

    Sedan informerade förskolan om att det fanns ett annat sätt att se på det hela - vilket jag är oerhört kritisk till. Vi har dock hållit fast vid att födelsedag och jul handlar om annat än paket. Julen innebär traditioner med badhusbad, pulkåkning och umgänge med släkt och vänner.Födesedagar innebär att man får välja en aktivitet och middagsmeny. Ännu idag är detta uppskattat.

    Din man är vuxen. Han behöver inga julklappar alls.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller inte alls med. Inte alls!

      Jag fick inga julklappar som liten och det sitter verkligen i nu när jag är vuxen. Jag vill ge mina barn allt det jag inte fick. Såklart.

      Sen behöver man inte ge många eller dyra saker. Men en klapp känns självklart att de ska ha. Ha ge bort klappar och se någon glad är verkligen något som hör julen till. Inklusive till min man. Sen om det är en upplevelse eller en klapp må så vara.

      Man behöver inte heller köpa saker, man kan göra saker, ge till WWF eller liknande om man vill undvika konsumtionshets.

      Men jag vill att mina barn ska få klappar. Som de kommer uppskatta resten av året och ge mig lite andrum :-)

      Tack för din kommentar, jag tycker den är viktig och du har en poäng.

      Radera
    2. Du behöver givetvis inte hålla med mig, inte alls. Men jag tänker också så här, att du kan inte kompensera bristen på kärlek (för det är väl det som det i grunden handlar om?) och julklappar i din egen barndom genom att ge presenter till din omgivning? Det dina barn behöver - och som jag är helt säker på att du ger dem - är kärlek och uppmärksamhet, och det räcker långt.

      Vad gäller att uppskatta julklappar under resten av året, så kan det funka om du avser sista veckan av 2016. Min erfarenhet är emellertid att barn ganska snart tröttnar åtminstone på leksaker.

      Radera
  5. Mitt barn älskade sitt ikeakök. Lekte med detta varje dag i flera år. Hon älskade också sin gung-älg (också från Ikea).

    SvaraRadera
  6. Hoppas du mår bättre med den nya medicinen. Våra barn (2år) tycker mycket om böckerna om Ingrid, det är dessutom roliga bilder till texten där det finns mycket att upptäcka. Playdo är populärt, fingerfärg har jag låtit dem leka med i duschen och de älskar det.

    SvaraRadera
  7. Max bil kanske.. Där slåss han och kompisen lisa och båda gråter... Sen tar den inte alls upp att det är fel (=stort minus om du frågar mig) men det lägger jag alltid till själv när jag läser för vår lillskrutt som blir två i mars

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering