Dagmamma istället?

Som ni vet är jag inte helt nöjd med vår förskola, Alfred trivs inte riktigt och jag känner mig inte heller så bekväm att lämna dem där. De får mat i magen och får gå ut, men resten? 

Så jag köar lite här och där, i går fick jag mail från en dagmamma i orten att de hade två platser så på onsdag nästa vecka ska vi och barnen dit och hälsa på. Känns det bra hoppas jag vi får plats. 

Det kommer bli meckigare på morgonen, det är ju på andra sidan samhället. Men trivs dem så är det värt det. 

Jag har ingen erfarenhet av dagmammor, har ni? Vad ska jag tänka på? Negativa saker? De ska ju gå där ca 1-1,5 år innan det är dags för flytt och i den nya kommunen har jag ingen aning om hur det ser ut. 

****
Jag tänker mycket på flytten, hur det ska bli, kommer vi trivas? Hur kommer vårt liv se ut? Jag tänker även mycket på det nya jobbet och det är något som stressar mig, att man som chef inte ens orkar ta sig tid att maila som man sagt, inte skicka anställningsavtalet ger mig verkligen inga bra vibbar. 

Kommer jag stå utan jobb? 

****
I kväll är det första ridlektionen, sista gången var ju innan sommaren. Som jag längtat och äntligen är dagen här! 

Kommentarer

  1. Jag har varit dagbarnvårdare i 10 år. Slutade för 18 år sedan, men mina barn har båda haft dagmamma. Hos en dagmamma är du väldigt beroende av att du lita/tycker om/kan prata med, då det finns bara 1 vuxen. På förskola finns ju fler och chansen är större att man klickar med någon av dem.
    Du behöver också en bra sammansatt grupp, så inte en 3 åring blir ensam bland äldre barn. Nu har ju dina varandra, men kompisar blir viktigt i denna grupp. Kanske samarbetar din dagmamma med någon annan dagmamma o då ökar chansen att det finns barn som dina klickar med.

    Om dagmamman blir sjuk eller vill vara ledig kan det bli sårbart, men det kan ju fixas med samarbetet som hon kanske har. Barnen är hos den andre vid dessa tillfällen.
    Om den regeln fortfarande finns kvar, så kan man vabba då ordinarie vårdare (dagmamman) är sjuk. Kolla med fk.

    Det kan vara lugnt och stressfritt likaså full ruljangs, beroende på om dagmamman har egna barn eller djur.

    Jag tycker själv att det för de yngre barnen är en väldigt fin period att kunna vara i ett familjehem. Kanske att när ni flyttar att det då fungerar bra att byta till något annat. På en förskola byter de ju avdelning ändå vid 3-4 år.

    Fråga efter samtal omkring barnen, nöj dig inte med samtal i hallen vid lämning o hämtning. är det en seriös dagmamma så har hon en sammanställning omkring varje barn som ni delges och kan samtala kring. Fråga gärna om du vill. Så svarar jag så gott jag kan. Kram!

    SvaraRadera
  2. Har mina barn hos dagmamma. Som Monica skriver är det ju väldigt personberoende om ni klickar eller inte, men vår dagmamma är helt underbar. Varje dag är de ute på äventyr och träffar andra barn och fagmammor med. Upplever mina barn som väldigt socialt tränade nu när de är där. Min äldsta började först på förskola med gråt vid varje lämning osv. Det försvann helt när vi bytte.

    En nackdel gör oss är att hon får ihop sina 40 tim/vecka på 4 dagar så en dag i veckan får de vara i en nattförskola som bemannas av vikarier den dagen och det tycker inte min minsta om, men vi löser det oftast med barnvakt eller f-ledigt än då länge. En stor fördel är att det jag säger till henna lyssnar hon på och tar till sig. På förskolan var de så mycket olika personal så sånt gick liksom aldrig in..

    Hoppas det känns rätt vid besöket!

    SvaraRadera
  3. Har mina barn hos dagmamma. Som Monica skriver är det ju väldigt personberoende om ni klickar eller inte, men vår dagmamma är helt underbar. Varje dag är de ute på äventyr och träffar andra barn och fagmammor med. Upplever mina barn som väldigt socialt tränade nu när de är där. Min äldsta började först på förskola med gråt vid varje lämning osv. Det försvann helt när vi bytte.

    En nackdel gör oss är att hon får ihop sina 40 tim/vecka på 4 dagar så en dag i veckan får de vara i en nattförskola som bemannas av vikarier den dagen och det tycker inte min minsta om, men vi löser det oftast med barnvakt eller f-ledigt än då länge. En stor fördel är att det jag säger till henna lyssnar hon på och tar till sig. På förskolan var de så mycket olika personal så sånt gick liksom aldrig in..

    Hoppas det känns rätt vid besöket!

    SvaraRadera
  4. Där jag bor är det också så att dagmamman har en ledig dag/vecka o att barnen då går hos annan dagmamma. Bra att kolla upp

    SvaraRadera
  5. Jag lyckas aldrig kommentera på din blogg :-(
    Skrev ett låååångt inlägg igår som inte verkar kommit fram...

    Kram

    /Åsa

    SvaraRadera
  6. För kompisens son blev det oerhört jobbigt för han trivdes bättre hos en dagbarnvårdare han ibland var hos när den ordinarie var sjuk, ledig etc. Eftersom den ordinarie hade små barn tillkom VAB för dessa och föräldraledighet. De var en grupp dagbarnvårdare som samarbetade och hade barnen mycket tillsammans så det var inte ofta så lugnt och mysigt som det ibland låter. Det hade jag kollat innan jag bestämmer mig. Men om allt känns bra och man känner att man litar på personen så låter det väldigt bra för små barn

    SvaraRadera
  7. Min stora gick hos en dagmamma innan hon börja förskolan. Tyckte det var helt fantastiskt! Önskar att tvåan kunde fått börja så oxå. Dagmamman var helt fantastiskt och dottern älskade att vara där, aldrig några problem vid lämning. Alltid flexibel. Supermysig liten grupp barn. Lite skört då man är beroende av ett oerson. Hon hade ett backup dagis där barnen kunde vara som var bra det med men inte så praktiskt för oss. Sen sluta hon tyvärr så dottern börja på förskola, en väldigt bra sådan trots allt så det blev bra med.

    SvaraRadera
  8. Jag gick hos dagmamma när jag var liten, och trivdes jättebra. Men det finns ju både för-och nackdelar som sagt, väldigt viktigt att man klickar med dagmamman då. När det gäller ditt nya jobb så förstår jag att du får lite dåliga vibbar, du borde verkligen ha fått ditt anställningsavtal vid det här laget. Egentligen ska man ju skriva på det nya avtalet innan man säger upp sig. Hoppas att de hör av sig snart!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering