Missbruk och barn

Dagarna går så fort, innan jag ens tänkt så är det måndag igen. Vi är fortfarande lediga måndagar allihopa, det går åt föräldradagar men det är det värt. Vi brukar vara på öppna förskolan, picknick, lekland eller bara måsten

I dag kommer målaren och ska börja med Alfreds rum, vi ska åka till Ikea och köpa lite ramar och titta på en fåtölj till Alfreds rum. I barnformat alltså ;) tvillingarna har ritat på dagis och jag tänkte rama in de fina teckningarna. 

Det betyder ju oxå att Alfred ska flytta in till Klara några nätter, det ser jag däremot inte fram emot. Båda sover så mkt bättre sen de fick varsit rum. Förut väckte de varandra hela tiden så jag gissar det kommer bli samma visa denna vecka. 

Denna vecka ska även dagis börja renoveras och barnen ska vara i deras lekhall. Inget torkskåp och barnen lämnas i personalingången i stället. Blir nog en del småkrångel inte minst för barnen men renoveringen behövs verkligen göras. 

Tvillingarna har kommit in i ett flöde av glädje sen halsflussen. De är glada, Goa och kramiga. Fulla av bus och lek och pratar massor med oss. Hela familjen är lycklig och vi har verkligen haft en fin vecka och det är riktigt jobbigt att lämna dem på morgonen. Inte för dem, för de springer in och vill inte gå hem. Men för mig, det gör ont i mitt hjärta när de går i väg genom dagis och jag ska vara utan dem en hel dag. 

I dag ska vi på utvecklingskontroll eller 1,5 års kontroll kanske man säger. Jag vet inte alls vad vår Bvc kollar efter men det jag läst på nätet är bygga klossar, rita och tal osv. 

Så är det säkert vägning och mätning oxå. 

****
Min pappa måste bo i den bästa fungerande soc orten. De ringde honom samma dag och besökte honom dagen efter. Pappa vägrar att säga nåt men efter det så skärpte han sig verkligen. Han är full men inte redlös och har börjat rensa lite hemma. 

I helgen kommer syster med barn, jag tror hon ska bo hos honom men barnen hos oss. Hur hon kan välja att bo där är oklart, det är mkt smutsigt och äckligt men jag tänker att hon kanske ska rensa och städa. Jag hat frågat om han vill att vår städfirma ska komma men det vill han inte, inte heller att jag ska städa eller rensa. Typ nej till allt. Ska bli kul o se vad han säger när syster ska bo där ;)

Begravningen är veckan därpå och jag måste komma i håg att ta ledigt. 

Så här blir det i hela Boden när ens pepsiburkar exploderar av kylan. 


Kommentarer

  1. Hei... må bare legge igjen en kommentar.... har fulgt din blogg hele veien.. jeg har også tvillinger, og det er hektisk.. Mine må også sove på ulike rom.... måtte skille de da de var 10 mnd. :-) håper det vil gå bedre med din far ....trist å høre om barndommen din.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej. Vad roligt att du fortfarande är med på min resa!

      Tänk om vi tänkt på det lite tidigare, så mkt morgon och nattstrul vi sluppit.

      Vad roligt att du har twins. Hur gamla är dina?

      Tack för ditt stöd o kram

      Radera
  2. Hei igjen :-)

    Om 2 dager blir mine 2 år :-)... Litt inspirert av deg så har jeg også startet med en blogg i 2016.. Synes du skriver så ærlig og bra ... Fortsett med det :-) .... Klem

    SvaraRadera
  3. Det där med tvillingar i olika rum det har varit vår överlevnadsstrategi hos alla tre tvillingparen ungefär sen de varit ca 4 månader gamla sen har de återförenats ungefär vid 2 års ålder-fungerar kanon!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering