Streptokocker, penicillin och åter igen

Herregud vilken vecka. Seriöst. Helt vidrig! Tänk att alla barnfamiljer genomgår det här, så lite jag visste. 

Nu börjar barnen bli återställda igen, väldigt skönt även om de äter rätt dåligt och kastar mat vilt omkring sig så jag blir galen. Fasiken vad det triggar mig. Tack för alla tips om pencillinet, det smakar verkligen rävgift, fruktansvärt.  Men vi har fått i alla doser än så länge men nästa gång ska jag fråga om tabletter i stället. För det kommer garanterat bli en nästa gång. Vi har provat medicinen med glass men det visar sig att de inte gillar glass. Haha;) maken blev i stället överlycklig och har tryckt i sig hela paketet med glass. 

Vi har idag varit ute i snön för första gången på nästan en vecka, äntligen har de kraft och ork och så skönt att gå ut. De är lite snoriga men helt klart pigga och som vanligt igen. På tisdag blir det garanterat dagis i alla fall. Vi var bortbjudna i morgon men ingen vill träffa oss så vi har faktiskt inget planerat i helgen. 

Nu har jag i stället haft ont i halsen i flera dagar, var och lämnade halsprov i går och det visade inget förutom en mkt röd hals. Så jag får väl se hur det utvecklas, trist att bli sjuk igen. Jag tänker och hoppas att jag kan åka och rida i morgon i alla fall. 

****
Vi har hållt på med Alfreds rum men det är så mkt att göra på väggar och lister så jag frågade om han som målade om vårt hus i somras hade lust att hjälpa oss. Det gör han gärna så om någon helg ska vi tömma rummet och få det iordninggjort. Väldigt skönt! 

Det funkar väldigt bra med skilda rum, varför har vi inte gjort det tidigare? De sover bättre och längre i morse till efter 07 och jag sov för första gången på flera år till 06.30. Vilken lycka! 

Tack för alla kommentarer och tips. Jag uppskattar det verkligen. 

Här bygger vi en hylla till klaras rum. 


 

Kommentarer

  1. Jag skulle tro att de inte gillar glass med medicin. Det spelar nämligen ingen roll vilken glass du väljer: blandar du den med Kåvepenin, så är den oätlig.

    Låt barnen kasta mat - vad spelar det för roll? Och ge dem (som sagt) glass UTAN Kåvepenin, chokladpudding och annat som de gillar tills de får tillbaka aptiten.

    Kom ihåg att det är DU som har problem med deras ätande - inte de själva.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering