11 månader, schema och utveckling

Då har snart midsommar passerat, det känns skönt. Jag är inte något stort fan av storhelger, utåt i alla fall, men för er kan jag berätta att jag alltid är så ledsen på storhelger. Jag känner alltid en stor sorg och saknad, tomhet så även denna midsommar.

Vi har dock varit ner till majstången med barnen, minglat lite och grillat när vi kom hem. I går provade tvillingarna att äta majskolv själva vilket var en stor hit. De är ena riktiga matvrak för tillfället och äter mer och mer vår mat. 

Häromdagen fyllde de 11 månader. Just nu verkar de ha en riktig utvecklingspurt båda två. Alfred håller nu på att få tänder uppe, Klara har två nere och en på g uppe.

Klara börjar förstå allt vi säger och kan nu ge oss saker när vi ber om det, torka näsan när jag säger till, gå längst möbler och börjar visa ännu mer humör. Tvätta sig, klä på sig eller göra annat som hon inte vill orsakar ett smärre raseriutbrott :)

Alfred står nu stadigt och reser sig upp själv. Båda kan ta bort och sätta dit ringar på en leksak, sätta i hop och ta i sär saker.

De har mkt roligt tillsammans och leker tittut, skrattar åt och med varandra emellan luggningarna och slagsmål om leksaker. De gör hyss tillsammans och följer efter varandra som ler och långhalm. 

Så fort dammsugaren plockas fram så kommer de som små skott, rycker i sladden, ändrar effekten, pillar och grejar. Framförallt när vår städare är här, då är de engagerade till tusen och ska hjälpa till ;)

Vi har även börjat fundera på att de ska sova 1 gång/ dag och nästa helg ska vi börja tänkte jag. 

****
Nu har vi bestämt vilken förskola de ska gå på, men hur ska man tänka kring schema? Långa dagar, korta? Vi tänkte vara hemma med dem fredagar tillsammans. Vi har båda något flexibla jobb men maken har minst 1 timmes resväg. 

Det är lite både och med att jobba, mest ser jag fram emot att få lite mer pengar i plånboken! 

******
I morgon kommer mamma en sväng på besök, de har varit hos min mormor över helgen (som bor några mil härifrån) och ska stanna när de åker hemåt. I typ 10 min. 

Kommentarer

  1. Korta dagar till små barn, särskilt om ni ändå kan få till en ledig dag i veckan. Man blir trött av alla intryck när man är liten. Och gärna samma tider varje dag så att barnen kan se ett samband (typ jag går alltid hem en stund efter mellis). Så känns mest naturligt för mig och så fick jag lära mig när jag jobbade på förskola för jättemånga år sedan. Det kan ha kommit nya rön så klart

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänker oxå korta dagar.

      Tack för tips!

      Radera
  2. Vad tråkigt att höra om dina trista känslor för helgdagar. Kanske, fokusera på dina barn och gläds åt att de får en meningsfull känsla gentemot helgdagar, att du fyller deras liv med glädje trots att du har varit med om motsatsen (?) i din uppväxt.
    Lustigt, en kollega berättade att hennes sons tjej var fodervärd åt en häst som fick avlivas härom veckan då hästen brutit benet i hagen, nånstans norr om sthlm... Tännkte på dig då! /Jackie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Undra om det var samma?

      Jag ska verkligen försöka! Jag vill att barnen ska ha det bästa o må bra.

      Radera
  3. Korta dagar åt små barn tycker jag är bäst. Vi har valt att hämta vår son kl 14 4 dagar i veckan. Så det blir bara lång dag 1 dag/veckan (måndagar) och då är han väldigt trött när vi hämtar honom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänker att de ska gå 4 dagar i veckan. Möjligen 3 om maken vill ha en egen dag med dem.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering