1-års kalas, sovfråga o tredagarsfeber

Jag tror vi förra veckan avverkat vår första barnsjukdom, tredagarsfeber. Det var feber i tre dagar på Alfred som avslutades med lite prickar. Jag tror dessutom det var första gången Alfred hade feber någonsin.

I går hade jag ingenting planerat och vi alla verkade friska så inom 30 min hade jag packat väskan och gav mig av till öppna förskolan och var där direkt när de öppnade. Vi var där hela förmiddagen och pysslade fikade och lekte. Vi var de ENDA där :-) Så ett helt ställe fullt med leksaker och en pedagog, vilken härlig dag vi hade :-)

På em såldes våra gamla bokhyllor i väg och det sista på de nya skruvades i hop. Jag är väldigt nöjd, katterna är nöjda men inte barnen, för nu kommer de inte åt kattmaten alls! Haha:) Jag hade över tusen böcker, en del har sparats, vissa kastats och en del getts bort. Jag saknar dem, böcker har varit en sån viktig del av mitt liv och nästan två decenniers samlades har nu gått i graven. Men var sak har sin tid, men det skär i hjärtat måste jag säga.

I dag har vi oxå varit på öppna förskolan, suprise :) Nu när jag kommit på hur bra det är blev jag plötsligt stammis, och när de värsta av vinterns sjukdomar kanske är över så passar det perfekt. Men from nästa vecka har de sommarstängt, väldigt tråkigt! I dag var det en massa andra barn där, jag träffade tre mammor som hade lite yngre barn än mig. Men trevliga och vi hade himla trevligt på em. När jag kom hem kom grannen över och myste med oss och barnen.

*****
En riktigt bra dag om det inte vore för sovningen. Jag får inte riktigt till det här med barnens sovande. Nu när de sover 1 gång om dagen så är det svårt att få till det, som i dag när Klara vaknade efter en timme och klockan bara var 12.05 och ville inte sova mer. De kvällarna är inte roligt. De somnar iof på en gång på kvällen men är rätt gnälliga från 9.30 o framåt tills de somnar vid 11.

Sover de i vagnen blir de lätt väckta av vår skatfamilj som härjar, grannen som sågar eller annat. Sover de i sängen så vågar man inte lämna de en sekund och i sina sängar somnar de inte.

Sen sover de 11-12.30 om jag har tur men det är mitt på dan så man är ju inte lika flexibel.

Hur gör ni andra?
*****
Nu har jag köpt en massa fint till kalaset, maken har bett en jobbarkompis baka tårtor och många har tackat ja till kalaset! Ska bli roligt!

Snart fyller de ett år! Häftigt och jag är så stolt och lycklig över mina små tvillingar. Tänk att vi till slut fick uppleva barn!

Kommentarer

  1. Så härligt att höra att du är stolt och glad över barnen. Det blir ju liksom lättare och roligare hela tiden!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är fantastiskt och helt underbart. :)

      Radera
  2. Hur menar du med 9.30? Att dom alltså egentligen vill sova då och att det är svårt att hålla dom vakna? Då kanske dom fortfarande behöver två sovstuder per dag? Annars: somnar de bra i vagnen kanske du kan ta en promenad med dom tills dom sover och sen köra in vagnen i hallen? Skulle försöka hålla dom till typ 12.30 som du skriver. Då blir inte em och framför allt den tidiga kvällen så lång och jobbig. Då borde dom somna vid 19-19.30. Kan tyvärr inte ge råd gällande hur det var för mig eftersom min dotter då sov mycket kort en enda gång per dag. Två första åren. Man blev nästan galen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förlåt. Är så kass o förklara med det var så jag menade :).

      Provade hallen i dag men klara vaknar som vanligt efter en timme men efter en liten extra promenad somnade hon om.

      Radera
  3. Min 2-åring vaknar 7-7:30, sover 12:30-13:30 ca (max 1h) och vi nattar henne 20:00. När hon var 1 sov hon nog max 2h på dagen. Hon visar aldrig trötthet uran vi får "tvinga" henne att sova. /Jackie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men blir supergnälliga när de är trötta. Men de burkar komma in i en andra andning.

      Men de vill ofta inte sova två timmar på raken. Klurigt det här med sömn.

      Radera
  4. Det låter som att de kanske inte riktigt är redo för en tupplur om dagen? Eller om du kanske kan försöka skjuta på tuppluren lite? Det är svårt att reglera sovandet när de närmar sig en tupplur om dagen, och även sen när tuppluren ska tas bort helt så småningom. Ett tips kan vara att få in en kort powernap nu för dom. Kanske på förmiddagen eller eftermiddagen om de sover tidigt på dagen. Men då inte mer än 10 min. Korta powernaps för att reglera sömnen har funkat bra för mina två :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering