Vårdcentral och öronvax

I går var vi i väg till vårdcentralen med Alfred. Han var hotsig, rosslig och det konstaterade även läkaren. Så han fick Bricanyl utskrivet och ett otrevligt stick i fingret. Vi fick även någon sorts kortisonsalva till Alfreds ansikte som än så länge inte fungerat. När läkaren tittade i Alfreds öron kunde han inte se något för det var så mkt vax, men läkaren visste inte vad man kunde göra åt saken.(omg!)

Vet ni? Hur ska man annars kunna se om det är öroninflammation?

Hostan och rosslet är mkt bättre idag! (inte prickarna:( eller snoret)

Sen spenderade vi lång tid på gallerian och fikade, lunchade och storhandlade. Jag hittade fina kläder på polarn och pyret med 40 % rabatt!

Att mata ute verkar vara grejen, båda äter som hästar, gapar som fågelungar och tycker det är jättekul. Massor av roligt att titta på så man glömmer bort att stöka. Perfekt :)

I dag har vi varit på plantagen och handlat blommor, planterat dem och tagit ner entretaket samt grävt upp 1 av 20 buskar. Herregud så svettigt! Men fantastiskt väder, inte för varmt och inte för kallt.

Jag har även sorterat kläder och konstaterat att Alfred har för nästa storlek och Klara har en del 92 men storlek 80-86 bara enstaka kläder. Vi hade tänkt att åka till loppisen i morse men kom inte i väg, jag får kika på fb istället.


Kommentarer

  1. Ju äldre bebisen blir, desto längre tid innan de växer ur en storlek. Jag tror alltså inte det är någon brådska med storlek 92, det har min tvååring fortfarande i några plagg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Får hoppas det! Nu börjar många 74 blir små så nu siktar vi mot 80 ;)

      Radera
  2. Testa att droppa lite olivolja i Alfreds öra. Lika löser lika. Fett å fett. Sen tar du en barntops ngn halvtimme senare och ser om det runnit ut lite vax.
    Vaxol och wax off på apotek innehåller olivolja men den sprutas med en stråle och bör därför inte användas på små barn. Särskilt inte om man inte vet om trumhinnan kan ha spruckit pga en öroninflammation. Alt. ring bhv för råd på måndag som kanske har råkat ut för detta med mycket vax på små barn än vad de gör på HC.

    SvaraRadera
  3. Har Alfred vax så ska du absolut inte använda tops, risken är att du då petar in det istället för att få ut det.... Om du trycker bakom örat reagerar han på smärtan?

    Jag skulle antingen ge revaxör, det kan man ge barn oxå, speciellt när en läakre har konstaterat att det finns vax, svårigheten kan vara att få Alfred att ligga still tillräckligt länge på sidan.

    Ëtt annat alternativ är att bada honom och se till att öronen kommer under vatten. men har han tex hål på trumhinnan så skulle inte öronläkaren rekommendera detta... Genom att blötlägga så löses ju vaxet upp...

    När jag hade mina öroninflammationer som barn så hade jag ont när man tryckte bakom örat samt att det rann ur örat...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi provade i går vid badet men inget hände. Han verkar inte ha ont när jag trycker men är där med handen o gnuggar hela tiden.

      Radera
    2. Vax kliar något otroligt iallafall hos både mig och mannen....

      Radera
  4. Det spelar egentligen inte någon roll om man kan titta in i öronen och konstatera öroninflammation eller inte. Nio av tio öroninflammationer läker ut av sig själva - sprucken trumhinna eller ej. Att ge penicillin är helt onödigt. Det sätter bara ner immunförsvaret vilket gör barnen mer mottagliga för nya infektioner.

    SvaraRadera
  5. Åldersspannet blir längre och längre mellan storlekarna ju äldre dem blir, så stressa inte :-) givetvis så är ju inget hugget i sten och alla barn ser olika ut i kroppen, men enligt normen är 86 12-18 månader. Men min nyblivna 1åring kan inte ha 86 än, det drunknar han i och han ligger på medelkurvan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alfred ligger långt över spannet för längd, så han verkar bli en riktigt långskånk;-) hoppas du har rätt för vi har typ bytt storlek varje månad nu ;)

      Radera
  6. H hade också massvis av vax fick vi konstaterat på Astrid Lindgren en natt när vi åkte in för att H skrikit i 7 timmar och dagen innan tagit sig för örat. Vi fick inte heller några råd utan har bara fortsatt använda "bebistopsarna" och nu när han är större har det lugnat sig. Hoppas det gör så hos Alfred också.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Tror inte du behöver stressa med 92, mina har börjat med det mellan 1,5- 2 år och är över medel i längd alla tre. I början svischar de genom strl sen står de lite still i perioder. Så vänta du tills de är i 86 ��

    SvaraRadera
    Svar
    1. 92 har vi massor i. Men inte 80 tex som klara behöver snart :-)

      Radera
  8. Min dotter hoppade över 86. Hon gjorde en galen tillväxtspurt på 1 månad och vips så var hon i 92. Då var hon 1 år å 3 månader. Hon har alltid legat 2 standardavvikelser över på alla kurvor (oroligt propertionelig brukar de fnissa på bhv) men nu efter år har hon gått ner till 1,5 standardavvikelse över. Så precis som många säger, det mattas av. Tack och lov! Nu har 92 fungerat sen i julas och kommer nog att passa till mitten av somnade. Mitt råd är att köpa 92 från HM om du är lite osäker på storlek. De ligger mittemellan 86 och 92 i storlek skulle jag säga och passar lite tidigare men lite längre än om du köper 86. Dessutom är HM billiga, bra för oss föräldrar med barn som växer som ogräs :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min ligger oxå över alla kurvor på längden. Under på vikten på klara och över på vikt på Alfred. Tror det är vägning om nån vecka ;)

      Ja, nu får växten lugna sig lite ;)

      Jag köper ofta begagnat på FB och får en del kläder (tack ugglan) men ibland så köper jag i affär o jag gillar oxå hm!

      Radera
  9. Haha inte oroligt! Otroligt 😆

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering