Lite ångest o olycka

Jag har fortfarande ångest över förskolan. Jag kan inte riktigt släppa det, jag tycker de är så små men de ska ju inte börja förrän om ett halvår men ändå. Om vi väljer den kommunala dvs. Den privata är det ju inte säkert vi får plats i och vi börjar först köa i jan nästa år. Så vi kan få plats om typ 1,5 om det vill sig illa. 

Jag tänker dock att de inte ska vara alla dagar och inte heller hela dagar. Jag tror de kommer tycka det är kul men det är ju mer jag som har ångest. 

Men som sagt. Det är ett halvår kvar och mkt hinner hända innan dess. Men jag tänker på det dagligen. 

****
Solen gör så mkt. Jag må tjata om det men det känns som jag varit instängd i flera månader och äntligen fått komma ut.känner mig Som en kalv på grönbete. :-) 

 När barnen sover i vagnen ute så sitter jag och njuter av fågelkvitter, solen, snarkningarna och att slippa bylsa på dem en massa kläder. Man kan bara vara. Jag längtar mkt efter att kunna använda altanen. Det blir ju som ett extra rum. Mysigt att sitta där och äta! Och de ska få krypa runt och upptäcka världen. Så spännande! 

Tyvärr har jag suttit lite för mkt i solen och ser numer ut som en tvättbjörn. Snyggt.  Not ;)

Ska man köpa galonisar? Skalkläder? Eller vad ska jag ha när de ska utforska naturen? Oömma byxor? Men vi har tyvärr mer mossa än gräs o det är ju rätt blött. 

*****
Min iPhone åkte i marken så nu har jag värsta sprickan. Fy bubblan så onödigt, inte så jag har råd att köpa en ny så det får vara så. 



Kommentarer

  1. Skalkläder! Galonisar är mer för regn och blir svettiga. Vi köpte PoP på rea och skalbyxorna för 200 kr höll för att krypa i utomhus. Det kröps säkert en halvmil sammanlagt. Behövdes mest vår och höst, sommartid är det tunt långärmat/benat som man helt enkelt köper i bulk och offrar...Glöm inte skydda mot solen och det är lättare sagt än gjort.

    /Dustpuppy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Måste nog gå o spana. Är det nåt speciellt mörke? Begagnat?

      Radera
  2. Jag tycker både och (när de går på dagis). Galonkläder när det regnar och är jätteblött, skalkläder med fleeceunderställ när det är kallt men inte tillräckligt kallt för overall.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja. Det är sant. Måste spana lite på utbud

      Radera
  3. Dina barn har ju en fördel som andra nybörjare på förskolan inte alltid har: varandra!
    Det kommer gå finfint på förskolan :)

    SvaraRadera
  4. Jag tänkte ungefär som du när det gällde förskolan. Vad jag inte räknade med, var att även den har rutiner som barnen snabbt blir varse och som de vill vara en del av.

    Min idé var att ha M på förskolan mellan 10 och 14 med lediga onsdagar. Det visade sig att samlingen var klockan 9, och då ville personalen gärna ha alla där. De sjöng, lekte med siffror och bokstäver och gjorde mycket annat roligt och nyttigt. OK, vi kommer till samlingen, blev beslutet. Sedan visade det sig att mellanmålet serverades mellan 14 och 14.30. Det ville M själv absolut vara med på - om det inte var nyponsoppa. Den var inte poppis. Och onsdagar var utflyktsdag. Lämna förskolans gård, gå i skogen och fynda pinnar, gå till bäcken och se pinnarna flyta iväg. Och så äta utomhus. Självklart ville M delta i detta!

    Det slutade med att M gick alla veckans fem dagar, 9-15. Ibland hämtade vi tidigare på fredagar, men då var det å andra sidan extra mysigt på förskolan, så det var inte alltid givet att det blev tidigare.

    Vad gäller detta med ångest, så tror jag att du känner viss oro - inte ångest.

    Hälsningar

    M (inte samma M som gick på förskolan, utan hennes mamma)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken fin kommentar! Tack. Hoppas det blir så bra för oss oxå.

      Oro. Så är det nog!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering