9 mån och förskola

Då var den här helgen slut, swop sa det bara. Så. himla.roligt. har vi haft det. Utom i går då vi fick lov att åka hem. Jag skulle gärna kunna stannat några dagar till.

Barnen har varit mer än fantastiska, bilresan gick superb, att träffa alla människor och maten. Kontentan är väl att vi borde vara bortresta jämt :-)

Jag blev rätt sur på maken på morgonen, jag är fortfarande arg på honom. I bland så.. Asch.

I alla fall kom vi hem till strålande väder och jag gick ut en promenad med barnen. Alfred har kommit in i nåt gnäll/ledsenigen, svårt att lokalisera varför. Han gnällde hela dagen sen. Kanske en reaktion på det som varit men det känns inte så. Vi skyller på tänderna som vanligt :-)

Det gör så ont i hjärtat när de är olyckliga och man inte har en aning om varför. Även om man felsökt så är det i bland omöjligt att hitta nån orsak. För jag tänker gnäll är pga av en orsak men det kanske inte är så?

****
På kvällen var det ridning. Först en tur runt hagarna i solen och sen...

 Hoppning. Kära nån. Jag var så skräckslagen, det var trippelt hinder, först två och sen galopp i väg till nästa. Min häst hoppade typ tre meter upp i luften på det sista hindret hela tiden, så jag tappade balansen varje gång och höll på trilla av. Vi kan konstatera att hoppning verkligen inte är min grej, jag tror jag gick ner 5 kg på bara det passet. Men när lektionen var slut var jag så glad att jag gjorde det och överlevde. Lycka!

****
Barnen fyllde nio månader i lördags. Hipp hurraaaa! Jag tror de sista månaderna varit de bästa i mitt liv, så mkt kärlek och lycka på dagarna. Att få uppleva samspelet mellan dem, leken och det bästa av allt när de vaknat på morgonen och man kommer in. Alltså denna lycka och glädje de visar när jag kommer är helt..magiskt.

Klara:
-Fortfarande lite svår med maten men har utvecklas massor.
-Ställer sig mot saker
-Älskar hoppgungan. Mer än älskar.
-Sova? Vad är det?
-Är väldigt go och mysig och kommer ofta krypandes och ställer sig mot knät
-Hoppar i stolen, i sängen, på knä..typ jämt
-Gör en massa bus och drar i väg själv i huset och busar

Alfred
-Börjar verkligen få fart på krypandet
-Kan nästan sitta själv
-Älskar alla djur och människor
-Säger; Där, mamma
-Hoppar jämt i matsolen så det är ibland omöjligt att träffa munnen
-Tycker inte om när Klara rycker honom i kalufsen
-Rätt gnällig fortfarande
-Vill alltid vara nära
-Fantastiskt duktig att äta själv och stora bitar

****
Alltså det här med förskolan. Vad händer om de inte kan gå än? Kan man skjuta på inskolningen utan att tappa platsen?



Kommentarer

  1. Min stora son började förskolan i slutet av september och lärde sig inte gå förren vid jul det året, det va inga problem överhuvudtaget med förskolan.

    SvaraRadera
  2. Vill bara "varna" dig lite, att förskola åtminstone det första året ofta innebär vab, vab och åter vab. Särskilt om man har två små. Mina barn var 20 resp 21 mån när de började hos dagmamma, och jag tyckte att det var en jättebra ålder. Då var det lite större än vad en ettåring är, gick bra, kunde äta själv och pratade dessutom lite. Om jag hade möjligheten så skulle jag aldrig lämna barnen tidigare än absolut nödvändigt. Även om det periodvis är slitigt så är det en tid som aldrig kommer tillbaka, och jag upplevde det på sätt och vis slitigare att hämta och lämna, stressa i väg på morgnarna och vabba flera ggr varje månad.
    Bara min åsikt och jag lägger ingen värdering i hur ni gör.
    Söta barn du har! Kram, L

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, kära nån. Hemskt. Är mer än väl medveten om det efter studiebesöket där sist om inte annat.

      De kommer vara ca 13 mån om vi väljer kommunala. Om vi kommer in på privata så börjar man köa först vid 18 mån.

      Radera
  3. Haka inte upp dig på ålder eller om de kan gå. Alla har vi olika förutsättningar. Känns förskolan bra så tycker jag ni tar platsen och om möjligt jobbar lite mindre så de kan ha kortare dagar. Har arbetat på förskolan, ofta "enklare" att skola in drygs året då de inte varit lika medvetna. Kan de inte gå så klarar de av det ändå, det är min erfarenhet!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering