Mina dagar/rutiner

Tack för all input, så rätt ni har. Jag vill vara så bra som jag bara kan, när jag inte klarar det blir jag så ledsen och känner mig så misslyckad. Det kommer ofta vid stress, hormoner och jag är tyvärr rätt duktig och gnälla i denna blogg.

Men jag tror vi har rätt snälla och gulliga barn, so far.. :) Det är när de inte är det jag blir ledsen, frustrerad och framförallt känner mig otillräcklig. Det skulle liksom finnas en manual, eller gärna fler föräldraledig kring mig. Det saknar jag.

Jag har rätt strikta rutiner och vi gör ofta samma på samma sätt varje dag. Nu vet vi ju att det ofta ändrar sig från ena veckan till den andra men för tillfället är det så här.

En generell dag, UNGEFÄRLIG tider..

07.00 Klara vaknar och väcker således Alfred med sitt sälliknande ljud.
07.00 Pussar och kramar barnen och säger godmorgon samt drar upp persiennerna.
07.00-07.30 Tvättar och klär på barnen, har ett barn kvar i sängen medan jag pysslar om det andra.
07.30-07.40 Sätter på kaffe och gör i ordning gröt till tvillingarna, de sitter i matstolarna och tittar på
07.45-08.15 Matar barnen, tippar i mig kaffe. De får ersättning efteråt (mest Klara då gröt inte är hennes grej)
08.15-08.30 Röjer i köket medan barnen leker med leksaker i matstolen.
08.30-10.00 Leker, sjunger, kryper runt på golvet med dem, räddar saker från Klaras framfart. Dammsugar och hänger tvätt
10.00-10.30 Barnen tar en powernapp, sällan samtidigt dock. Förbereder middag
10.30-10.45 Gör Ersättning och matar
10.45-11.00 sätter på dem overall, vantar och mössa. Gör i ordning vagn och mig
11.00-12.30 Promenad, kastar sopor, pratar med granne, småhandlar på affären ibland, de sover ofta hela promenaden
13.00-13.30 Av med alla kläder, fixar barnens lunch, de sitter i matstolarna o tittar. Försöker äta själv
13.30-14.00 Matar barn
14.15-14.30 Röjer i köket medan barnen leker med leksaker i matstolen.
14.30-16.00 Leker, sjunger, kryper runt på golvet med dem, räddar saker från Klaras framfart, leker med katter. Barnen sover en sväng
16.00-16.30 Gör Ersättning och matar
16.30 Förbereder middag, ev en powernapp för barnen
17.00 Maken kommer hem

På kvällen brukar vi leka, bada, äta middag. I bland går jag promenad på eftermiddagen, ibland går vi på ÖF, fikar hos någon, får besök....Jag har inte skrivit in sanering av bajs, blöjbyten, bäras och tröstas barn och annat som tänkas göras.




Kommentarer

  1. Men när sover de ordentligt då? Barn i den åldern brukar sova 2x1.5 timme på dagen. Fattar ju att det bli jobbigt om de inte sover i sina egna sängar på dagen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Barn är ju individer precis som vi vuxna. Och sover förstås olika mycket och olika bra. Själv fick jag en gosse som inte sov alls de första halvåret om han inte fick ligga på mig och sov bara 1-2h i sträck de första 9 månaderna. Men sedan 1 års ålder sover han som en prins hela nätterna dock fortfarande inte i egen säng. Egen säng total vägrade han redan på BB. Så alla barn är olika. Men det är definitivt skitjobbigt när de aldrig sover.

      Radera
    2. De sover ca 3 gånger om dagen, ibland 2. Ibland 1 timme ibland mindre

      Det är olika :-)

      Radera
    3. Men snälla "Anonym". Du kan ju inte skylla på att barn är olika då det är Du som förälder som skapar barnens rutiner. Om inte ditt barn sover i sin egen sän så är det ju inte ditt barns fel utan det är Du som förälder som skapat en rutin och inte lärt honom att göra det.

      Radera
  2. Men... sover dom aldrig?? haha... bara en powernap på 20 minuter på förmiddagen? Då förstår jag att du är trött ;-) Min dotter sov två gånger om dagen när hon var i den åldern. En gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen mellan 1-2 timmar per gång... jösses vilken lyx jag hade det :-D

    Jag kommenterade inte inlägget om dåligt samvete, men nu passar jag på att säga vad jag tycker ;-) Ja jag får ofta en släng av det när mitt tålamod tryter och jag känner att jag skulle kunna hantera situationen bättre, men jag känner aldrig att jag är en dålig förälder pga det. Älskar man sina barn och vill dom det bästa så är man en bra förälder. Att man inte alltid är på topp och att man som i ditt fall har två att jonglera med helt själv många gånger, då är det inte konstigt att tålamodet tryter. Det blir bättre, men barnen växer och det blir jobbigt på andra sätt, så det kommer bli ett par tuffa år framöver, så är det bara.

    Och INGEN har det lätt. Läs inte massa gull-gull-bloggar och inlägg och tro att det bara är så, för så är det inte. Alla har det jobbigt till och från, sen kan man tyvärr ha barn som är jobbigare än andra, men ingen har det lätt och bara mys och rosa moln- det där är en frisserad sanning och jag tror inte ett ögonblick på dom som säger att det bara är mysigt och fint och bra. Så ha inte dåligt samvete och jämför dig definitivt inte med andra- någonsin!!! Du ska utgå från dig och din situation och göra det som du tycker är bäst. Ta hjälp om du är osäker och vill ha råd- annars skit i alla tips och råd som du innerst inne känner inte passar dig eller är ditt sätt att hantera saker. Det finns inget rätt eller fel i barnuppfostran- bara olika individer och alla sätt är bra utom dom dåliga ;-) Du vet ju själv hur mycket konstiga kommentarer du kan få av folk som "vet bäst" och tycker att du gör "fel" osv. Lättare sagt än gjort kanske- men lyssna inte så mycket på andra!!

    Hoppas du får en fin dag :-) Snart är våren här och solen och värmen och ljuset gör livet lättare att leva :-D

    Anna i gbg.....

    SvaraRadera
  3. Jodå, de sover. Glömde skriva det..Fixar

    SvaraRadera
  4. Sover barnen ca 1,5 timme under promenaden tillsammans med något mindre sovpass på 20 minuter är det ju inte så lite. Ganska genomsnittligt skulle jag tro.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering