Bloggträff och förskola

I går var verkligen ingen dag som går till historien. Gnäll och gråt mest hela dagen, jag fick ut och gå med dem redan kl 9 för att få dem på bättre humör. Där träffade vi lite bekanta och då sken Klara minsann som en sol :)

Vi träffade den lilla förskolan som vi önskar tvillingarna ska gå i, de har inte inskolning förrän barnen är 1,5 år men det är dit vi ska försöka sikta. De har en privat kö så man verkar inte garanterad plats trots vi köat sen de var 3 månader. Det gör att jag blir lite orolig hur vi ska göra, kommer vi in? Får vi plats? Ska vi skola in någon annanstans tidigare? Kommer dagarna räcka? Hur ska man veta allt sånt här?

I går var det inte Alfred så mkt utan Klara, hon var mest allmänt olycklig trots mat och sömn. Hur ska man kunna veta vad som felas? Hon hade i alla fall full fart på sin krypning/ålning och jagade katterna som förskräckt flydde fältet.

Maken kom som tur var hem lite tidigare och har man bara en bebis är ju gråt och gnäll inte så farligt. Då har jag ju tid att bry mig om bara den bebisen och kan ge den full uppmärksamhet.

Just nu är dem inne i någon period då de äter väldigt bra, även Klara. Hon äter både mat och gröt med god aptit och det är så skönt att se. jag försöker introducera plockmat och en del mat fungerar men allt som är avlångt kräks hon av, så morötter tex går ju bort.

 Jag funderade på ärtor, borde de inte kunna sitta och pilla med sånt nu? Klara har ett fint pincettgrepp och är helt pricksäker nu. Alfred..Ja är som Alfred är mest, trycker in allt på en gång i en stor sörja.


******

I dag ska jag träffa Mary och hennes lilla tjej, det ska bli trevligt. Vi har ju träffats förr men det var många år sen.

Full fart mot Greta


Kommentarer

  1. Ärtor, kokt broccoli i bitar, majs, kikärtor, kidneybönor, mackor i små fyrkanter med smör eller leverpastej. Blodpudding i bitar. Det var en del som mina twins gärna plockade med.
    Blodpudding var en riktigt favorit. 😃

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smörgåsar blir som en klimp i gomen på klara så hon kräks. Har vi fel bröd? Viker den dubbel med leverpastej på. Ärtor o bönor? Måste man koka dem först? Måste prova! Tack!

      Radera
  2. Varför viker du smörgåsen dubbel? Blir inte det väldigt tjockt för den lilla munnen? Vi ger olika sorter bröd, bl.a de små runda polarbröden, och har smör och/eller leverpastej på. Delar i kuber och ger, utan att vika dubbel. Visst att det blir kladdigt men det är ju vara att tvätta bort sen. Kokt pasta funkar att sitta och plocka med. Pannkakor är en annan favorit här hemma.
    Hur länge dagarna räcker beror ju på hur många dagar/vecka man tar ut. Visst är det 660 dagar sammanlagt man får vid tvillingar? Känns som att det borde räcka tills de är 1,5 år? Men nu vet jag ju inte vilket upplägg du och maken har, hur många dagar ni tar osv.
    Men jag som är mammaledig till ett barn, ska skola in i höst, och då är han 1 år och 4 månader. Mina dagar (240) lär vara borta men får av sambon så jag klarar mig. Tyvärr så klarar vi oss inte ekonomiskt om sambon skulle vara hemma annat än någon dag här och där :-/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen aning varför jag gör det. Kladdet bryr jag mig inte om. Provar utan i morgon o påsen polarkaka :)

      Pasta måste jag prova ;)

      Måste erkänna att jag har urdålig koll på FK, men det känns som dagarna går åt rasande fort.

      Tack för din input!

      Radera
  3. Tack för idag! Vilka solstrålar våra kids va! Varför har vi inte gjort detta tidigare?!

    Stammen på broccoli, blomkål, formfranska, skivbar leverpastej, ost, bönor, makaroner, korv, potatis.

    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering