Dåligt BVC och ledsna barn

I går förvandlades mina glada barn till otroligt olyckliga barn. Vi har nämligen tagit de första vaccinationssprutorna.

I går när vi kom till BVC var det massor av barn och föräldrar där, alla skulle tydligen vaccineras och träffa läkare. Så tvillingarna blev oroliga av den höga ljudnivån och var redan lite ledsna innan. BVC-tanten stressade runt där och plockade in lite folk hipp som happ och till slut blev det vår tur.

Läkaren tittade först på Alfred och han fick godkänt i alla tester (2 månaders kontroll, inte 3) Han väger nu 7 kg och är 65 lång. Sen fick han 1 spruta i vardera ben och rotaviruset i munnen. Det orsakade totalt panikskrik och han blev så himla ledsen, jag med. Han lugnade sig efter en stund men läppen darrade på honom.

Klara fick inte vägas eller mätas, för det var ju för någon vecka sen tyckte BVC-tanten, läkaren gjorde en snabbkoll på Klara och så fick hon stick i benen. Om bölden sa hon; oj, ja, det kan bli så ibland. Klara skrek så vi blev döva och var så himla ledsen. Jag försökte fråga lite om biverkningar osv men fick inget svar då tanten for runt i rummet och sa nu får ni gå ut i väntrummet så kommer jag med era kort. Och så plockade hon in nästa.

Där var det ännu mer skrikande barn, så jag fick nästan panik och gick ut till vagnen och började packa ner Alfred.

Efter en stund fick vi pappren och en ny tid om någon månad och nästa blir i januari. Allt kändes så rörigt och de hade ingen koll, vi bara hafsades igenom och blev utkörda på en gång. Jag ville fråga lite kring Alfred och vaccination osv. Jag hade ingen aning om att de skulle ha rotaviruset, det kanske jag borde ha räknat ut.

Nä, fy vilket dåligt besök.

Sen var barnen ledsna HELA eftermiddagen, Klara var nästintill otröstlig. Alfred sov och grät om vartannat. Jag gogglade lite på alvedon och vaccination och det finns många teorier kring det. Till slut  beslutade jag mig för att ge halva dosen än vad man kan ge (flytande) och efter en liten stund lugnade de ner sig och blev nästan som vanligt. Om än lite trötta.

****
På kvällskvisten kom dalakompisen laddad med presenter och massa godis. Vi pussade barn, nattade barn, tryckte i oss mängder av godis och tittade på film. Hon sover med barnen i deras rum och det verkar fungera bra. I dag ska vi shoppa och chilla och njuta av att hon är här.



Bild från lekmer.
Otroligt fint!

Kommentarer

  1. Sådär rörigt brukar läkarbesök/vaccination vara på vårt bvc också, just för att läkaren inte brukar vara på vårt bvc så ofta. Så dom trycker in så många besök som möjligt. Vilket är urdumt tycker jag. Man vill ha tid att prata igenom diverse saker och kunna fråga om biverkningar osv. Feber, trötthet och allmänt gnälliga barn brukar vara det vanligaste efter en vaccination. Fortsätt ge alvedon ibland om det blir för illa. Min yngsta fick 39 i feber ett par dagar efter sprutorna, höll i sig 2,5 dygn sen. Medan min äldsta inte fick feber vid någon vaccination. Så det ter sig olika.
    Oj va Alfred växer! :-) min 7 månaders är 69 cm och väger 8,5. Tycker minsann att dom borde ha vägt Klara också, när ni ändå var där! Hon som har lite problem med magen och mat. Hoppas nästa besök är lite lugnare för er/dig. Ett tips är att kanske ha med maken vid nästa vaccination? Om det är möjligt. Det blir ju rätt ledsamt och skrikigt. Så underlättar det för dig och barnen och besöket går kanske lite smidigare :-) eller han kanske var med på besöket förresten?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så himla tråkigt för i min värld ska de vara ett stöd.

      OJ! Kära nån..Hur kommer han att se ut vid 8 mån? :-)

      Radera
  2. Oj vad dåligt av bvc. Här brukar jag babbla på som bara den ibland och det är aldrig någon som sagt att jag måste gå, varken sköterska eller läkare. Dom är riktigt bra här. Det kanske är bäst att byta bvc? Man ska ju ändå gå dit en hel del gånger i några år.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Måste hitta ett alternativ bara, det är inte så lätt..

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering