Beroende & hemorojder

Jag förstår inte hur jag ska kunna sluta med mina lergigan. Äter nu en halv tablett varje kväll, jag har minskat dosen. Mina sömnsvårigheter är nu 700 resor värre än de senaste åren. Nu har jag dessutom tagit lite starkare tabletter för att få sova, vi pratar om kanske 1 sådan tablett i veckan. Max förösker jag hålla det till. Jag försöker verkligen undvika att äta tabletter, är livrädd att bli beroende och ändå är jag där.

Men att inte få sova gör ju att jag blir knäpp, jag är så trött att jag inte kan somna, vaknar mitt i natten och sover Max 3-5 timmar/ natt. I natt sov jag faktiskt 5,5 timme men hjälp av en halv zoloft. 

I dag ska jag till BVC, jag har inget förtroende för henne men hon ville jag skulle fylla i hur jag mår formuläret, hon har nog glömt bort att jag redan gjort det. Efter denna morgon så är det nog bra att fylla i det. Jag har fått mens oxå, det spär säkert på måendet en del. 

För första gången så har de fått mig att sitta och gråta på toaletten efter att blivit så irriterad/arg att jag nästan blir rädd för mig själv. Förmodligen inte de sista tårarna vi ser i det här huset heller. 

När de varvar med att skrika/gråta/gnälla att jag inte får en tillstymmelse till andrum så är det mig övermäktigt i bland. När den ena slocknat så vaknar den andra eller så drar båda i gång samtidigt. Helst när jag byter bajsblöja på en. Otillräcklig är nog ett bra ord. Skuld är en annan. 

Däremellan kan de vara så charmiga att Man bara vill pussa på dem hela tiden. Hjärtat sväller av kärlek. Alfred skrattar så hjärtligt vid skötbordet jämt, han älskar verkligen mobilen jag köpt dit. Han har förövrigt övergått till hipp nu, den ekologiska ersättningen. Hoppas den funkar bra och han tycker om den. 

Appråpå tråkiga saker så hinner jag ju aldrig gå o skita, när jag väl gör det så måste det gå fort för det är alltid nån som skriker. Det har resulterat i att  eländiga hemorojdern växt till oanade höjder. Otrevligt :(. 

I går var jag och shoppade med twinsen, vi fyndade en massa saker och hann tom med en sväng i mataffären. Skönt att komma ut! Babyskydden maxi cosi funkar verkligen bra nu när vi tagit bort spädbarnsinläggen. Vilken skillnad! 

Nu skiner solen, vi ska ut en sväng och njuta av dagen. 






Kommentarer

  1. Ta det lugnt. Jag är precis som du ensam med våra tvillingar på dagarna. Ibland skriker de och de gånger jag är upptagen med den andra så får den första skrika lite. Det är inte farligt att skrika och de kommer antagligen inte få problem senare i livet för att de fått skrika några minuter utan att jag tagit upp dem. Hitta något som fungerar för dig. Vill du bajsa och de skriker så låt dem skrika lite, ibland tystnar de av sig själva om man bara ger det lite tid. Samma på natten, knorrar de lite så får de göra det en stund innan jag går upp, de somnar nästan alltid om av sig själva om de är mätta och torra. I början var det svårt att inte bli stressad av att de skrek men nu går det bättre. Jag menar inte att man ska strunta i dem hela tiden men man kan inte dela sig och man blir inte en bättre mamma för att man mår dåligt, är hungrig eller behöver kissa. Kämpa på. Kram

    SvaraRadera
  2. Vill inte bagatellisera ditt sömnproblem, men skrev en kommentar längre ner om tips att lyssna på pratpoddar. För mig får det tanken att sväva iväg och det är bättre än att lyssna på böcker, för då missar man handlingen när man somnat. Längtar dock efter att ta mig en Lergigan och få sova en hel natt någon gång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag brukar ligga och läsa en stund innan, det tycker jag är avkopplande. Men jag vaknar ändå just nu efter någon timme och kan inte somna om.

      Radera
  3. Jag säger som föregående talare... försök att koppla bort skriken när du är på toa. Dom kan skrika en stund, ingen dör av det ;-) Jag har bara ett barn, men hon har fått ligga i sängen många ggr när jag eller sambon har varit ensamma med henne och akut måste gå på toa... det går bra! Nu är dom ju så små dina tvillingar, men när dom blir lite större sen, kan du lägga leksaker i sängen och så får dom öva på att distrahera sig själva en liten stund ;-)

    Lycka till!!
    Anna i gbg....

    SvaraRadera
  4. Det är svårt att inte bli stressad när de skriker i högan sky och jag är på toa.

    Jag kämpar!

    SvaraRadera
  5. Lergigan är inte beroendeframkallande, enligt FASS.
    Att ta något annat en gång i veckan är knappast att betrakta som beroende det heller.

    Ett toalettbesök tar väl i normalfallet högst fem minuter. Inget barn får några men av att vänta/skrika den stunden.

    /Också mamma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Möjligen inte kemiskt men ändock ett psykiskt beroenden. Jag tror att jag inte kan sova utan dem, vilket jag säkert kan men vågar inte.

      Dom får inte men men jag får :)

      //mamma jag med. En ny sådan men ändå

      Radera
    2. Ett toalettbesök tar nog lite längre än 5 min om man har stenhård mage. Kan ta upp till 20 min ibland (om inte längre). Jag har också svårt att koppla av på toaletten om någon skriker bakom dörren. Brukar klaga på min man att det ända tiden jag har ro att gå på toaletten är när alla sover.

      /En som lider av hård mage...

      :)

      Radera
    3. Har oxå hård mage. Hemskt!

      Radera
  6. Finaste - jag får känslan av att din rädsla att bli beroende är mycket större än risken att bli beroende. Känner själv igen det när man levt med någon med missbruk (av vilket slag det än må vara). Man är livrädd att hamna där själv. Menar du att du nu sover sex nätter per vecka utan lergigan? Sömnen är jätteviktig för att orka. Du kan gott ta fler nätter och jag lovar dig att du inte kommer bli beroende. Du är för rädd för det.

    Och jag känner igen toalettstressen. Med tid känns det lättare. Men det hjälper ju föga nu. Kan du försöka "boka toatid" samma tid varje kväll när maken kan ta barnen eller något sådant? Till en början är det nog skitsvårt (ursäkta uttrycket!), men efter en tid ställer ju kroppen in sig.

    Och du - det är tufft med en liten. Du har dessutom två. Man orkar inte allt. Och det är bra för barn att se att vuxna inte heller alltid är glada, att vi också har brister, att vi också gråter. Du vet att det är milsvid skillnad på det och att inte vara en bra förälder.

    Varma kramar!

    SvaraRadera
  7. Jag förstår din oro angående läkemedelsberoende, är också sån som tänker i de banorna. Men, man kan ju tänka lite som så att du förmodligen ska leva i runt 40-45 år till, givet förväntad medellivslängd och sånt, vilket är sisådär 2080-2340 veckor. Om du fortsätter att ta en lergigan per kväll i ytterligare 12 veckor (ungefär tills småttingarna är runt halvåret och förmodligen sover lite bättre) så är det ju nästan detsamma som en droppe i havet sett i det stora loppet. Och de där extra veckorna av hyfsad nattsömn kan verkligen vara guld värt så här under bebisåren. Så kanske går det att tänka att det är ok ändå att fortsätta ett litet tag till med lergiganen? Skulle det visa sig att det har uppstått ett psykiskt beroende så tänker jag att det är lättare att ta tag i det efter en period med någorlunda god sömn och när barnen har hunnit bli lite större.
    Bara en liten tanke. �� (från en som också behöver använda lergigan nattetid)
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var ju smart. Så ska jag försöka tänka. Tack! KrAm

      Radera
  8. Prova att ta med de små o lägg dem i babygym eller på tjock filt/täcke med lite roliga leksaker. Då har du översikt över dem o kan nå dem om de skulle bli allt för ledsna. Så kanske du kan slappna av lite o får göra dina behov. Du är kanske som jag som inte kan få ro om det låter det minsta missnöjt från den lilla. Så har ja gjort när jag ska besöka toan eller duschen. Då kan man passa på att leka tittut med duschdraperiet. Mycket uppskattat..

    SvaraRadera
  9. Ta med babysitters eller babygym in på toaletten. Då kan du ta det lugnt och barnen är inte ensamma.

    SvaraRadera
  10. varför skulle en halv zoloft hjälpa mot sömnbesvär? Du behöver äta dem en längre tid innan de har effekt och då är det inte för sömnen...

    Testat circadin för sömnen kan funka för att hitta en rytm och är inte heller beroende framkallande :)

    Beundrar din man som orkar jobba och ta nätterna, vi har alltid gjort så att den som jobbar slipper nätterna om det inte är nån katastof att två spyr eller att den tredje väcker de andra två som börjar hysteriskt gråta.


    SvaraRadera
    Svar
    1. Enligt läkares ordination och det funkar på mig.

      Aldrig hört, tack för tipset.

      Han tar inte hela nätterna, och har inga problem att sova eller somna när som helst. Barnen vaknar numer bara 1 gång/ natt. Oftast. Peppar peppar. Han sover fler timmar än mig :)

      Radera
  11. Har samma problem här med skrikbebisar, de går igång på en sekund o vrålar. Mycket stressande, själv har jag fortfarande klåda på kroppen o tar lergigan men det gör mig varken trött eller mindre kliig, kanske borde skicka dem till dig. Kram Emma

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering