15-spel med barn

I går var verkligen ingen bra dag, den preskriberar vi och lägger till historien. Jag tror jag var arg hela  dan. Var kommer all ilska ifrån? Jag har egentligen inget att vara arg över, jag är inte heller en sån som retar mig på småsaker. Förrän nu förtiden då.

Stackars make. Vad han än gör så är det fel, nu tycker jag det är skönt att han jobbar. Så vi får lite paus, dagarna fungerar nästan bättre då även om det är slitigt.

Dagarna är som ett femtonspel, jag flyttar runt tvillingarna till olika stationer och alla saker därefter. Jag känner mig nästan som det här gamla spelet med en rymdfarkost som skjuter ner brickor. Eller försöker fånga bär eller något liknande. Det är inte lätt att få till nackträningen på Alfred, han somnar eller blir vansinnig, så jag får göra det flera gånger om dagen. Klara är desto duktigare och hon försöker jag få att gymma i babygymmet. Men hon är inte så imponerad av det.

Åsså alla dessa mediciner. Antibiotikan, d-vitaminer, magdroppar och järn ska alla tas var för sig och mellan måltiderna. Men de äter ju liksom jämt! :) Den där antibiotikan är förövrigt döäcklig, den stinker verkligen. Den tillblandas direkt på apoteket och heter spektramox. Hela Klara stinker antibiotika, vi sprutar i med spruta i mun och hon ryser och hulkar..Jag förstår henne!

I natt sov Alfred 11 timmar! ELVA! Klara vaknade vid 03 och åt men sov sen till 07. Så i dag ska jag verkligen inte klaga. Det är helt fantastiskt! Jag somnade 22.30 vaknade 3 somna om till 04.30. Det är många timmar det och i dag känns det som jag fixar allt. Vi har redan varit i affären, ringt veterinären och pratat med BVC. Som märkligt nog sa att vi inte ska träffas förrän på torsdag fast jag skrivit att vi ska dit  i morgon! Mkt skumt. Måste nog ringa och fråga igen.

Mamaroo är verkligen bra, de var misstänksamma i början men nu gungar de nöjt runt i den. Tyvärr ser inte Alfred de fina bollarna med det gör Klara.

Och maken har mancold..Behöver jag säga mer? ;-)

Ähh, hon var glad..en stund :-)

Kommentarer

  1. Måste du nackträna Alfred eller vad har de sagt på BVC? Det låter lite jobbigt om han är så ointresserad av det, jag tänker att han kommer få kläm på det ändå såsmåningom? Jag förstår att du nojjar över hans utveckling, men jag tycker att det du beskriver låter som rätt typiskt för bebisar i hans ålder, och ibland ska man inte stirra så mkt på saker man ska kunna i en viss ålder.
    Jag hade också "Att se och upptäcka världen"-boken och blev helt nervös när min dotter inte kunde vissa saker som beskrevs där, men hon var å andra sidan väldigt "duktig" på andra saker. Det är kanske lätt för mig att säga som inte fött barn för tidigt, men min dotter hade syrebrist vid födseln och därför oroade jag mig för hennes utveckling i början. Helt i onödan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, BVC har sagt att vi måste nackträna honom. Han ska ligga så mkt på mage som möjligt eftersom han är platt bak och på sidorna om huvudet.

      Det är jag inte så orolig för men hans seende desto mer. Jag försöker och inte noja, men det är lättare sagt än gjort.

      Radera
  2. Huva, det är påfrestande att vara ilsk hela tiden (det har jag också varit). Det är förstås inte vidare konstigt med tanke på din slitiga tillvaro. Sömnbrist spelar säkert också in. Tänkte bara på att du tidigare skrivit om att du har mild depression och om jag inte missminner mig brukar ilska och frustration kopplas ihop även med det. Att en blir känslig för "småsaker" och argar upp sig för minsta lilla..

    Tänker bara flagga för det, så att du ber om hjälp på tex BVC om du behöver.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men jag borde ju kunna kontrollera mig bättre när jag är medveten om det. Men det är lättare sagt än gjort.

      Jag har pratat med BVC och berättat som det är.

      Kram

      Radera
    2. Min upplevelse var precis så också, det spelade ingen roll att jag var medveten. Det liksom kokade i mig ändå. Såhär i efterhand ser jag en eller två anledningar till min ilska men där och då var jag arg på allt annat typ, tog inte i det som var grundorsaken. Så var det för mig men det är förstås bara min historia och behöver inte ha nån likhet inte din alls.

      Vad bra att du berättat som det är. Modigt och starkt tycker jag!

      Kram

      Radera
  3. Jag tror också att du kan lugna dig med nckträning och gymmande - särskilt det sistnämnda (babygym) är ett kommersiellt påhitt som man helt kan vara utan. Det finns tillräckligt mycket i ett hem att titta på som är nytt och intressant för ett spädbarn. Och i samma sekund de upptäcker att katterna är "på riktigt", kommer de att vara intressantast av allt.

    Nog är det ju himla konstigt att man kan skicka ut folk i världsrymden och hämta hem dem också, men det går inte att fixa penicillin som inte smakar fan, rent ut sagt. Jag har bett att få tabletter så snart det är möjligt för barnen att svälja en sked med puré eller mosad banan. Då slinker pillret ner utan krångel. Säg det barn som inte kräkts av flytande penicillin!

    Jag tror att du kommer att vara arg och irriterad så länge som ert ansvarstagande för barnen är så uppenbart ojämlikt, så mitt förslag är att ni löser det omgående så blir du lugnare och gladare.

    /M

    SvaraRadera
    Svar
    1. meh suck vilken onödigt otrevlig kommentar

      Radera
  4. BVC håller på och hetsar om den där j-a nackträningen. Vår son blev helt ifrån sig och jätteledsen när vi försökte. Jag lade ner, provade någon gång ibland, och en dag accepterade han det. Jag ser det som att han inte var mogen, och att göra något han inte var bekväm med, det kändes helt fel. Nu har han en stark och fin nacke, men jag kände att det var läge att vänta in HONOM, vad han kände att han mådde bra av. Det är jag glad för att jag gjorde.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon är på mig varenda gång, jag blir så stressad. Jag tvingar inte någon av mina barn utan de får ligga någon minut, visar de missnöje så slutar vi såklart.

      Det är inte lätt det här. Som förstagångsförälder gör man så gott man kan.

      Radera
  5. Jag är övertygad om (trots att någon tyckte att min förra kommentar var otrevlig) att det du gör blir alldeles bra! Du vill dina barns bästa, och då kan inte så mycket gå fel. Så därför: strunta i nackträning och babygym! Gulla med barnen och låt dem upptäcka världen omkring sig. Det är ingen slump att de flesta barn föredrar riktiga köksgrejor framför leksaker och att den levande hunden/katten är roligare än gosedjuren. Generationer och åter generationer av barn har blivit fullt fungerande vuxna utan nackträning, babygym, babynest och så vidare. Du skall göra som hjärtat säger dig - det var min mammas råd till mig och jag vidarebefordrar det till dig. Du känner vad som är rätt och bra för dig och dina barn.

    SvaraRadera
  6. Åh. Var bra sagt. Och sant. Köksredskapen är roligare fortfarande.

    Bvc var på oss lite med första. Det kändes fel att hålla på med det så väntade till det kändes rätt. Blev bra. Smakportionerna ångrade jag att vi började med så tidigt. Önskar jag hade helammat längre. Nu väntar jag längre.


    Precis
    Följ din känsla. <3

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering