Tvillingarna två månader i dag :)

2 månader i dag! Grattis på tvåmåndersdagen våra sötaste tvillingar! Så häftigt att ni bor med oss och vi får vara med er varje dag och se er utvecklas och växa.

****
Surfade runt lite i går och tänkte faktiskt gå på öppna förskolan nästa vecka, de har nåt babycafe för barn mellan 0-8 månader så det låter ju bra. Maken är ju hemma och det är en liten promenad dit så jag vill prova och se vad jag tycker, skönt att ha maken med då. Det kanske är för tidigt både för dem och för oss, men vi måste ju kunna leva också och prova nya saker

Nu har vi varit i karantän i två månader och jag tänker att vi håller dem mest i famnen, spritar oss och minsta lilla hostning från någon så springer vi.

Vad gör man på ett babycafe? Umgås och fikar?

Sen i oktober har de grillning vid en väldigt fint friluftsområde, det ska vi absolut gå på. Helt perfekt och vara ute i friska luften. Det är makens sista lediga dag med oss så det passar ju bra som avslutning.

Modigt av mig, jag som tycker sånt här är så oerhört läskigt. Sen ska vi börja spana på babysim, det brukar ju vara när de är runt tre månader.

Jag har även pysslat med föräldrapenningen, jag tänkte försöka vara ledig länge åtminstone till januari 2016. Det blir knapert att få i hop alla dagar och knapert varje månad men det är det värt!

****
Ridskolan sms och sa att de har en plats åt mig. Tiden var lite sen men det är varannan söndag from 5 oktober. Helt perfekt! Väldigt roligt och jag ser såå mkt fram emot det!


****
Klara äter lite bättre, knorrar/åmar ungefär 5 av 10 matningar och 4 av 10 ca 2 timmars ont i magen efter maten. Det är en förbättring med 50%! Det är vi glada och tacksamma för. Jag ska ringa läkare nästa vecka och fråga om vi får boka tid direkt, för det känns som något är galet. Jag tror verkligen inte kolik, omogna tarmar delvis och allergi ja.

Hon har fått sova på mage när hon har haft ont efter maten och sover då som en stock. Nu på morgonen sov hon totalt 2 timmar extra efter gråt och magsovning. Hon gråter inte heller i sömnen när hon sover på mage, jag tror hon behöver sova ut lite också. Jag tycker det är ok att sova på mage på dagen när jag är bredvid henne och vi har koll.




Kommentarer

  1. Åh, att sova på mage är nog kanonbra om hon har gaser. De kommer ut lättare då. :-)
    Kramar till dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det känns på lukten :-) Som ett gasmoln..

      Kram

      Radera
  2. Vet du att du inte måste ta ut föräldrapenning det första året? Då kan man försöka bunkra lite och spara. Det kan bli knapert, men är värt det när man får vara hemma längre.
    Grattis till era fina tvillingar!
    //S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag tar ut 3-4 dagar i veckan nu...Men jag har ju liksom aldrig tid och sitta ner och göra klart..

      Radera
  3. Stort grattis till era fina små!
    Båda mina ungar har varit och är magsovare. Min lille är bara tre dagar äldre än era små och han sover tillochmed på mage i vagnen. Resten av tiden i bärsele (ergo baby). Vi har haft larm till bpda barnen. Babysense II har vi. Det är platta man lägger under madrassen som känner av rörelser, även andningsrörelser. Superbra enligt oss och barnen kan sova på magen utan att jag måste sitta och titta på :)
    Hoppas Klaras mage blir bättre snart!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Neo. Larm. Menar att larm är meningslösa.
    När de larmar då är det redan försent. Vi har ju träffat neoläkare med tre av fyra barn och de säger samma sak. Plus att det blir falsk säkerhet/trygghet. Så blir man skrämd när de fel larmar. Bara info. Ingen värdering. Kram på dig.

    ps

    Cecilia. Bra att du är med när hon sover på mage. Tur att de har just dig. Kram

    Till andra som inte vet, dör många nyfödda av magläge i Sverige idag. Det är inte ens ny forskning. Är medlem i spädbarnsfonden där jag träffat en del föräldrar som lagt sina barn på mage.. Och då har de dött.

    Så man ska vara väldigt försiktig med magläge.
    På neo lägger de barn på sidan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. På vår neo sov de på mage med larm och sidan förstås.. De sa att mage var ok då. Men bara då. Jag är ju som ett levande larm tänker jag. Brukar peta henne i revbenet i bland så hon vet att jag är där..

      Kram

      Radera
  5. Håller inte riktigt med om larm. De hjälper om anledningen till larmet inte är äkta PSD. Redigt med snor/slem i näsan gör att de också slutar andas, men det går att häva. Jag bodde två veckor på neo med en RS-sjuk liten prematur. Blöjlarmet efteråt hemma gjorde att jag inte blev psykotisk av sömnbrist.

    SvaraRadera
  6. Min son älskade babysim!

    Tänk på att anmäla er i god tid. När vi skulle anmäla dottern var det fullt trots att vi inte bor i en stor stad så hon fick inte :(

    Här säger de att barnen måste vara stabila i nacken innan de kan börja och det är ju inte alla som är det vid tre månader.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj. Ja. Kankse bäst jag gör det, tänkte inte ens på det.

      Tränar massor med nacke, här ska det bli stabilt snabbt :-)

      Radera
  7. Jag är ingen expert på det där med andningslarm och anledningen till att barn kan dö av plötslig spädbarnsdöd, men som jag har förstått det så tror forskarna att det kan bero på att barnen sover för hårt och "glömmer" andas. (för varmt, magläge mm) Det andningslarmet vi använde hade en darr-funktion, om barnet inte andas på 15 sekunder så darrar larmet på bebisens mage, vilket får barnet att "komma ihåg" att andas. Om det inte händer något så larmar det när 20 sekunder gått.
    Nej det är ju säkert ingen absolut försäkring, men jag kände ändå att då vet jag i alla fall om nåt händer och har en chans att reagera i tid.
    Det kan fel-larma, men det lär man sig undvika (för det mesta).
    Gör det som ni känner passar er bäst, så klart :)
    /Lotta

    SvaraRadera
  8. Vad skönt att höra att det är lite bättre m Klara. På babycafe så fikar du och kanske samtalar m nån annan förälder, ditt barn får titta på andra, så småningom krypa runt, leka med leksaker, sjunga kanske! Det är jättetrevligt. Kan rekommendera att kyrkan brukar ha jättebra förskolor och babycafeer m sångstunder, det kan vara lite kristna inslag, men har man inget emot det är det de bästa för barn! Mycket få föräldrar där är kristna, utan jag har bara mött "vanliga", om du föratår vad jag menar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har kikat på vår kyrka, men de verkar inte ha här utan en annan del av kommunen. Då måste man ta bilen och greja..

      Men när allt går lite lättare så ska jag dit och kika.

      Radera
  9. Bra ide, det måste vi kika på

    Kram

    SvaraRadera
  10. Hej!!! Gud så fort det gått!!! Jag kan verkligen rekommendera babysim. Har gått på det men min lilla. Vi började vid 6 mån ålder och tycker det var en perfekt ålder. Så mycket mer med, var några yngre med men dom grät mest. Men så klart man börjar precis när man vill. 13 veckor och läkt navel är rekommendationen. Kram

    SvaraRadera
  11. Grattis på tvåmånadersdagen!!! Tänk så snabbt det går.
    Skönt att höra att Klara mår bättre. Om hon sover bra på mage så får hon ju den sömn hon behöver. Man kan bli gnällig bara av sömnbrist också.

    Krama om dem från mig på högtidsdagen.

    /Lena och missarna

    SvaraRadera
  12. Hej!
    Vi har en dotter som är född i v31+3 och vi använder andningslarm. Vi har den med plattan i sängen så det är bara på nattetid nästan vi använder den. Känns som en trygghet att ha den och lugna föräldrar tror jag ger lugna barn! ;)
    Ang babysim sa de på vårat bad att de ska väga minst 4 kg iaf, jag tycker nu när hon är 3,5 månader och precis väger över 4 kg att det känns tidigt. Hennes korrigerade ålder är ju bara ca 6v så även om hon älskar att bada så tror jag vi får ut mest av det när hon är lite äldre, kanske runt 6 månader. Jag har märkt nu när jag gått i en BVC-grupp med barn i hennes ålder hur mycket mera med dom är och vad två månader gör skillnad i utveckling!
    Finns ingen anledning att stressa, de kan nog vara med i en nybörjargrupp även om de är ca 6 månader om du förklarar läget! :)
    Fina tvillingar ni har! Lycka till med allt!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering