Platt huvud

Sen BVC sa att vi måste passa Alfreds huvud så gör jag fasiken inget annat. Vi har ju pandakudde och nu en babysleep delta kudde. Han ligger på mage i bland men hans huvud är ju som en magnet till ena sidan..

Han HATAR deltakudden och tycker inte om att motionera magen/nacken, envisa lilla unge. Så jag vet inte riktigt vad vi kan göra mer. Jag hittade en mimosakudde (eller vad de heter) begagnad så den har jag köpt.

Jag köpte en magkudde av en i tvillinggruppen, den är så smart och funkar bra. Alfred står ut några minuter nu i alla fall.

****
Jag tycker ju Klara har blivit lite bättre så jag vet inte om jag ska ringa barnmottagningen eller inte. Jag vill inte ringa i onödan å andra sidan är det ju inte bra. Men nu känns det mer som magen och inte det som var innan med att äta gift. Hon skriker däremot mer mellan målen än förut så nu är det liksom tvärtom.

Jag tror hon hade en skrika under matengrej en eller två gånger i går, alla andra gånger gick det ganska ok. Men med den nya maten  så stinker hon igen, fy vilka pruttar hon lägger av.

****
Jag har förövrigt fått mens, så skönt att kroppen fungerar igen men jag hade glömt hur det var att ha mensvärk igen. Eftersom jag har svår endometrios så har ju jag mensvärk deluxe. Ingen höjdare alls. Dessutom har mitt mat och godisintag ökat med 100% vilket gör att min vikt börjar gå uppåt. Vafandå.


Klara tränar på magkudden

Kommentarer

  1. vilken bebis gillar att ligga fastkilad i en deltakudde. båda mina barn har hatat det. vi rullade badlakan och la både bakom och framför så bebis inte kunde hamna på mage iaf! Nestet är ju bra på så vis att dom har svårt att rulla runt.
    vi hade regel att nattsovning var ex. på högersidan och dagsovandet var på vänster. sen får dom ju plötsligt en favoritsida att ligga på och skriker för det. viljan är stark redan från början hos de små liven!
    Hoppas det löser sig.
    mina barn har då aldrig haft kuddar förutom i vagnen där bvc rekommenderat det för madrassen oftast inte är så tjock där i! / Malin i Skåneland

    SvaraRadera
  2. Det där med platta huvuden fascinerar mig, mina barn har aldrig legat på kuddar eller toktränat några nackar eller haft vändnings- och sidoscheman och har heller aldrig haft platta huvuden... Antar att mina sldrig legat nog länge någonstans så att det hunnit haft en chans att bli platt. Båda är burna mkt. Nattsovandet har skett i samsovning med mig och då har ju båda såklart vänts vsrannan gång höger och varannan vänster iom nattamningen. Har alltid fått så mkt beröm för att vi varit så duktiga med våra barns huvuden? Skumt...

    Men ja. Rulla lite handdukar och försök med vändscheman? Varannan gång, eller kanske än mer att ligga åt den sida som inte är platt? Magträning blir ofta bara nån minut, men man kan ju göra många ggr. Min ettas sjukgymnast sa nåt i stil med att barn idag får platta huvuden för att de alltid läggs på rygg, även vakna. Att ligga på sidan/bli burna vakna är också alternativ! Jag spånar bara... Har ju som sagt aldrig haft så men då har jag fått överburna och starka barn som båda börjat rulla runt själva 10-12 veckor gamla. Ingen av dem har dock någonsin legat på rygg. Verkar inte alls ha fallit naturligt för dom att sova så.

    Lycka till! Hoppas era kuddar hjälper!!

    SvaraRadera
  3. Vi köpte kolikgunga. En gunga elektrisk till första. Fingerade bra. Lättade på trycket i maten. Hjälpte. Sålde på blocket. Ung kille kom. Samma på med sin dotter. Han köpte den. En timma senare skickade han sms. -hon sover nu.

    Gravida igen. Köpte en ny direkt vi kom hem. Så bäst. Leta blocket. Vi köpte vår första där .gungade fint hos säljaren. Hemma inte. Så prova med ett barn i. Det gjorde inte vi. Miss.

    Det är mitt bästa råd. Kram
    Googla kolikgunga och pruta lite ��

    SvaraRadera
  4. Vår son sov bort sitt första halvår och han fick platt bakhuvud, liksom toppigt huvud. Men vad ska man göra? Han sov tre-fyra timmar i sträck, vaken max en timme, sedan sova tre-fyra timmar igen. Så var det hela första halvåret. Och de är ju sååå noga med att påpeka att barnen måste sova på rygg med tanke på plötslig spädbarnsdöd. Så, han sov på rygg, och blev platt och toppig i huvudet. Hur man än vänder sig har man röven bak kan jag säga. Vi började i alla fall med att han fick sova på sidan på dagarna, varannan dag på ena sidan varannan dag på andra sidan. Ryggläge på natten. Han hatade att ligga på mage och träna nacken, men till sit gick det bättre och bättre och huvudet blev enligt bvc "normalt".

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering