Hålla tätt. Not..

Mina barn (SÅ häftigt att skriva) har fyra larmlägen.

1. Kink- lite missnöjda med tillvaron. Oklart varför.
2. Hallååå - ta upp mig NU!
3. Katastorf på g- Nu börjar det bli ett steg närmare panik. Går att trösta, alt göra mat
4. Panik- skrik until you die- röda -arga -vibrerande- låter som de ska få andnöd och dö- skrik -som skär igenom hjärna och hjärta.

Min nya grej med min kropp är att när larm nr 4 blir, ofta vid hunger hos tvillingarna, och jag ska fixa maten, så blir jag OTROLIGT kissnödig. Vem har tid att kissa då liksom? Mat måste ju fixas NU.

Nu har det hänt två gånger att jag inte kan hålla mig, jag är sällan stressad utan skyndar mig på att göra mat, så var denna kroppsfunktion kommer i från är ju oklart. Det försenar ju liksom saker och ting och är till absolut noll nytta.

Eller är det som med katter som faller, de tömmer ju blåsan innan så den inte ska spricka vid landningstillfället. Kanske jag har en släng av den genen?

Skitirriterande i alla fall. Jag gör ju knipövningar med mammaappen, men det verkar ju inte funka dessa gånger vid larm nr 4. Jag har ju inget problem annars.

****
I går hade vi folk här hela dan tror jag, både bästa killkompisen som kom med middag och bästa kompisen som kom med presenter. Grannen kom en sväng och helt plötsligt var det kväll och dags att sova.

I morse gick jag faktiskt och la mig och vilade med katten Robban efter kl 04 maten, tvillingarna sov så det var bäst att passa på.

I dag ska vi åka en sväng till mio, xl zoo och lekmer. Vi ska köpa en sidokudde till Klara också, hon börjar bli lite snedskallad hon med.

Från och med i dag är det skärpning. Inget mer onyttigt nu. Jag har ätit onyttigt VARJE dag nu i över en vecka. Tröst och panikätning o brist på att inte hinna äta och lugna mig lite. Men nu är det slut på det.

****
Trångt i knät









Kommentarer

  1. Visste inte att det fanns fler än jag som blev kissnödig när barnen gråter men liiite skönt att höra att man inte är ensam på nått sätt :)

    SvaraRadera
  2. Det är stresspåslaget. Det sympatiska nervsystemet kickar igång på hög nivå och då kan det intravesicala trycket i urinblåsan öka vilket leder till att du blir kissnödig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhhh..Jag som försöker hävda att jag inte är stressad!

      Attans då :)

      Radera
  3. Det låter jobbigt! Men även om båda sötnosarna panikskriker så tycker jag att du måste tillåta dig att gå och kissa. Det tar ju inte mer än nån minut, och de dör inte även om de skriker förtvivlat. Tänk på det man får lära sig på flygplan - först sätter man på sig själv syrgasmasken, sen barnen. Bättre det än att du får en massa extrajobb sen med att duscha/byta kläder/tvätta soffan.
    /LR

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, rent logiskt är det så. Men det tycker uppenbarligen inte min hjärna.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering