Fler barn?

Jag kan inte låta bli att tänka på de där äggen som vi har kvar. 2 st fina ägg, syskon till tvillingarna och makens fina gener.

Vi börjar bli till åren och den dag vi är redo för fler barn så är vi för gamla. Jag sörjer så att vi inte lyckades tidigare och att vi har mer tid på oss.

Maken sa i går; åk i väg och sätt in äggen, eller ett ägg annars. Men om det lyckas och vi blir med tvillingar igen? tre eller fyra blöjbarn? Klarar vi det? Och alla dessa sömnlösa nätter?

Jag vill att tvillingarna ska vara något år först, men då är jag ju 44 år och maken ännu äldre..

Jag förstår inte var alla dessa tankar kommer i från helt plötsligt.

Men jag tänker på äggen. Mycket.

****
I går var vi i väg på tur med tvillingarna. Men hade helt glömt bort att det var lönehelg, det var folk överallt. Överallt! Så vi sprang igenom alla affärer och handlade bara det nödvändigaste.

Bästa kompisen fyller år i helgen, men då ska vi åka o handla på förmiddagen. Inte göra om misstaget i går.

****
I dag är det läkarbesök med Klara. Hon har ju blivit bättre så egentligen ville jag boka av, men maken tyckte det var lika bra.

Så nu åker vi hela familjen. Min fina familj.

****
Maken är värd så mycket mer. Jag känner mig som en hemsk hustru just nu. Men jag orkar inte med honom just nu, jag räcker liksom inte till. Tur att vi varit i hop så länge så vi ändå är trygga med varandra. Men han är min livs kärlek och det vet han.


Kommentarer

  1. Åh, jag känner precis som du. Våra tvillingar blir 40 veckor (alltså fullgångna) på fredag och jag har längtat efter fler barn i flera veckor nu. Vet inte varför man längtar så men ibalnd får jag dåligt samvete för att jag inte bara njuter till 100 %av de barn vi faktiskt längtat så efter. Mannen förstår min längtan så nästa höst blir det syskonförsök (men bara ett embryo åt gången, även om tvillingar är superhärligt).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det konstigt? Måste vara nån biologisk kloka eller nåt..

      Radera
  2. Absolut ska ni försöka med fler barn, man vill ju inte ångra sig längre fram, så ett ägg i taget låter ju inte helt fel och tänk vad härligt om det skulle bli ett syskon :-) som sagt blir man ju inte yngre direkt :-(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har ju bara en chans, sen är vi för gamla. Så det tål verkligen att tänkas på

      Radera
  3. Det finns ingen som kan säga vad som är rätt eller fel för er.
    Jag tror på att försöka göra det man kan så man inte ångrar sig.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är synd. Så lätt det hade varit då :)

      Kram

      Radera
  4. Vi har 2 tvillingpar!
    Vi gjorde första syskonförsöket när det första paret var runt 1 år men det blev inget. Det hann bli totalt 3 försök, både frys och färsk innan det tog sig igen.
    Det skiljer 2 år 10 mån på tvillingpar 1 & 2.
    Under 2 mån hade vi 4 blöjbarn så du kan ju gissa vad barnbidragspengarna gick till.

    Talar bara utefter egen erfarenhet.Kan inte säga vad som är rätt eller fel.
    Nu i efterhand är jag faktiskt "tacksam" för att det inte tog sig på första försöket. Hujeda mig för 4 barn SÅ tätt.
    4 barn under 3 år var ganska så tufft, både rent praktiskt och känslomässigt.
    Vi var i alla fall väldigt tacksamma för att de sista tvillingarna inte behövde ligga på neo eller ha hemsjukvård.
    Det var 2 rejäla skogshuggare som tittade ut, till skillnad från första twinsen som vägde 2720 g respektive 1710 g.
    Rätt kul att se hur det kan skilja så mycket!

    Men jag känner igen mig så mycket. Det tog inte lång tid innan jag började tänka på fler barn efter de första.
    Det gjorde jag även när de sista tvillingarna kom. Redan i bilen hem började jag prata om en 5:a....men jag har faktiskt ändrat mig.
    Det blir inte fler barn här. Och jag är så glad för att jag faktiskt har bestämt mig( skriver precis som det bara är jag som bestämmer,,,men du fattar kanske ändå;-) och inte velar fram och tillbaka.
    Jag är så tacksam för de barn vi har och känner att vi faktiskt ska ha tid för dem alla och vi är inte mer än människor. Man orkar inte hur mycket som helst. Småbarnsåren är verkligen slitsamma. Nu har våra nätter stabiliserat sig, de stora har börjat på förskola 15 timmar och på måndag fyller skogshuggarna 2 år.
    Jag orkar inte börja om igen! Är inte lastgammal, 34 år, men känner ändå att nu är det bra. Jag har ingen bebislängtan alls nu men jag vet inte hur jag känner om 4-5 år. Då kanske jag får lite längtan men måste ändå hålla fast vid mitt/vårt beslut.
    Elller jag VET att det inte kommer att hända för då är ändå våra frysta embryon passerat bäst-före-datum.

    Lycka till med ditt/er beslut vad det än blir!
    Tvillingmamma*2

    SvaraRadera
  5. Jag känner igen dina tankar så väl! Vi har haft två ägg i frysen, och jag har tänkt mycket på dem. Nu har ett kommit tillbaka till mig, och jag är gravid. Det känns så härligt att det fått komma in i min mage och få en chans till liv. Som det tagit. Ett embryo kvar i frysen och det känns tungt att ha det där. Det är inte många som förstått vad jag menat när jag sagt att jag tänkt mycket på våra två embryon i frysen, så skönt att läsa dina tankar och att jag inte är själv!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering