Infektion

Nu har jag varit sådär superduperduktig!

Jag har ansökt om föräldrapenning vilket var lättare än jag trodde, jag tog 4 dagar i veckan så blir vi sådär lagom väldigt fattiga. Jag ansökte till oktober så får vi se om jag ska ändra sen eller inte, jag skulle behöva ta ut min semester också, jag har 40 dagar tror jag.

Dessutom ansökte jag om de sista dagarna vab, denna gången blev det rätt.

Jag ansökte hos trygghansa på gravidförsäkringen, men jag tror de räknat fel. Hoppas jag får en specifikation så jag kan se vad som felas.

Sen ansökte jag om barnförsäkring, huga så dyrt det var! 450 kronor i månaden. Kära nån.

Jag ringde BVC och pratade med en väldigt trevlig barnmorska, men är det hon som kommer nästa vecka? Nejdå. En prussiluska på +60 ska vi få. Hoppas hon är bra och vettig och påläst.

Till sist ringde jag vårdcentralen, de är så otroligt trevliga och kom i håg väldigt gravid mig. Ett besök där resulterade i omläggning av sår och antibiotika (som hon glömde skriva ut), jag passade på att spring ain på Bigbaby och titta på barnvagn också. Vi ska nämligen ha en till mer lätthanterlig till bilen, med tillhörande babyskydd.

Så ska vi sälja de gamla babyskydden.

Och det gick bra för maken att vara själv, i morgon är det min tur då han ska åka och lämna andningslarmen och göra en massa andra ärenden.

Jag har beställt boken Växa och upptäcka världen. Otroligt spännande och mycket lärorik. Hoppas jag, för jag har bara läst typ 40 sidor än :-)

Kommentarer

  1. Ett tips är babyjogger city select. Å köp maxi cosi babyskydd till! Smidig vagn, kommer fram överallt, tar liten plats och man kan ha barnen i 18 olika positioner. Perfekt tycker vi! Kolla blocket!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är precis en sån vi ska titta på :)

      Radera
  2. Min bugga är fortfarande till salu;)

    Grattis till väldigt fina barn!
    Häls Lo

    SvaraRadera
  3. går det att få den sidan på svenska?

    SvaraRadera
  4. Oj vilken dyr barnförsäkring, varför är den så kostsam? Vi betalar kanske dryga 60kr/mån på Folksam, men vi har den billigaste.
    kolla med ditt jobb ifall ni har nåt avtal där du får 10% av lönen. Enda kravet är att du är föräldraledig i ett sträck första halvåret. Jag jobbar inom sll och har ett sånt avtal.

    Ha det bäst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja. Jag tig Trygg-hans eftersom jag hade gravidförsäkringen dör. Mest av lathet.

      Kanske jag kan ångra mig.

      Radera
    2. Jämför villkor och ersättningsnivåer först. Jag tyckte Trygghansa täckte fler sjukdomar (inte allt) än de flesta andra.

      Radera
  5. ett tips. Min första vagn var en Emmaljunga. Stor, otymplig, men jättebekväm och stor stor plats till killarna. Jag köpte en baby jogger, så att man blir mer mobil och enklare att ha med. Men vi sparade Emmaljungan till hemmabruk. Den har jag haft till att sova i och runt tomten hemma. Nu när de skrevs in på dagis, så måste man ha med vagn om man önskar att de sover utomhus. Så vår Emmaljunga blev med dit, och ska användas där.
    Så får du inte så mycket för den gamla, så kan den vara guld att spara på!!!!! Jag har faktiskt 3 vagnar, en endå enklare paraplyvagn, som var topp att ha med sig på semester i år. (jag hade med alla 3 på semestern, men jag är ju lite knäpp.....)
    Kram
    Ahm66

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi ska ha kvar vår teutonia. Den är väldigt stabil o bra och ska vara som gå vagn. Den andra ska bara vara till transport osv.

      Får se om det blir en tredje vagn sen. ;)

      Kram

      Radera
  6. maila dom på engelska. superbra service och svarar snabbt på mail. du får vagnen körd till dörren dessutom. vet flera som beställt därifrån..
    vad letar du efter?

    SvaraRadera
  7. Det finns en liten extra adapter för axkids babyskydd man kan sätta på maxicosi adaptrar så behöver ni inte köpa nya babyskydd.http://www.jollyroom.se/produkter/axkid-bilstolsadapter-babyfix-3
    Har själv funderat på selectvsom syskonvagn som komplement till min enkelvagn teutonia

    SvaraRadera
  8. Jag har en babyjogger (dock city gt) och babyjogger är fantastiskt SMIDIGA - enhandsgreppet är precis lika lätt som det framställs i reklamen - SJUKT bra! Vår traktor Emmaljunga får aldrig följa med i bilen nuförtiden :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering