Eget rum

Eftersom jag ALLTID vaknar när maken går och lägger sig i sovrummet så startade min dag kl 03.30. Jag kan ju omöjligt somna om och ligger bara och väntar på att knoddarna ska vakna för mat (de gjorde dem 05.30).

Så jag roade mig med att möblera om i barnens rum och flytta deras sängar dit, sen tvättade jag, hängde tvätt (man tvättar ju 200 maskiner här, det tar ju aldrig slut) och städade.

Det blev så fint i rummet och jag tror barnen trivs med egna sängar, de stör varandra när de samsover. Nu stör de varandra ljudligt bara. Nu fick de dessutom plats med nästet som lillavilda.com sytt åt oss.

kl 10 kom ventilationsmannen och gjorde service på vår luftvärmepump, det var verkligen välbehövligt. Jag har tänkt på det länge och det är skönt att få den sanerad, bra att vara föräldraledig så sånt blir gjort :-)

Vi hade tänkt att gå en promenad idag, men det är ju sol 10 min sen regnar det 10 min, man hinner ju inte ens ut! Nu är kl 17 och jag vet faktiskt inte var dagen tagit vägen.

En märklig sak är att Klara alltid vaknar 1 timme före maten. Alltid! ibland lyckas man få henne somna om, ibland får man ta upp henne och hon vill ju bara sitt känguru så man får ju inget mer gjort då.

När Alfred vaknar sådär så ligger han på armen och är väldigt nöjd. Då har man ju en hand över.

Jag undrar varför hon vaknar sådär. Man kan nästan ställa klockan efter henne.

Så ett bärsele känns som ett måste (nej, jag vill inte ha bärsjal, tyckte inte om den på BB). Vi har ett begagnat men det är liksom flera kg tills dem kan ha det, vi provade med Alfred och det går inte.

I morgon är det BVC! Då ska vi dit för första gången. Hoppas BVC tanten är bra och de gått upp i vikt!




Kommentarer

  1. Stort grattis till tvillingarna. De är så söta och det är så kul att följa er vardag. Du borde kunna ha en Ergobaby med spädbarnsinlägg när de är så små, kolla efter en på Blocket :) kram Helena

    SvaraRadera
  2. Så underbart söta dom är..... och vilka fina sängar.... Men om Klara alltid vaknar en timme för maten, varför tidigarlägger ni inte hennes mattider, måste dom äta samtidigt?

    Hör med BVC om de kan rekommendera någo modell, eller om det kanske tom har någon ni kan testa. Vet att Babyproffsen i vår stad har som man kan prova, testa och sen kolla blocket/tradera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast hon är inte hungrig när hon vaknat så. Vi har provat det.

      Jo, vi synkar dem. Vi måste annars kan vi inte mata dem på natten. Då blir det ingen sömn alls.

      Vi ska kolla i morgon, tack för tips.

      Radera
  3. Jag e ju supernöjd med vår Ergo. Googlade snabbt och det verkar som om den ska funka med spädbarnsinsats om läkaren tillåter det. Ergon är så bra annars eftersom ni senare han ha barnen på magen, ryggen eller på höften.

    Eller om du "offrar" dig med bärsjal fram till de blir större....

    Kram

    SvaraRadera
  4. Tredje försöket att kommentera. Kolla knyt an på nätet och besök deras butik med alla ergonomiska bärselar. Lycka till

    SvaraRadera
  5. Med risk för att få hela Sveriges mammadrev på mig. Spädbarn "vill" inte så mycket - de är snarare mycket formbara. Min son (barn nr 2) började skrika som en besatt på kvällarna när han var ca 8 veckor. Vi turades om att bära några kvällar, men min rygg klarade inte att gå runt med en börda på 4 kg timme efter timme. Jag skickade sålunda barn nr 1 och pappan att sova i sovrummet. Själv tog jag barn nr 2 och satte mig i soffan i vardagsrummet. Jag förklarade lugnt och sakligt att han skulle få all den närhet han önskade, men att han skulle få den sittande. Han klagade i två kvällar. Tredje kvällen hade han fattat galoppen. Inget bärande. Jag tänker ofta på detta när jag ser mammor som frenetiskt gungar vagnen medan de står och pratar med någon, står i en kassakö osv. Om man vänjer barnet vid att vagnen ständigt är i rörelse så vaknar det så klart om man slutar gunga på den. Samma med bärandet och "bumpandet". Vänjer man barnet vid att bli buffat i rumpan så vill det bli buffat i rumpan. Mitt förslag är därför: tänk efter vad DU vill och genomför det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är på neo. Personalen här menar att du är ... typ inte riktigt klok.
      Min nyfödda VILL både det ena och det andra. En del är nödvändigt. Gos och närhet. En del vill hon bara. Det är en del av henne. Att de må vara formbara betyder inte alltid att du är bra eller sunt att ändra på dom.
      Att ändra på barn då kan faktiskt innebära man bryter ner dom psykiskt.
      Får stora problem längre fram i livet.
      Lätt nu.. För dig. Men.. det kan få långt gående konsekvenser.

      Läs gärna:
      Växa. Inte lyda av Lars H Gustafsson.
      Han är barnläkare med åtta barn.
      Den är fantastisk.

      Radera
    2. Ja jo det där kallas att inte lyssna alls på sina barn och att nöta ner dem till ingenting... Vi kan alla lätt få våra kids att hålla käft genom att totalt ignorera dem... Piece of cake. Men de flesta av oss vill skapa trygga och harmoniska människor och gungar, bär och svarar på barnens signaler frenetiskt jämt och hela tiden. Skillnad på ett föräldraskap där man fattat att man VALT att skaffa barn och att man då blir skyldig barnen lite vettigt tillvägagångssätt än ett föräldraskap där man VÄLJER att skaffa barn och sen ändå inte bryr sig om kidsen.

      Tips om du får en till du inte orkar vagga. Istället för att skita i att ditt barn ber om hjälp så skaffa en ergonomisk sele, inga ryggar har problem med sådana.

      /Morsa till två ytterst viljestarka kids som förmodligen på intet sätt är unika med sin vilja ;)

      Radera
  6. En tanke angående Klara, kanske hon har mindre sömnbehov än Alfred och orkar vara vaken en timme mellan sömn och mat? Kanske dags att börja pröva m lite aktiviteter den timmen som tex . magläge el ngn kontaktaktivitet som sång el titta på ljuset från fönstren?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering