40 fulla veckor och beräknad förlossning


Vafan så senil jag är, det har ju varit beräknad förlossning och tvillingarnas 40 veckor häromdagen. Vi hade plockat fram champagne och lagt den på kylning för att fira den stora dagen, men det kom jag på idag, flera dagar försent.

Grattis finaste tvillingar på er 40 veckors dag! Nu är ni fullgångna och skulle kommit till världen! Nu har vi istället fått njuta av er i 6 veckor.

Det är så oerhört fantastiskt att få äran att vara förälder till tvillingar, att vara mamma överhuvudtaget är helt otroligt. Även om jag glömmer bort att jag har barn och tror livet är som förr ibland, framförallt på morgonen när jag är trött. Blir jätteförvånad när jag ser dem i deras rum.

Det enda oron (nåja, nu är det mig vi pratar om, jag har en A4 lista) på himlen är Klaras mat och ickeätande, jag tycker det är väldigt jobbigt och oroar mig mkt över henne. När vi har provat mjölkfritt en vecka så tänkte vi prova att ge henne mindre och oftare. Det har vi provat förut men det tål att provas igen.

Alfred är mer vaken och alert och vi brukar ha dem i babynestet med oss i soffan och köket. Ibland i babysittern, de uppskattar att vara med verkar det som.

Båda kan le nu, men svårt att veta om det är medvetet. Båda kan också fokusera med blicken, inte jättebra, men bra.


****
Nu har jag beställt ett bärsele, det var extrapris och den enda orsaken att jag slog till. Vilken får ni se när den kommer :-)

Jag har även shoppat loss på tvillingforumet och köpt kläder till både Klara och Alfred. Vi har nästan inget i 56 till dem, massor till Alfred i 62, nästan inget till Klara och väldigt lite i 68 och inget i storlekar där över. Det är så perfekt att köpa begagnade tvillingkläder, då är det redan nån som tänkt till och kläderna är mjuka och sköna. Framförallt så är det billigt, massor av kläder för någon hundralapp.

Jag måste väl tänka till lite till vintern också, vi har inga overaller och bara nån fleece till någon av dem. Vad kan tänkas behövas? Vi har åkpåse till vagnen och en sorts jacka/åkpåse i ett..

Maken har också shoppat kläder, men han tänkte lite fel så han har köpt storlekar från 6-12 månader. Men fina var dem :-)

Jag har köpte lite barnböcker och en sångbok med ljud. Mkt praktiskt då jag knappt kan en enda babysång.

Jag köpte 1 bok till mig själv också, för jag har läst 48 sidor i samma bok i 6 veckor nu. I går kom jag på att jag redan läst den. Suck.

Så nu har jag en ny bok som jag hoppas hinna läsa i, jag som annars läser 1 bok om dagen.

****
Mina provsvar har kommit, inte alla men några. Lite högt kolesterol som säker kan bero på hepatosen (läste jag),  och erytrocyter. Ska nog ta om dem om någon månad för att se om det blir bättre, annars är det nog dags att tänka till.

Jag verkar inte ha nån infektion så förkylningskänslan verkar ju bara vara en bluff från min kropp. Undra varför jag känner så?
Pigg och glad


Alltid redo


SÅ bra med plugg och bada i köket. Tack för tipset!





Kommentarer

  1. Menar du att det är plugg i baljan så att man bara kan pluppa ur och få ut allt vatten rakt ner i vasken? Låter ju himla praktiskt isf! Men undrar hur länge man badar bebis i balja så...? Vi tjej är både lång och stor (typ 7kg och 65cm).

    Vad coolt att tvillingarna är så med i blickar och leenden. Vår tjej kom ut 17dagar efter bf och då sa man att hon var tidig i utv av den anledningen. Men uppenbarligen lär sig bebisar saker tidigt både utanför och "innanför" magen ;)

    På tal om att inte ha kläder.. Vår tjej har som sagt vuxit i rekordfart. Hon är nu 3.5 månader och har börjat med storlek 74 (6-9 månader). Det hade vi ju inte räknat med när vi handlade kläder... Pju!

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, så himla praktiskt! Den är stor så den ska räcka till när de växer. Vi köpte den på big baby

      Radera
  2. Tänkte på den där förkylningskänslan du beskriver. Jag kan ha så när jag är trött, alltså när jag sovit dåligt en period. Sömnbristen vänjer man sig liksom vid till slut :) Man kör på ändå. Men ibland slår tröttheten ändå till och jag kan då känna mig lite sådär förkylningsruggig! Kanske bara så enkelt? Jag vet inte alls. Utgår bara från egen upplevelse nu! :)

    Tänk vad stora dina små är redan! Så roligt att få se bilder på dem! Så länge Klara går upp i vikt kan du slappna av... Vad det än är med magen, om det nu inte är allergi ändå, så brukar det passera runt fyra månaders ålder av en magisk orsak. Hur det blir med prematura och räkningen där vet jag inte men. Så länge hon går upp i vikt och växer på längden är det ändå bra! Be om extratider för vägning om du vill ha såna. Det får man :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering