1 månad idag, premiär!

Den 18 juli föddes våra tvillingar och det är nu en månad sen.

Otroligt. 

Forfarande overkligt. 

Grattis mina fina barn! 

****
Dagen har firats med att jag har varit på vårdcentralen, mitt snitt ser mkt bättre ut och läcker bara lite sårvätska nu. Maken passade på att gå o handla med barnen i lokala affären. Premiär! 

Premiär var även att köpa blöjor för första gången! Konstigt :) och väldigt dyrt! Det går ju åt en del här hemma. 

Vi har fått sova lite då vårt nya nattskift gick ok i natt oxå. Med lite sömn funkar allt så mkt bättre.  Vi skrattar en massa över kräkkatstrofer, bajsfester och kattknäppheter. Det är lite rörigt men mysigt att vara i vår lilla bebisbubbla, finns det verkligen ett liv här utanför? 

I går var bästa killkompisen hör och i dag kom bästa kompisen förbi med nybakta bullar, otroligt vad vi är populära nu för tiden. Trevligt och det värmer mitt hjärta. 

I min app wonder weeks så ska barnen vara i en förändringsfas just nu, men frågan är hur man ska tänka då de är 6 veckor för tidiga? Kommer fasen om först 6 veckor? 

Jag tycker Klara ser oss lite mer, följer våra röster medans Alfred är lika borta som alltid. Hon har oxå skrikit utan anledning några kvällar och då fått mysa med pappa i soffan.  

Robban gör allt för att vara med, han vill ligga och mysa hela tiden. Gärna under filten när nån bebis äter. Goa kisse. 

****
I morgon kommer BVC! Ohhhh. Så spännande! Bäst jag dammsuger, putsar katter, barn och make. 

Jag är mest nyfiken på vägningen då vi bytt mat till dem och Klara ätit lite sämre nån dag nu. Alfremhar å andra sidan ätit desto mer.  

Och jag har fått pengar från Trygg-hansa på gravidförsäkringen! Välkomna pengar då det nästan är tomt på kontot för försäkringskassan är så sega att besluta! 

Dessutom har vi fått barnbidrag!! Hälften var enligt de nya reglerna.

****
Jag mailade även ridskolan, de har startat en ny grupp som rider varannan söndag. Hur bra är inte det? Nog borde jag väl kunna rida nu igen?

Katt, pappa, bebysmys

Kommentarer

  1. Utvecklingsfaserna räknar efter bf-datum, så om det är en fas vid 5 veckor så ska dina vara ungefär 11 för att komma in i den.

    SvaraRadera
  2. Precis! Wonder Weeks utgår från BF, så dina små är inte riktigt inne i appen än. Tror du kommer tycka det blir enklare att ändra till BF istället för det faktiska datumet de föddes.

    Hoppas alla som tvivlade på kisselatterna läser nu och inser vad fina de är mot barnen!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hoppas jag med!

      Våra fina katter! <3

      Radera
  3. Grattis till Alfred och Klara 1 månad!
    Så mysigt ni verkar ha i er bäbis/kattbubbla.
    Underbart med skrattstunder och de gånger ni får sova. Njut av era små gryn och era fina missar och goa vänner som hjälper till med smått och gott.

    Kramar från Lena och missarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi försöker njuta! Det är rätt häftigt egentligen, att vi har barn! Och tre katter ;-)

      Kram

      Radera
  4. Tycker Willys blöjor e bra o prisvärda. Finns från 4kg, tror jag.

    Grattis på månadsdagen tvillingarna!
    Kram Christel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, då ska vi spana på dem nästa gång vi är där!

      Radera
  5. Grattis! Vilken underbar bild!
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  6. Grattis till twinsen på er 1-månads dag! :)

    Med prematura barn skall man räkna från egentliga BF. Alltså vid 2-månads ålder tar du bort 6v och det är där dom skall vara utvecklingsmässigt. Det gör man tills dom är 2 år gamla. Åtminstone här där jag bor gjorde vi så med vår flicka som är född 2mån för tidigt.

    Tänk vad roligt att kattorna inte reagera något desto mera. I Robban verkar barnen ha en riktigt kompis då dom blir äldre. :)

    Sköt om er hälsar Lotta på Finlandssidan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhh, men åhhh.. Du gäller ju inte alla mina böcker förrän om 10 dar...Så då är utvecklingsfas 1 alltså om 5 veckor och 10 dar?

      Radera
  7. Men åhhhh, vilken härlig bild! Kul att läsa att ni börjar hitta rutiner och att ni känns lite avslappnade och trygga i föräldrarollen. Du var ju lite orolig för din man men han verkar ju vara värsta superpappan ju!
    -Jenny-

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vilken grej! Fatta vad fel jag hade om min make!

      Radera
  8. Jag är så glad över er efter ert kämpande, men samtidigt så avundsjuk =( Min kille lämnade mig efter alla barnförsök, "känslorna har försvunnit". Lever som i ett vakuum och orkar ingenting, åren går, vet inte hur man träffar en ny eller hur jag ens ska orka morgondagen. Känner mig så förtvivlat ensam. "Alla" lyckas, utom jag.. jag blev kvar liksom. Och ensam. Fan, förlåt att jag smetar ner din lycka nu också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är SÅ ledsen för din skull. Fy vad jobbigt, önskar jag kunde ge dig en kram.

      Känslan av hopplöshet och frustration vet jag allt för mkt om.

      Många kramar!

      Radera
  9. Om jag inte minns fel rekommenderas man att ta det lite lugnt i tre månader efter kejsarsnitt, så du kanske ska vänta med ridningen lite till? Men hör med din MVC (du ska väl på återbesök där om några veckor?), de kanske säger något annat. Och jag blir imponerad om du har tid att rida! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. 1 timme varannan vecka måste jag bara ha tid med!

      Ska träffa läkaren den 9 så då ska jag fråga!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering