Dag 6 på Neo

Gårdagen var fylld av de mest fantastiska ögonblick, både mina fina barn, maken och jag blir starkare som individer och familj varje dag.

Även om det inte är en höjdare att vara här så får man verkligen en bra start som nybliven förälder att bli trygg i sin föräldraroll.

Jag tror även de värsta hormonerna börjar lämna mig nu och jag mår mycket bättre för varje dag och blir således mer och mer mig.

Från timme till timme händer det så mycket saker att det är svårt att komma i håg och få ner det på pränt, det jag tyckte och tänkte i förrgår gäller inte dagen efter. Fascinerande.

Gårdagen började med att jag gick in till småttingarna och möttes av en arg Klara, vilket humör den damen har. Hon blir verkligen skitförbannad om det inte är som hon tänkt sig eller om nån gör nåt hon inte vill. Vi kallar henne nu (kärleksfullt) för arga Klara. Hon är svår att få lugn när hon blir så arg, jag blir alldeles svettig.

Sköterskorna försökte få henne lugn när jag kom så jag fick ta henne och sitta känguru med henne på en gång, hon var även väldigt snuttig så hon fick prova att amma.  Ingen av dem har ju ännu nån sugreflex som fullgångna barn så man måste träna dem med mat på napp osv så snuttningen kommer i gång. Det krävs lite träning har vi lärt oss.

Hon har varit geggig i ögonen så det har skickats på prov, hon har gått ner en del i vikt och får massor med extra mat i slangar förutom sonden. Lungan börjar läka lite men hon har fortfarande cpap och högt tryck på den.

Alfred är däremot lite coolare och tar livet med ro, han börjar pigga på sig rejält och kommer nog bli av med både värmesäng och cpap om några dagar. Han är dock fortfarande gul, men det ligger inom rimliga gränser.

I går låg han och tittade på mig hela matningen, båda hör min röst nu och försöker titta efter mig. Eller de tittar i alla fall så gott de kan båda två. Det värmer mammahjärtat när de är lite vakna emellanåt och att få sån fin kontakt gör ju att jag blir alldes fylld av kärlek. Jag avskyr alla slangar som gör att jag inte kan ta upp och pussa dem. För det är ju det enda jag vill, pussa o krama mina fina bebisar. Tänk att de legat i min mage? Fascinerande. 

Sen fick han hicka och jag har aldrig hört någon ha sån hicka nån gång. Men det tog han oxå med ro och låg och plirade på mig med sina små ögon. 

Nu sköter vi all matning och alla blöjbyten hela dagarna utom nätter, vi har lärt oss ta temp (de har en konstig sån) skriva in i journalen, väga blöjor och i dag ska vi tvätta dem och väga dem.

Allt sker var 3:e timme. Så det hinns inte med så mkt annat. Blogginläggen skriver jag under frukosten i all hast. Min man har däremot oanade resurser och har utvecklats till världens finaste pappa, bara jag ser honom med barnen så blir jag gråtmild. 

Det enda som är molnet på himlen är min molvärkande mage, jag har inte ont i snittet, allt känns ok. Men jag har sån molvärk hela tiden. Ingen feber tror jag, men det är svårt att veta för jag måste ju äta tabletter för att överleva. 

Idag ryckte vi operationsförbandet, snittet är jättefint sa maken, men han skratta högt åt trollskogen som de har rakat. De har nämligen bara rakat halva vägen, resten är som uppstickande tofsar. 

Jag vill inte ha livmoderinflammation, hur ska jag ha tid med att bli sjuk? De tar ju inte hand om mammorna här så blir jag sjuk måste jag vända mig till gynakuten. 

****

Jag träffade även en tvillingmamma här i går, vi är med i samma forum. Det var härligt att utbyta erfarenheter med varandra. 

En fd kollega kom förbi med mat och jordgubbar, det var dock fryslådor som man kan köpa här men det gör inte så mkt. Konstigt i alla fall att gå ut och se sol värme och människor. Det finns en värld här utanför!?

Idag kommer bästa kompisen med hemlagad mat, hon ska även få träffa tvillingarna. 

*****
Inte visste jag att amning var en sån känslig fråga att jag fick en hel mammamobb efter mig, jag kommer säkert trampa på fler ömma tår i framtiden. Det är ju lite konstigt kan jag tycka att man kan ha en massa åsikter hur andra ska sköta sitt liv. 

Så därför kommer jag efter detta inlägg inte mer nämna om jag kommer amma eller inte och hur vi väljer att göra. Ammade Klara i går eller inte? Hur kommer vår lilla familj välja att göra? Kanske Klara redan bestämt? Det kommer ni inte få veta. 

För detta är inte nån debattblogg, det kan ni diskutera nån annanstans. Däremot vet ni att jag uppskattar mkt era tankar och förslag om hur man kan göra och tänka annorlunda. Många av er är mammor och pappor med massor av erfarenhet jag kan ta del av. Men påhopp avstår jag i från. 

Blir det fler såna här hätska debatter kommer bloggen att låsas alternativt läggas ner. 


Kommentarer

  1. Härligt att det händer så mycket positivt med både barnen och dig nu! Hoppas att ditt magont också kan gå över snart. Stor kram till hela familjen! // Isse

    SvaraRadera
  2. Å vad fint att läsa. Skönt att det känns bättre. Och angående amningen, självklart är det bara du som avgör det. Det blir bra oavsett vad du väljer. Verkligen. Jag kommer heller aldrig att förstå behovet av att ha synpunkter på andras föräldraskap, särskilt inte utifrån att det bara skulle finnas ETT rätt sätt och att alla måste göra som en själv.

    Min erfarenhet efter ett år som mamma är att amning nog är det mest laddade/kontroversiella (och särskilt på nätet!) Andra ämnen som också lätt leder till hätsk diskussion på olika forum är samsovning och olika sömnmetoder generellt. Det finns säkert många fler ämnen... men tja, se det som ett tips på vilka frågor som lätt väcker diskussion! :) hoppas dock verkligen att du slipper fler påhopp och fortsätter att blogga fritt!

    SvaraRadera
  3. Amning ja, det är så himla känsligt! "Amning är bäst, det vet ju alla" säger alla. Men ny forskning visar att skillnaden mellan ammade och flaskmatade barn endast är marginell. Den stora skillnaden var att barn som ammas har större risk att få astma. Och om någon pratar om närhet så får ni ju mer sådan nu när ni sitter känguru än om ni ammat. Att amma eller inte amma är helt upp till var och en och ditt beslut är de bästa för er annars hade du inte gjort det.

    Vi hejar alla på Alfred och Klara! Det är det alla borde koncentrera sig på, inte amnig.

    SvaraRadera
  4. Stort Grattis vill jag säga först!!! :)
    Du skriver så trevligt!!
    Det jag tänkte säga är att när jag födde min dotter med kejsarsnitt så hade jag också väldigt ont i själva magen, inte snittet, precis som du skriver...det höll i sig ganska länge - så det behöver inte vara något allvarligt! Det som hjälpte mig var när jag började använda trosor som ska hålla in magen, finns också kosetter för förlösta kvinnor, mitt tips är att testa något sådant!
    Lycka till och stor kram!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är som rejäl mensvärk, bar det samma för dig?

      Radera
    2. Jag födde vaginalt och fick också mensvärk typ, det är ju ett stort sår efter moderkakan, kan det vara det?

      Radera
    3. Det gör ont när livmodern krymper ihop efter förlossning. Som värkar typ. Det varar nån vecka eller så. Helt normalt.

      Radera
    4. Nja, jag hade väldigt ont, skulle nog inte kalla det mensvärk, det här gjorde liksom ont i hela magen! Om det är som mensvärk låter det mer som eftervärkar som också är helt normalt! :)

      Radera
  5. Förstår att det är mycket nu för er men kan inte låta bli än att bara längta tills vi med blir föräldrar nu.
    Blev super irriterad när jag såg vad andra skrivit, strunta i dem. Det är deras problem. Tycker du gör helt rätt i att fokusera på det viktigaste just nu vilket är hur du och barnen mår, allt annat är oviktigt just nu. Vill verkligen fortsätta läsa din blogg, just nu när jag är hemma är det en av höjdpunkterna på min dag att höra hur det går för er.
    Ha en underbar dag och passa på att gå ut några minuter i solen och njut.
    Kramar

    SvaraRadera
  6. Dina barn verkar starka, ju mer skrik desto bättre! :) Jag blir så rörd när jag läser om dina känslor gentemot barnen, att du fick uppleva detta tillslut! Gick igår tillbaka i din blogg och läste om de dagar du fått minus på stickan. Aldrig få läsa godnattsagor, aldrig få bli kallad mamma, m.m, skrev du. Men du är där nu. Så häftigt.

    Jag är en som verkligen inte vill att du ska lägga ner din blogg, men jag förstår efter den där anstormningen av besserwissrar. Vilka människor det finns, hujedamej...

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Molvärken kanske är livmodern som krymper? Det gör vansinnigt ont, särskilt när man ammade de första dagarna eftersom livmodern av någon anledning dras iho. Värktabletterna kan lindra lite.

    SvaraRadera
  8. Vad glad jag blir att det känns bättre med allt (utom magen). Det är klart att det måste ta tid med allt både för dig och barnen. Själv mådde jag som sämst både fysiskt och psykiskt med nr: 3.
    Härligt att pappa gör allt så bra också.
    Stäng inte ner bloggen.....snälla du, jag tycker det är så roligt att få följa er. Klart att du inte kommer att ha lika mycket tid sen för detta men ett och annat inlägg kanske du kommer att hinna med......hoppas jag.
    Varma, soliga hälsningar från Skåne.

    SvaraRadera
  9. Åh vilket glatt inlägg, härligt!! Underbart att du känner dig mer i balans.

    Det där med molnande värk.. Jag kanske har helt fel i just ditt fall men för min del var det livmodern som krympte.. Den ska ju krympa REJÄLT och det kändes precis så som du beskriver. Jag ammade och i samband med amningen gjorde det ännu ondare, triggar tydligen livmodern att dra ihop sig. Jag tog vanliga typ panodil på BB och under ett antal dagar.

    Jag vet inte om det blir samma grej när man har gjort snitt men det borde det bli, kan jag tycka.. Livmodern ska ju krympa oavsett.

    Åh folk med åsikter som ingen bett om.. Suck! Nättroll!

    Ps i all välmening. Man kan få mjölkstockning av tight bh ds

    Kramar till er

    SvaraRadera
  10. Vad härligt att du är starkare! Och så klokt du resonerar. Och vad bra att det går framåt med allt.

    SvaraRadera
  11. Så tråkigt! Vi som inte lägger oss i vill ju så gärna veta hur det går med allt! Det är så spännande att följa er varje morgon! All lycka till er alla fyra! /denise

    SvaraRadera
  12. Jag ammade inte, och har en helt normalt snart 2åring:) Stunta i dom andra som klagar. Grattis till fina familjen.

    SvaraRadera
  13. Tjohoo!
    Mamma känslorna växer! Vad underbart! Å så roligt att du känner mannen tar mega kliv framåt och visar vem han är/vill vara med barnen.

    Jag tror som du, det blir säkert fler trampade tår. Du gör klokt i att dra dig undan sådana ämnen. Att folk har så mycket åsikter om andras föräldraskap...

    Stor kram till hela familjen!

    SvaraRadera
  14. Åh så härligt att läsa! Underbart att du känner dig bättre äntligen. Men så mysigt med en liten tjej med humör *fniss*.. Tänk att de från början kan visa hur de är och kanske kommer att bli som personer framöver.
    Skönt att de verkar må bättre och allt går framåt. Snart får du överösa dem med pussar och kramar utan slangar som är i vägen.
    Jag tror också att det onda i magen är livmodern som drar ihop sig. Då jag kom igång med att amma så var det vidrigt ont ett tag. Hoppas att det "bara" är den som håller på och inget annat.

    Massor med kramar från Lena och missarna!

    SvaraRadera
  15. Jag är så glad för er skull:-) Ni gör det så bra!! Kanske ska du besöka gynjouren för en kontroll? Det finns många människor som lägger sig i saker de inte har att göra med. STRUNTA I DEM!! Du är klok! Heja heja
    dig! Jag testade nyligen positivt. I nästa vecka får jag reda på om det är 1 eller 2 filurer. Är det ok att eposta dig framöver? Försök att vila lite mellan varven! Du och din man behöver det. Styrkekramar till er! Maja

    SvaraRadera
  16. Åh vad härligt att höra att allt går bättre och att ni får bra stöd i ert föräldraskap också nu! Heja Klara och Alfred!

    SvaraRadera
  17. Åh så härligt att läsa, så glad jag blir att både du och twinsen mår bättre.
    Jag har för mig att man kan ändra inställningen på kommentarerna så att det inte går att kommentera anonymt. Det kanske tar kol på det sura i kommentarsfältet. Kramen!

    SvaraRadera
  18. Härligt att det går framåt! Hoppas ni får en fortsatt bra första tid och att barnen växer bra enligt sina egna kurvor. Massor av uppdämda tips om amning o bebis finns hos mig. Bra att du säger till när det är stopp. Önskar er allt gott!/ Uppsalamamman

    SvaraRadera
  19. Det är så roligt att läsa din blogg, och fantastiskt underbart att det känns lite bättre. Det går upp och ner som livet självt fast med lite större svängningar och tätare, så här i början efter förlossningen. Blir rörd och glad när jag läser. Du är klok!
    Kram

    SvaraRadera
  20. Så fantastiskt roligt att läsa om Klara! Jag som också har en av varje, en arg och en glad skrattar gott åt din beskrivning av din lilla dam och din lilla herre!! :) Ni kommer att ha att göra ;) Å ja... Känner igen den där gråtmilda och kärleksfyllda känslan av att se sin man med sina barn...... Otroligt!

    Molvärken du känner kan vara livmodern som drar ihop sig. Första förlossningen tyckte jag inte det var så farligt men andra... Hujedamig så ont det gjorde! Varje gång jag ammade bävade jag för den smärtan, mensvärk deluxe! Minns inte när den gick över. Tummar iaf för att det är så det är och inget annat! (Det brukar vara de enkla sakerna) :)

    Mkt bra beslut ang amningen! Trist för mig som är amningsintresserad men jag förstår dig fullt! De kommentarer du fick där var horribla! Rent jävla oförskämda!!

    Kämpa på!! Ni gör det galant verkar det som ❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så är det, mensvärk delux. Jävlars så ont det gör. Ipren och alvedon hjälper ju knappt.

      Fast jag kanske ammar, det förtäljer inte historien. Här ändras mkt från dag till dag

      Radera
    2. Då är det med säkerhet livmodern som drar ihop sig amning eller icke amning! :)

      Radera
  21. Så trevlig läsning, tycker det är så spännande att få följa er på denna resa. Känner också igen beskrivningen om värken. Kram!

    SvaraRadera
  22. Värken låter som de vidriga eftervärkarna... Blev bara värre och värre för varje barn som har kommit för mig. Jag tyckte en vetekudde va jätte skönt att ha på magen! Så härligt att det är bättre med både dig och barnen! Kram från Anna-Lena i husvagnen

    SvaraRadera
  23. Stort grattis till sonen och dottern! Jag är så glad för er skull och tycker att er historia är fantastisk:)
    Bra svarat ang amningen och de fruktansvärt oförskämda kommentarer du fick.
    Det är så kul att få följa er resa med barnen
    Tina

    SvaraRadera
  24. Molvärken kan vara livmodern som drar ihop sig. För mig var det klart värst första gången, då gjorde det hemskt ont. Men be att få det kollat kanske, för säkerhets skull? Du behöver ju få vara frisk nu!
    Härligt hur barnen visar personlighet så direkt! På mina barn stämde det så väl ned hur de är sedan också, så er fina Klara förblir kanske en bestämd ung dam :-)
    Och så mysigt med känslorna för barnen! Och för hur din man är med barnen! Det minns jag att jag kände så starkt också.

    SvaraRadera
  25. Håller helt med dig Cecilia! Förstår att du vill vara öppen på din egen blogg, men vissa saker kanske är bäst att hålla för sig själv tydligen... (Idioter som lägger sig i) Vore jättesynd om en eller ett par förstör för oss andra som inte lägger oss i dina val utan försöker stötta i de val du gör i stället. Så jag hoppas att de håller sig undan så att du kan ha bloggen öppen.

    Jag hade värk från livmodern som kom efter en vecka och satt i nästan 14 dagar. Den var minst lika kraftig som de riktigt elaka värkarna under förlossningen. Höll på att bli galen, då ingenting hjälpte. Var helt övertygad om att jag hade fått en infektion, men icke! Det var tydligen bara livmodern som drog ihop sig ordentligt.

    Härligt att det går framåt!!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering