Dag 13 på Neo

Fast det är så fullt upp är dagarna långa, vuxenhjärnan får inte så mkt stimulans och framförallt kan ingen av oss ta till oss särskilt mycket information (av något slag). På 13 dagar har jag kommit till sidan 20 i min bok, dessa 20 sidor har jag säkert läst 1000 gånger. Jag läser ju annars en bok om dagen.

Vi har en tv på rummet men när vi väl har på den är det ingen som tittar och världen där utanför känns väldigt avlägsen.

I går träffade vi hemsjukvården. De tillhör Neonatalen och kommer hjälpa oss så länge vi är inskrivna här. Hon kommer komma till oss 2 dagar/ vecka och mäta och väga samt byta sond och göra kontroller på andning, blodtryck osv. Vi har gått igenom en checklista på vad vi ska kunna och vad vi ska göra om något händer. 

Vi har fått massor av informationsmaterial om hur barnen ska sova, äta, sondmatning och nu kl 14 ska vi lära oss hjärt- och lungräddning på spädbarn. De har fått börja med d-droppar och Klara ska få järndroppar om några veckor. 

Måste erkänna att det är väldigt tryggt att vara här och att åka hem känns lite skrämmande. Men de hade inte släppt i väg oss om de inte varit trygga. 

Klara har ju fortfarande lite hjärtdippar men fixar alla dem själv, vi får även med oss Apnelarm hem. Men det känns ju lite skakigt ändå. Tänk om. 

Nu är elektroderna på magen borta på Klara och endast syre och puls är kvar som övervakning. 3 sladdar mindre! ( vid blöjbyte är det en väldans trassel) 

Dag två i sömnlöshetens land, vi försöker och vila mellan varven och maken somnar till men jag kan inte koppla av. I natt var det lite kämpigt för lilla Klara och trots felsökning hittade vi inget fel. Hon var så arg och ledsen och sen tog Alfred över och hojtade. Vi gissar hunger och magknip, hon brukar få ont efter maten i bland. De verkar vara nattaktiva barn och börja vid 22 målet ungefär. 

Hon ligger och knorrar ganska mkt och jag vaknar alltid till direkt om jag råkat somna, jag ligger även och lyssnar om de rör sig och verkar må bra. Mammanoja <3

Vi vägde dem i morse och klara väger nu 2,3 kg och Alfred snart 2,6 kg. Jösses så de lägger på sig. Sköterskorna som jobbade förra veckan och inte sett dem på ett tag säger att de blivit stora. 

*****
Nu ringde bästa killkompisen och vill komma och hälsa på, han har varit borta i 3 veckor på semester så han ville gärna träffa oss och tvillingarna. Han ska ta med sig pizza! Mums! 

Vi tänkte försöka trassla ut oss i korridoren med övervakning och tvillingar och äta i lunchrummet när han kommer. Intressant ;) första gången de följer med oss nånstans, innan har vi ju varit låsta till rummet. 

En av checklistorna. 



Meh, pekar hon finger åt oss? ;-)


Kommentarer

  1. Vilken gullig bild på Klara.
    Skönt att allt går bra och härligt med lite besök.
    Det där med att hinna läsa och titta på TV känner jag igen, känns inte så viktigt längre när man har småbarn, intalar man sig :-)) bara för att man inte hinner.
    Kram från Skåne.

    SvaraRadera
  2. Skönt att allt går framåt. Ni kan kolla med sköterskorna innan ni åker hem när ni kan börja med minifom el semperdroppar om Klara har väldigt körig mage. Kram/ Uppsalamamman

    SvaraRadera
  3. De små liven biffar till sig! Och Klara är ju för söt alltså! Det verkar mycket med prematurer, som om det inte är mycket med en fullgången liksom! :) Men jag börjar sakna den där bebisbubblan lite...

    SvaraRadera
  4. Är ni på KS alltså? ååh jag är ju där rätt ofta, skulle så himla gärna vilja komma och hälsa på. Men jag har en envis lunginflammation, så jag tänker inte utsätta er för några basilusker. Kämpa på, ni kommer fixa att komma hem galant. Kram Annette

    SvaraRadera
  5. De är alldeles underbara!
    Va roligt att följa er och så fantastiskt att ni får komma hem snart. Vi var ju 8 veckor på neo och jag kände som du, att världen utanför var avlägsen och det kändes lite skrämmande att lämna. Men efter några dagar hemma när vi var på neo igen för att väga osv (hemsjukvården här i Småland funkar som så att man åker på besök 1-2 ggr/vecka istället för att få hem personal) så kändes neo avlägset istället och det var så skönt att skapa sina egna rutiner kring barnen och lära känna dem på ett annat sätt.
    Lycka till med allt, fortsätter följa er fantastiska familj. Så underbart, äntligen!!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering