33+4 (vecka 34)

Just nu känns det som om jag inte gör något annat än att tillbringa min tid med att göra undersökningar.

I går var det först UL med tappmätning, tappen var ca 3 cm och sluten och fin. Det var förresten samma läkare som gjorde KUB och konstaterade att Isak inte hade en okey hjärna. Hon var likadan i går, lite barsk och slarvig kändes det som.

Lilla klara väger ca 2 kg och ligger på ca -15%, hon är väldigt svårmätt så vi vet inte riktigt hur mkt hon väger. Alfred väger ca 2,3 kg och ligger på +16%. Båda ligger nu med huvudena neråt. Det verkar vara väldigt olika vem som mäter måste jag säga, från den ena veckan till den andra skiljer det otroligt mycket. Båda barnen följer dock sina kurvor fint.

Sen var det urinprov och CTG och då kom den nya läkaren in och pratade med mig. Gallsyrorna hade inte kommit ännu men de hade beslutat att de inte vågar vänta längre. Man vet ju inte riktigt effekterna av hepatos och hur det påverkar barnen och på fredag är jag i vecka 34.

Så på fredag blir det kejsarsnitt och trots jag gissat det så fick jag ändå en chock och utbrister förskräckt; "-Va! Men jag är inte redo än, vad läskigt!" "de är ju så små än! Hur ska det gå?"

Hon fnissar lite åt mitt chockade uttal och säger att barnen kommer vara små. Hon förstår precis hur jag känner och säger att det är en normal reaktion med tanke på vår historia. Sen berättar hon hur allt går till, men jag kan inte riktigt ta in allt så hon går i väg en stund och fyller i papper för att komma tillbaka.

****
Hon berättar att på onsdag ska jag komma dit och göra CTG och träffa henne och gå igenom våra frågor. Sen ska jag lämna blodprover för att till sist träffa narkosläkaren.

Hon ville även att jag ska se filmen om kejsarsnitt som finns på deras hemsida (det har jag nu gjort)

På torsdag kväll ska jag ringa och höra vilken tid vi ska komma på fredag. Det är mkt folk som är inblandade så de ska vara minst två kirurger pga min endometrios, barnläkare, barnmorskor och narkos. Operationen kommer ta lite längre tid än vanligt eftersom de måste vara så försiktiga med min endo, jag kommer vara vaken under hela ingreppet.

Sen kommer jag att ligga på uppvaket medans maken följer med läkare och barn. Hon sa att det kan vara så att det inte finns ett familjerum på neo utan vi kanske får sova någon natt på eftervården men tvillingarna kommer vara på neo.

Frågor tills onsdag 
-GBS få antibiotika ändå?
-Om nåt går fel med kejsarsnitt?
-När får man personnummer?
-ska man ha med sig nappflaskor till BB?

Komma i håg:
-Anmäla till FK när?
-Det blir väl vabb?!
-Byta till barnförsäkring


****
När jag kom hem sen läste jag nog alla papper vi fått 20 ggr, stirrade framför mig och googlade på prematura tvillingar, kejsarsnitt och kände mig lite chockad.

Det är så lustigt hur min hjärna hanterar allt detta, det är så verkligt nu. Riktigt nervös, förväntansfull och skräckslagen är jag. Men jag kan inget om barn, prematura tvillingar och typ inget om någonting. Min hjärna känns alldeles tom samtidigt som jag längtar att träffa tvillingarna. Det enda som betyder nåt är att de mår bra!

Efter att ha levt i 23 år tillsammans ska vi nu få nya familjemedlemmar och bli föräldrar. Hur kan man förstå det?

*****
Efter att ha maratonsms med bästa killkompisens dotter så kommer hon och hälsar på och hämtar nycklar på torsdag och flyttar in här på fredag.

Hon kommer stanna ca 1 vecka och även bästa grannarna ringde och sa att de kommer hem på fredag.  Då har vi i alla fall en hel vecka på neo tillsammans innan vi ska rodda ett varv till med kattvakter.

****
Har lite sammandragningar och ont i dag, hoppas jag piggar på mig, tänkte åka o klippa mig och färga ögonfransar. Luggen hänger ända ner i ögonen så det är liksom dax.





Kommentarer

  1. Åh så fantastiskt! Tom jag googlade lite i går =) Förstår att det känns lite panikartat men det kommer att gå bra. Du är inte den första eller den sista som får barn i den veckan.
    Mina tummar kommer i alla fall att vara hårt hållna och tankarna är med dig hela tiden.

    Kramar från Lena och missarna

    SvaraRadera
  2. Oj, wow! Vad spännande! Och så definitivt... fredag är ju snart här!

    Jag kommer att knipa alla tummar och tår :)

    Kram JVJK

    SvaraRadera
  3. Personnummer får barnen direkt numera, iallafall där jag bor. Min son hade sitt när jag vaknade efter mitt urakuta kejsarsnitt.

    SvaraRadera
  4. Ojoj, så spännande, jag får gåshud! Jag har följt din blogg länge men inte kommenterat tidigare. Jag förstår att det måste kännas helt overkligt; efter alla dessa års kämpande är det nu bara tre dagar kvar tills ni har inte bara en utan två små bebisar hos er! Detta kommer att gå så bra! Stort lycka till från Hanna

    SvaraRadera
  5. Ojojoj, nu händer det saker. Tänk att du kommer vara trebarns mamma på fredag!
    Kommer hålla tummarna så hårt det bara går på fredag för att allt ska gå varför både dig och tvillingarna.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Hej Cecilia!
    Jag läser din blogg varje dag men det är bara några gånger som jag har kommenterat. Jag har också fått tvillingar via äggdonation i Riga. Jag har också endo och dåliga ägg. Mina tvillingar firar sin första födelsedag nu på fredag, samma dag som dina tvillingar föds. Jag har också en tjej och en kille. Ett stort lycka till nu. Kram tvillingmamman

    SvaraRadera
  7. Stort lycka till på fredag, det kommer bli så häftigt för er, er värld kommer att förändras totalt för alltid! Få lugna stunder men det är underbart. Jag är så glad för er skull! Kram till dig och Klara och Alfred, styrka till er!

    SvaraRadera
  8. Oj oj oj...........här händer det minsann grejor.
    Det kommer att gå jättebra, både på fredag och framöver.
    Förstår att det måste vara en omvälvande känsla för er.
    Lycka lycka till. Tänker på dig och er.
    Kram från Skåne.

    SvaraRadera
  9. Alla mina tankar inför fredagen.
    Kram Titti

    SvaraRadera
  10. Så spännande! Jag ska sända mina tankar till er o det kommer gå bra. Stort lycka till!
    F-kassan kan man sms:A enkelt. Ingen panik.
    Kram

    SvaraRadera
  11. Wow vilka nyheter det kommer gå jättebra tror inte man behöver ta med sig flaskor de har utrustning på neo. Vad härligt att äntligen få träffa Alfred o Klara. Nu väntar jag med spänning, lycka till, snart är du 2 barnsmamma. Stor kram Emma

    SvaraRadera
  12. Jösses, på fredag är du 2 barns mor!!!!! Alla år, alla tårar, allt slit. ÄNTLIGEN I MÅL!
    Tårarna mina trillar (man blir ändå mer grin-olle efter att ha fått barn....)
    Gud va underbart.
    Detta kommer att gå toppen - det vet jag.
    Massor av kramar
    Ahm66

    SvaraRadera
  13. Ni får ett intyg på neo att barnen är i behov av vård och att båda föräldrarna behövs i vården. Då har ni rätt till TFP (vab).
    Det kommer bli en enorm omställning för er men positivt!

    Två bebisar. Två ton kärlek.

    SvaraRadera
  14. så otroligt jäkla häftigt. Längtar efter att få se bilder på de små liven! :D
    Stor kram /Annette

    SvaraRadera
  15. Har sällan kommenterat men har följt dig ganska länge. Vill bara passa på att önska er ett stort lycka till!! I november förra året kom vår ivf-tös till världen i vecka 34+1. Vi fick stanna på neo i tre veckor och skrevs ut just innan julafton. Men hur länge man blir kvar är ju väldigt individuellt.

    Hursomhelst så får ni förhoppningsvis hjälp med det mesta på ert neo. En kurator var väldigt behjälplig med allt pappersarbete och förklarade för oss hur fk fungerade. Sånt orkade vi inte riktigt ta tag i just då.

    Nappflaskor behöver du med största sannolikhet inte på neo. I början blir de små säkert sondmatade och flaskor och nappar lånar man nog där. Personnummer fick vår lilla redan på förlossningsrummet!

    Som sagt, stort lycka till!!

    fiffig.bloggo.nu

    SvaraRadera
  16. Åhhh, nu är det nära!!!! Spännande!!!

    Cecilia, 3-barns mamma, det låter väldigt bra i mina öron :-D

    Som tidigare talare redan sagt så får bebisarna sina personnummer direkt när de föds och nappflaskor får du låna på sjukhuset.

    Jättekramar och lycka till på fredag.
    /Åsa

    SvaraRadera
  17. Men så spännande! På fredag!

    Massa kramar

    SvaraRadera
  18. Oj vad spännande och nervöst för er. Det måste vara konstigt att, som du skriver, efter 23 år plötsligt bli fler i familjen. Det går inte att förstå innan tror jag. Det låter som om ni blir väl omhändertagna och alla gör sitt yttersta för att du och tvillingarna ska må bra. Kram och lycka till!

    SvaraRadera
  19. Åh, jag förstår att du är i chock, trots att det ju är underbara nyheter! På fredag är ni föräldrar till Alfred och Klara!!! Tror faktiskt fortfarande att jag inte riktigt fattat att jag är förälder än och nu har det ändå gått några år...

    Behöver du någon hjälp de första dagarna med något? Hör av dig i så fall!

    Stora varma grattiskramar!

    SvaraRadera
  20. Oh så spännande! Det kommer gå superbra! Så länge ni är inskrivna på neo behöver ni inte ta ut föräldradagar. Kuratorn hjälper er så inget ni ska behöva rodda med. Nappflaskor behöver ni inte ta med. Det blir initialt sond och sondmat och det är neopersonalen som hjälper er att trappa in ersättning och flaska efterhand. Personnummer får barnen direkt. Det kommer bli bra. Dina barn är så väl undersökta och allt brukar bli bra när man kan planera så här väl. Du ska få antibiotika innan snittet med tanke på GBS. Det ska gyn-personalen hålla koll på och inte du. Tänk bara goda tankar. Nu är du så nära! Kram och all lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad bra att just du finns vid hennes sida, du som är läkare!

      Radera
  21. Åh vad spännande vännen, äntligen! Tror att man aldrig kan bli riktigt redo, speciellt inte psykiskt. Det är liksom bara att försöka flyta med. Stort lycka till! Kommer att tänka på er på fredag. Kram!!!

    SvaraRadera
  22. Läser din blogg dagligen via mobilen och kan inte kommentera därifrån men nu när jag har igång datorn vill jag passa på att önska lycka till! Håller tummar och tår att allt ska gå bra. Ni förtjänar verkligen det!

    SvaraRadera
  23. Wohoo! Härligt att ha ett datum, även om det känns konstigt och läskigt samtidigt.
    Jag hade också GBS under graviditeten, och fick veta att jag skulle få antibiotika vid det planerade snittet, och trodde det var superviktigt, men sen fick jag veta på Huddinge att det inte behövdes när de inte skulle komma ut vaginalt. Vet dock inte om det är olika rutiner på olika sjukhus.
    Och oroa dig inte över att du inte vet något om att vara mamma - det kommer gå så bra! Ingen vet något om hur det är på riktigt innan man själv är där, oavsett hur mycket man pluggat på innan.
    Kram!

    SvaraRadera
  24. Åh så spännande! Min mamma jobbar på neonatalen så hojta till om du undrar ngt. :) allt kommer gå fint! Svägerskans var 2200 tung i v 36. Fick stanna en v ca och sen hemvård innan dem blev utskriva helt har jag för mig. Beror ju lite på hur dem syresätter sig, håller värmen och går upp i vikt. Behöver ju ofta sola i början också. :) äntligen är det dax för er! <3

    SvaraRadera
  25. Ännu en anonym läsare som håller alla tummar för er! Så otroligt underbart att ni ska få era efterlängtade mirakel om bara någon dag. Allt kommer gå bra-lita på personalen!

    SvaraRadera
  26. Åh, det är dags. Såå spännande! Äntligen får ni betalt för allt kämpande och alla besvikelser. Varma tankar o all lycka till er!

    SvaraRadera
  27. Oj, här händer det saker. Är dålig på att läsa bloggar nu för tiden, men har tänkt mycket på dig. Jag har länge tänkt att jag ska mejla dig och det ska jag göra någongång...
    Vill önska dig ett stort lycka till på fredag! Många kramar!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering