Vecka 25 (24+2)

I går var vi verkligen på G, först åkte vi till tvillingloppisen och fyndade en badbalja (30 kr) åkpåsar till barnvagnen (150 kr) och lite tjockare flecceoveraller (50 kr). Lite klurigt att shoppa på loppis (eller överhuvudtaget) för det är ju svårt att veta vad vi kan behöva.

Jag vill ju ändå att vi ska vara så förberedda som vi kan eftersom min hjärna för tillfället har fått nån fix ide om att vi inte kommer komma utanför dörren de närmsta 10 åren framåt. Jag känner mig förberedd med saker men inte alls som mamma. Jag känner lätt panik att vi inte kommer överleva eller klara av det här. I alla böcker står det att det är normalt men det hjälper ju inte.

Jag har dessutom vagnångsest då jag är övertygad att vi köpt fel vagn och vi skulle haft en långsmal vagn i stället, en baby jogger city select tex..

I alla fall så åkte vi vidare till ikea för lite lunch och så köpte vi skötbordshyllan Hensvik, man tar sen bort ett litet bord på den och vips blir det en fin bokhylla. Vi köpte även lite småsaker som korgar, sovpåsar, tavlor och skötbädd.

När vi väl varit där var det dags för plantagen, eftersom alla mina arbetskamrater kommer hit nästa vecka vill jag gärna att det är lite fint här hemma. Så nu är alla krukor och blomlådor planterade och nu är det bara klippning av gräsmatta och putsning av högt gräs som är kvar.

Jag behöver väl inte berätta att det var något besvärligt med magen, ryggen och plantering av blommor? Men det gick!

Sen var jag slut efter dagens härjningar och satt i min älskade fåtölj med Robban i knät, en stund i alla fall, för sen hade han skrikfest här hemma och var djupt olycklig att ingen vill bära runt på honom. Maken skruvade ihop skötbordet och upptäckte att den måste skruvas fast i väggen annars tippar den, korgarna passade inte (fast de gjorde det på Ikea) så då tröttnade jag.

Så nu står allt huller om buller i barnrummet i ett stort kaos.

Orka liksom.

I dag är jag trött och sur och har noll energi.


Kommentarer

  1. Kan du inte lämna tillbaka vagnen då? City select är fantastisk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är begagnad så det går tyvärr inte.

      Radera
    2. Vi har en City Select som jag älskat hittills, men nu när tvillingarna är drygt 6 månader är de oftare vakna i vagnen, och nu börjar både jag och de ha lite svårt för att den som sitter längst fram inte kan se mig och jag inte kan se henne... Synd på en annars bra vagn.

      Radera
  2. Det där med vagnar. Alltså. Man hinner gå igenom några stycken. Du sitter inte fast med den vagnen om du sen upptäcker att den inte fungerar alls :) Det löser sig.

    Så... Varför skulle du vara förberedd på att vara mamma? Bebisarna är ju inte ens utanför din kropp än!! :) Själv blev jag nog mamma någonstans när ungen var runt halvåret.... Mig tog det lite tid för. Jag knyter inte an med bebisar jag inte känner. Hell. Jag knyter inte an till någon jag inte lärt känna först :)

    Allt kommer. I sinom tid! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, så kanske det är. Vi får prova och sen byta ut den ifall.

      Åh, så skönt att du skriver det.

      Radera
  3. Förresten låter ditt behov av ordning runt dig ganska likt vilken väntande mamma som helst.... Man blir GALEN! Men det är normalt :D

    SvaraRadera
  4. Efter 5 barn har jag lärt mig att det sällan blir som man tänkt sig men att det oftast blir bra till slut ändå😊Ta det lugnt o känn efter om saker o ting funkar el inte. Delegera till andra o glöm inte att andas. Vissa dar vill man rymma hemifrån o andra är helt ljuvliga. Det är väl det som är själva livet... Jag tror ni kommer klara det galant😊kram Ingela

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju det jag inte kan, det är ju så mkt jag inte kan o förstår. Det stressar mig.

      Kram

      Radera
  5. http://www.barnakuten.nu/mamma-och-pappa/mamma-med-psykisk-sjukdom/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=mamma-med-psykisk-sjukdom

    Ett fint inlägg värt att läsa:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var intressant. Känner igen mig delvis mest med osäkerheten och rädslorna.

      Jag har ju massor av bagage men som tur är Ivar inte barndomen utlöst något mer än gad och social fobi. Än så länge.

      Men min barndom var... Riktigt bedrövlig så det går knappt att beskriva. Men fylla var nog det minsta problemet. Det är ett under att jag är som jag är i dag och klarat mig så väl.

      Radera
  6. Tror att du skall göra dig av med katten/katterna innan du får barn. Det kommer att bli problem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer inte att hända.

      Radera
    2. Då tänkte jag också kring mina katter. Men nu har de båda fått flytta. En ett-tvååring är inte optimalt med katt alla gånger. De blev luggade ett par gånger och den dagen den ena katten satte klon i barnets huvud så åkte de båda katterna ut. Även om barnet provocerat.

      Dina katter verkar inte ha helt stabilt psyke

      Radera
    3. Han är en knashög och en cornish Rex. Rexkatter är lite speciella men han är väldigt stabil. Vi har dessutom 2 katter till som är mer ön stabila. Vi har vänner med barn som brukar vara här. Och hundar. Det funkar utmärkt.

      Sen får framtiden utvisa vad som händer. Men det är då mitt beslut.

      Tack för din omtanke.

      Radera
    4. Det är så olika hur det blir med djuren säkert. För oss funkar det fantastiskt med två katter och bebis. Hon älskar de supersnälla kissarna och vi försöker lära henne att ta fint. Det enda mindre bra som har hänt är att innan bebisen kom var ju katterna mina bebisar, nu är de mer som just kära husdjur, men det finns inte på kartan att jag lämnar bort dem.

      Radera
    5. Så tänker jag med. Det är viktigt med djur i barns värld. Och nu är ju katterna mina bebisar och so hos dig kommer de bli husdjur nu <3

      Jag vet inte vart det kommer ifrån att mina katter inte är stabila. De har aldrig bitits, aldrig rivits, aldrig attackerat någon, de gillar barn o andra djur. De är helt fantastiska om än lite bortskämda;-)

      Radera
    6. Här funkar det fin-fint med tre katter och en snart två-årig liten ligist. Visst var det lite extra passning i början eftersom vi inte riktigt kände att vi kunde lita på en av katterna, men det var aldrig ens i närheten av att vi tänkte lämna bort våra pälsmonster. "Försiktigt" var ett av de första ord vårt barn lärde sig att förstå, och även om han glömmer bort sig och är lite hårdhänt med katterna ibland så har de varit fantastiskt tålmodiga med honom. Han älskar katterna och de älskar honom.

      Radera
  7. Det är helt naturligt att "Boa". Men jag tror att det spelar ingen roll hur gammal man är så är man nog aldrig redo att bli mamma. Jag o pappan till barnen gick och tilltalade varandra mamma o pappa första tiden (bara hemma såklart) och det hjälpte faktiskt. Var sjuk ovan känsla att bli mamma.

    City Selecten slår jag ett stort slag för, om du får för dig att byta vagn. Den är underbar, och vi beställde vår ny från Polen.

    Kram från Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ju faktiskt rätt smart. Vi har ju aldrig använt dem orden om oss förut.

      Kram

      Radera
  8. Håller med om selecten.. vi har versan-baby jogger.
    Ciry Versa. Kvalite-den är underbar. Vi önskar att vi köpt select nu när det råkade bli syskon:)

    Angående katt har jag svårt att man lämnar bort sina bäbisar så lättvindigt som många gör. Hur mycket betyder de då? Jag skulle aldrig lämna bort mina.
    Haft tre (min ganuska (Natasha-perser) blev 18) men nu är bondkatterna kvar och de är underbara. De sover liten bit ifrån vår tvååring och det har fungerat hur bra som helst.
    Hela vägen. Däremot så drog hon en i svansen häromdagen och han fräste ifrån och vevade med tassen lite,så hon blev lite rädd. Men skulle aldrig göra henne illa.
    Katter är pålitliga om deras ägare är ;)

    Kram på dig och måste säga att din mage är stor och fin.
    Hinner inte med att läsa.. men försöker.
    Ha en riktigt fin och bra vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi kommer kämpa på med katterna, de tycker om alla och är snälla, våra katter är pålitliga men jag är mer orolig för deras skull. vi kommer ju inte hinna med dem (robban) i lika stor utsträckning.

      Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering