Vecka 24 (23+0)

Äntligen en ny vecka, så skönt! Inte för att oron försvinner så värst mycket men för varje dag som går  så växer bebisarna och har större chans att klara sig.

Nu tror jag att jag inte känt buffar på några dagar vilket gör att jag gissar att de möblerat om sig, magen är lite mer bullig på andra ställen än den brukar. Sen är det svårt att veta när det är buffar och inte, jag har fortfarande så svårt att känna nåt. Jag måste nån moderkaka eller nåt i vägen som gör att allt dämpas, jag ska fråga på ultraljudet som är om 2 veckor.

Jag vägde mig i morse och totala viktuppgången är fortfarande 3,2 kg vilket är fantastiskt skönt! Det är väl vad typ alla bebisar med tillbehör väger.

I går skruvade vi möbler, tvättade och fixade så nu är byråerna inredda och på plats. Det blev väldigt bra! Det som fattas nu är en fin vägglampa, taklampa, tavlor och en fin rund matta. Spjälsängarna väntar vi med att skruva i hop.

Sen måste jag klura på det här med hyllor, för var ska de ha all sina saker?

Appråpå tvätt så lyckades jag tvätta något fluffigt barnplagg med resten av barnkläderna så nu är allt alldeles prickigt av fluff och ser alldeles dammigt ut. Skit också.

Idag tänkte jag åka till lekmer butik för spaning omgång nr två och se om jag vågar mig på att köpa nåt :)

Mest för att rymma från Robban för nu är det strålande sol och han har blivit solgalen igen.

****
Jag fick också ett paket med postens av finaste Malin, tack för de fina kläderna! <3

****
Gravidkrämpor sammanfattning v 23:

-Nästan inga sammandragningar
-Bebisbuffar som kom och försvann (tror jag)
-Magen har växt väldigt lite (tack o lov)
-Halsbränna (inte mkt)
-Flåsig
-Lite hjärtklappning

****

Ett energiknippe. Hoppande och dykande, rullande och sparkande - barnet rör sig mycket". Precis när du har tänkt sova, sätter det igång med sin "gympa". Känns det som om barnet rör sig mer än någonsin? Det stämmer. Barnet är som mest aktivt mellan den 24:e och 28:e veckan. Efter det finns det inte tillräckligt med utrymme för alla akrobatiska övningar han eller hon nu är expert på.

Tunnhudad. Huden är fortfarande är tunn och genomskinlig är det fullt möjligt att se blodkärl, ben och organ under den. Huden kommer att tjockna månad efter månad, ända tills den är ogenomskinlig som din egen.

ögats utveckling. Trots att ditt barns ögon fortfarande är helt slutna är alla delar på plats, inklusive näthinnan, som utvecklas till fullo den kommande månaden. Iris, den färgade delen av ögat, har ännu inget pigment. Barnets ögonfärg utvecklas så sakteliga under de följande månaderna. Den slutliga nyansen fastställs däremot inte förrän barnet är fött.

Vikt och längd. Din lilla barn väger ca 600 gram den här veckan och har blivit 25-28 centimeter lång.

Tecken på för tidig födsel. Från och med nu bör du vara uppmärksam på tecken som kan tyda på en för tidig födsel. De vanligaste symptomen är mensliknande kramper, förändring av flytningar, en svag smärta i nedre delen av ryggen, sammandragningar i livmodern, ett tryck på bäckenet (som om barnet trycker sig ner mot det) eller att det vätskar från slidan. Många av de här obehagen, t ex. ont i ryggen och lätta sammandragningar, kan förstås vara bara vanliga besvär som förekommer under en graviditet. Lyssna på din kropp, om symptomen dyker upp ofta eller inte försvinner om du dricker lite vatten eller vilar en stund, ta då kontakt med din barnmorska eller direkt med förlossningsavdelningen.

Att bli pappa. Den blivande pappan går igenom en enorm förändring under en graviditet, även om det inte är lika tydligt som hos dig själv. Din partner kanske lägger sig till med en annan stil - skägg eller mustasch eller en ny frisyr - eller börjar med nya aktiviteter i sitt försök att förbereda sig på sin nya roll. Prata om de förändringar som nu ligger framför er och om hur era nya roller som föräldrar kommer att påverka ert förhållande.

Stiina inspekterar



Kommentarer

  1. Ja jag hoppas kläderna kan komma till användning. :-)
    Jag har aldrig förr gjort så, men denna blogg, er resa och underbara du gör ju att man väntar på inläggen varje morgon & verkligen vill hjälpa om man kan! ��
    Kram från Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack finaste du, det betyder mkt för oss! Kram

      Radera
  2. Vilken lagom viktökning, själv har jag nog plussat 5-6 kg i v16... Hmm men jag har gått upp 20 kg vid mina tidigare graviditeter, samlar en massa vätska på slutet får se vad detta slutar på. Skönt att du fått vara besvärsfri ett par dagar. Trevlig helg Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja. Det är skönt. Jag är junlite rund sen innan så jag vill helst knte ha fler kg än jag måste

      Kram

      Radera
  3. har inge råd vad gäller tvätt, men undrar varför du måste tvätta innan barnen använt kläderna.

    SvaraRadera
  4. För att det är begagnade kläder ;-)

    SvaraRadera
  5. Nästan ännu viktigare att tvätta nya kläder - de tillsätter mycket otrevliga kemikalier i transportcontainrarna för att undvika insektsangrepp. Finns exempel på att lastare tuppat av om de stått vid containerdörren när den öppnas.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tvättar alltid alla kläder, jag får massor av prickar om jag inte tvättar nya kläder.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering