Vecka 23 (22+0)

Ny vecka 23! Whohooo!

Jag är tacksam för varje dag som går, fast jag börjar bli rätt gnällig nu. Det är verkligen ingen dans på rosor att vara tvillinggravid. Inte just nu i alla fall.

Jag har beslutat mig att sluta arbeta den 13 maj, då har jag någon vecka på mig nu att avsluta och lämna över. När jag bestämde det i går så blev jag faktiskt ledsen, jag gillar att arbeta. Vara en del i ett sammanhang, göra nytta och vara med mina arbetskamrater.

Men det börjar bli tungt att jobba nu, jag når inte tangentbordet, kommer inte upp ur stolen, förstår inte var folk säger, tar mig inte uppför trappen, är lite ilsk..Ja, listan kan göras lång och jag tror mina arbetskamrater tycker det är skönt att jag ska sluta hahah:)

Nu väntar jag på en "arbetskamrat" som ska hämta lite möbler som jag ska skänka till kommunens bättre behövande. Sen ska jag i väg och leta lite presenter och ett par skor som jag kan få ner fötterna i.

Jag tyckte jag fick så mkt i lön, när jag mailade lönekontoret så visar det sig att de missat att sätta mig på 50%. Vad fint. Då får jag knappt nån lön nästa månad i stället. Klantar...

****
I går fick vi (maken) åka med Robban till veterinären för blodprover då han börjat kräkas igen. Hans prover är ok men inte bra så vi ska höja dosen på hans prednisolon. Han är inte riktigt sig själv men hoppas han piggar på sig snart.

I morgon ska vi åka till dalarna till bästa dalakompisen över dagen, då får våra pälsklingar klara sig själva.

****
Gravidkrämpor vecka 22

-Otymplig
-Kanske en bebisbuff? Lite oklart, kan vara gaser också
-Halsbränna till och från
-Ont i höfter (foglossning på g?)
-Sammandragningar till och från
-Hjärnan börjar bli lätt ur funktion

Från pampers.se

Sagostund. " Mitt favoritljud är min mammas röst när hon sjunger eller pratar med mig." När nu benen i öronen har hårdnat, kan babyn höra dig och föredrar din röst framför allt annat. Ge ditt barn en daglig dos genom att läsa, prata eller sjungaJu mer barnet hör din röst desto mer bekant kommer den att vara för barnet när det väl är fött.

Den magiska påsen. Fostervattnet som omger ditt barn är den perfekta miljön för att det ska växa och bli till ett friskt nyfött barn. Den salta vätskan håller barnet varmt, skyddar det från infektioner och är tillräckligt elastisk för en rörlig kropp under utveckling. I detta stadium innehåller fosterhinnan en halvliter vätska, som renas var tredje till var fjärde timme.

Vikt och längd. Ditt barn ser ut som en liten, smal nyfödd. Barnet väger närmare 450 gram och är 23-25 cm långt.

Föräldrautbildning. Om du inte redan har anmält dig till föräldrautbildningen är det nu hög tid att höra med din barnmorska när det är dags att börja. De flesta program brukar börja i den 32:a graviditetsveckan och sedan träffas gruppen vanligen 5 gånger före förlossningen och en gång efter. Förutom nya viktiga kunskaper är ger föräldrautbildningen en bra möjlighet att träffa andra par i samma situation. klicka här.

Har du tillräckligt med järn? Se till att du får i dig tillräckligt med järn. Järn är nödvändigt för produktionen av röda blodkroppar, vilka hjälper till att transportera syret till dig och barnet. Många kvinnor har lätt blodbrist innan de blir gravida och 20 procent av kvinnorna behandlas för järnbrist under graviditeten. Symtomen på blodbrist är trötthet, andfåddhet och tendenser till att svimma. För att komma till rätta med järnbristen ska du börja tillsätta mer järn i din kost. Alla vet att lever innehåller mycket järn. Annan järnrik mat är rött kött, linser och bladgrönsaker såsom spenat och grönkål. De flesta kvinnor måste även äta ett tillskott av järn, vanligtvis i form av tabletter.

Havandeskapsförgiftning. Din barnmorska kollar alltid ditt blodtryck vid varje besök före födseln. Blodtrycket är normalt lite högre under graviditeten eftersom volymen blod ökar och även styrkan i hjärtats sammandragningar. Om ditt blodtryck skulle vara för högt brukar barnmorskan sätta in en extra kontroll eller remittera dig till specialistmödravården. Havandeskapsförgiftning är en komplikation som kännetecknas av högt blodtryck, ödem (svullnad) och äggvita i urinen. Cirka 7 procent av gravida kvinnor drabbas. Havandeskapsförgiftning går att bota och ju tidigare diagnosen ställs, desto bättre .. I svåra fall kan havandeskapsförgiftning orsaka ett minskat blodflöde till moderkakan och följaktligen även till din baby.




Kommentarer

  1. Spara de pengar du fått för mycket denna månad och använd dem nästa månad - då blir det ju så att säga rätt i alla fall.

    /M

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas att du mår bättre efter du har slutat jobba. Kanske känner du dig mer lugnad när du nått vecka 30.

    Ha en bra helg.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering