Vecka 21 (20+6)

Vid lunch i går fick jag nog och åkte till gynakuten, det är ju en ständig ombyggnad där borta så innan man hittar fram?!

I alla fall så blev jag mottagen snabbt och fick en brits på en gång. Sen kom sköterskorna och stack mig i fingret, jag fick lämna kissprov och blodtryck.

Samtidigt ringde maken och sa att ny bilen var klar och hade jag möjligen bilnycklarna på mig? Han sa att han åker förbi och hämtar dem (inte hur mår jag:)

En kort stund efteråt kom en mkt ung läkare som såg sliten ut, jag berättade att jag hade ont i nere delen av magen, sammandragningar och ont i levern. Under samtalet satt hon och gäspade hela tiden, oerhört irriterande och jag fick lust att klippa till henne.

Vi började med vanligt ultraljud där hon tittade om bebisarna mådde bra, bebis 1 låg med huvudet neråt och fötterna vid höger revben, bebis 2 låt på tvärsen mitt på magen. Hon klämde, kände och tryckte. Inget gjorde särskilt ont men det är ju inte bekvämt, hon sa åt mig att slappna av hela tiden men hur lätt är det med en yngling som gäspar och klämmer på mig?

Sen blev det VUL och koll av livmodertappen, jag tror hon sa att den var 4 cm och bra. Det gjorde ont när hon tryckte på blåsan men allt annat såg ok ut. Precis när jag låg där kom en sköterska och sa att maken var där och ville ha bilnycklarna. Jag började skratta  och sa att det var lite olämpligt just nu med tanke på min position.

Läkaren sa att hon trodde urinvägsinfektion trots mitt prov inte visat så mkt på stickorna. Hon sa att hon ville jag skulle komma tillbaka om sammandragningarna inte blev bättre efter antibiotikabehandlingen. Jag får inte lyfta och måste ta det lugnt.

Besöket tog mindre än en timme, det måste vara rekord!?

Väldigt skönt och jag och maken åkte direkt och hämtade nya bilen. Där visade det sig att de glömt att beställa nya sommardäck och sätta på dem. Säljaren ursäktade sig och lovade att ordna det. Sen fick jag köra nya bilen hem! Åh, vad underbar den var, fast den är stor så känns inte det. Den är lättkörd och smidig trots sin storlek.

Sen höll maken på att inreda den halva kvällen medan jag roade mig med att öppna Paket :)

Finaste Anette har skickat 20 kg kläder, babysitter och babygym till oss. Väldigt fina kläder från storlek 50-62, nu har ju hon 2 killar som tvillingar men det fanns ju en del vita kläder till vår lilltjej. Tack finaste underbaraste Anette!

Vi får komplettera med lite rosa kläder också så det inte blir orättvist.

Så i helgen måste vi rensa garderober och sätta i hop byråerna för nu har vi kläder överallt. I dag ska jag börja med att måla garderoberna.


Gott om plats i bilen

Paket 1

Inspektion av Robban

Paktet 2 
Båda kartongerna

Nya bilen:)


Sista kartongen


Kommentarer

  1. Vad skönt att allt var bra med bäbisarna i magen. Hoppas du slipper ha ont mer nu. Vi hade jättemycket blå och gröna kläder till A-V när hon var liten. Det är jättefint på tjejer också :) Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet, men jag tycker det är sååå gulligt ju ;-) Jag tycker själv om rosa och så är det bra att skilja på bebisarna.

      Kramar

      Radera
  2. Känner igen det där =) enda gången det gått snabbt på gynakuten var när jag blödde med sonen i vecka 18, snart tillhör du dock bb =) Kram

    SvaraRadera
  3. Bra gjort att du åkte till gynakuten! Och jätteskönt att höra att livmodertappen inte påverkats av sammandragningarna. Be att de odlar för GBS (grupp B streptokocker) om det inte redan är gjort. Det är inte säkert att det kollas om man tar en vanlig rutinodling på urinen.
    Om bara en vecka hör du ju till förlossningen och kan vända dig dit om du har bekymmer eller oro.
    Jag kollar din blogg varje dag och håller alla tummar för dig och dina små.
    Kram från fd gyn-ssk

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering