Vecka 21 (20+1)

Jag har nog världens bästa barnmorska, jag får alltid en kram när jag kommer och en när jag går. Hon är så genuint glad för min skull, inte så konstigt då jag mest grät på hennes rum i höstas, hon är så himla proffsig och trevlig.

Mitt blodtryck låg på 100/55, mitt HB hade sjunkit från 150 till 110, socker var 4,1, inga konstigheter på protein- och glukosstickan och jag har bara gått upp 3 kg!

Jag fick lyssna på hjärtljuden och pojkbebis ligger lite högre upp denna gång och tjejbebisen ligger fortfarande och trycker på min lever. Han hade 150 i hjärtljud och hon 140, precis som det ska vara.

Men tyvärr blir det att äta järntabletter, jag köpte de här niferex eller vad de heter. Min stackars mage :( Jag ska även äta magnesium och se om sendragen släpper (Jösses vilka JÄTTEtabletter)

Jag har även valt BB (!?), fått ett moderskapsintyg (då blev jag så rörd att jag nästan började gråta), fick broschyer med mig om vilken förlossningskurs vi ska välja (VA?? Ska de ut också??)

1- Den vanliga kursen som är gratis.
2- Eller den mer inriktade för förlossningrädda (Dyr)

Inte vet jag. Har vi råd med den dyra? Är den värd det?Jag är ju fullkomligt livrädd för förlossningen, helt övertygad om att jag kommer dö.

Jag har fått tid till läkaren, fler UL och fler tider till min BM. Hon tyckte 50% var lite mkt att jobba när jag har sammandragningar. Men jag prövar så får vi se.

Sen hade jag massor av planer på allt jag skulle göra när jag kom hem. Men jag gjorde ingenting, helt slut som artist. (ok, googlade en massa då)

*****
Maken är helt övertygad att vi inte klarar oss med de bilar vi har, det verkar vara hans största projekt just nu. Alla måste få plats i bilen och alla vagnar och ev packning.

Så i stället för att göra det jag tänkte vi skulle göra i dag så ska vi åka kors och tvärs i Sthlm och titta på begagnade bilar.

Men först veterinären och passa på att prova fickparkering.

Man är aldrig själv i badrummet. Någonsin.



Kommentarer

  1. Det finns andningsövningar på nätet att titta på, gratis. Själv gick jag ingen kurs och upplevde att andningen kom automatiskt men jag skulle inte och har inte fött tvillingar :)

    SvaraRadera
  2. Underbart att allt går så bra! Jag föreslår Vilja och Love som namn för barnen, det skulle verkligen passa med tanke på hur ni kämpat för att nå hit! Stort lycka till!

    SvaraRadera
  3. Som alternativ till den dyra kursen och tips i övrigt när det gäller förlossningsrädsla är att du kontaktar en aurorabarnmorska där ni ska föda. Det varierar säkert hur många som finns att tillgå men på vårt sjukhus är dem 3-4st. Man går igenom sina rädslor och hen hjälper till att hitta trygga lösningar. I mitt fall blev jag vidarekopplad till läkare och hon i sin tur skrev en supertydlig förlossningsplan som jag känner mig trygg med. Det står tex att vi ska få komma in på en gång (och ej vänta i tusen år hemma), att jag ska få smärtlindring snabbt för att slippa tröttas ut av smärta, att vi ska ha EN erfaren bm och inga studenter/elever och att vi ska få ligga kvar så länge vi önskar på eftervård. Min skräck var egentligen inte själva förlossningen utan kopplat till min utmattning, så punkterna ser såklart olika ut. Om den aurorabarnmorskan som du pratat med jobbar när du ska föda så får du henne (om du vill).

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har liknande erfarenhet efter en svår första förlossning. Gick på samtal inför andra och tyckte det var skönt att få det stödet (även om min bm också var bra).
      Jag var precis som du inte alls sugen på studenter/praktikanter inför första, men inför andra skrev jag att de gärna fick vara med. Under första hade studenten verkligen tid för mig och min man och hämtade hjälp när det behövdes. Menar bara att det inte nödvändigtvis behöver vara negativt med barnmorskestudenter under en förlossning.
      Gudrun Abascals böcker tycker jag är bra, låna på bibblan! Hon tar upp allt, svårt och stort och gör det bra.

      Radera
    2. Den boken fick jag av min BM, den står på tur att läsa.

      Däremot blir jag osäker på om det finns en auroraBM. Det måste jag kolla upp. Men hoppas det för det lät ju precis vad jag behöver!

      Radera
  4. Jag kan rekommendera Hemofer, hade själv stora problem med Niferexen. Det är svårt med namn, vi hittade vårt på lokala kyrkogården :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mina är från dödsannonserna :)

      Radera
    2. :) Det kanske är där man ska spana..

      Radera
  5. Niferex åt jag, man blir stenhård i magen så drick mkt och ät torkad frukt för guds skull. Med det blodtrycket och hb förklarar ju dina yrselattacker. Om Niferex inte funkar för dig så ta det med din BM, för Hemofer kanske är för låg dos. Blutsaft kan man ju dricka iofs.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äter katrinplommon varje morgon!

      Jag provare Niferex så får vi se. ..

      Tack för tipsen!

      Radera
  6. Kan också rekommendera aurobarnmorska, jag födde m akut snitt första gången o naturligt andra efter att pratat m bm. Kan man undvika snitt så gör det återhämtningen efter vanlig förlossning är mkt snabbare o enklare. Ta den vanliga kursen o prata lite extra med din bm. Tror det kommer gå bra o du kommer inte dö, min kompis man däremot han svimmade när det var dags så hon fick klara sig själv vilket han fått höra fler än en gång ;-) du kommer få superkrafter. Kram Emma

    SvaraRadera
  7. Hemofer järntabletter är super. Min mage klarade inte heller niferexen. Ännu värre blir det om man har otur och får gravid - hemorrojder. :-(
    Torkade aprikoser är den frukt med minst socker i men med mest järn. :-)
    Jag är lite pysslig av mig, syr lite vimplar o grejer till vagn etc. Får man din adress då och kan skicka saker till dig? :-)
    Stor kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset!

      Du kan maila mig på bebiskarusellen@gmail.com så får du min adress!

      Kram

      Radera
  8. Alltså det är helt fantastisk er resa, fattar knappt att ni äntligen är så nära målet :) angående kurs... Alltså kolla upp när den ska vara, vi missade våran för vår son kom för tidigt, och tvillingar kan väll gärna göra det med va?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den var nästan fullbokad. Bäst jag bokar på en gång.

      Jo, de kommer gärna tidigt!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering