Vecka 18 (17+6) RUL

En stor dag i dag, både RUL och föräldrautbildning på svenska tvillingklubben. Jag är faktiskt nervös för båda, mest för RUL såklart.

Tankarna snurrar hel tiden: tänk om något är fel? Vad gör vi då? Tänk om....och så snurrar det på så.

Föräldrarutbildningen ser jag framemot, men är ändå lite nervös. Jag vet inte riktigt vad jag har att vänta mig och då slår ju orolighetsgad till på en gång.  Dessutom är jag övertygad om att jag ska svälta ihjäl, hur ska jag klara mig utan mat till 20 i kväll? Det blir att släpa med lite frukt och bananer.

Dessutom kan jag inte tycka maken är lite "nonchalant" som inte vill tillbringa dagen med sin fru när han vet att hon är lite orolig och vill ha sällskap. Då ska han åka skytteltrafik till jobbet i stället.  Hur kan jobbet vara viktigare än det här?

Vi har verkligen olika, har olika tänk och olika prioriteringar.

****
I går ringde jag min nya vårdcentral och fick en tid direkt. Jag fick träffa en väldigt trevlig doktor som tittade mig i halsen, i mina öron, blåste i lungmätare (350), kolla syre (92) och puls (65) och lyssnade på lungorna. De tog sänka som var 11 (ska vara under 10), och blodsocker 3,1 (ska vara 6-7) och då hade jag ändå ätit.

Sen fick jag inhalera adrenalin och ta kortisontabletter, då släppte rosslet och jag piggade på mig. Jag googlade däremot ihjäl mig om det var farligt för bebisarna, läkaren slog på nätet och kollade i böcker. Så det verkade lugnt, det verkar vara värre att ha svårt att andas för då syresätts inte tvillingarna.

Sen fick jag pulmimicort som jag ska ta 2 ggr om dan och bricanyl vid behov. Mot allerginäsan fick jag allergimedicin rhini..nånting.

I går började det rossla och hosta men med pulmicort så blev det superbra igen! skönt!

Sen vaknade jag ju förstås vid 3 i natt och kunde inte somna om. Så nu är jag trött.


Vi hörs sen!



Kommentarer

  1. Lycka till idag! Jag håller tummarna.
    Kram Lena och missarna

    SvaraRadera
  2. Fullt upp för dig idag med andra ord. Lycka til med rul o utbildning! Du tror inte makens jobbfokus är en försörjarreaktion? Att han fokuserar på bebisarna genom att känna extra ansvar? Män är märkliga varelser ibland... ;)/ Uppsalamamman

    SvaraRadera
  3. Lycka till med både RUL och kursen, spännande att höra vad du tyckte. Själv längtar jag till Kub som är först om 14 dgr vilket känns som evigheter. Kram Snorpan

    SvaraRadera
  4. Här hålls tummarna hårt!

    En fundering... har du talat om för maken att du vill att han håller dig sällskap? Min man skulle aldrig ha kommit på det "av sig själv..." :-D

    Kram
    /Åsa

    SvaraRadera
  5. Hoppas ultraljudet gått bra! Det är så skönt att få det gjort.

    Jag läste om din historia och att du har haft mycket endometrios. Jag har också endometrios, som man ser som orsak till att jag inte kan bli gravid. Jag undrar om du inför dina ivf-försök någon gång fick en rejäl nedreglering? Enligt min endometriosläkare så ska man nedregleras minst tre månader innan ivf sätter igång, eftersom chanserna att ivf lyckas är större när man nedreglerats längre tid. Var det ingen som sade det till dig när ni gjorde era ivf?

    Jag fick en 3,5 månad lång nedreglering inför vår ivf och nu, nio månader efter förlossningen så har endometriosen blommat upp igen, med chokladcystor på båda äggstockarna och en jäkla massa smärta. Så, nu är det nedreglering med Suprecur som gäller igen. Glad för det, äntligen slippa smärtan!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering