Vecka 14 (13+6)

Aha, jag hade ju skrivit 13+4 två dagar på raken. Undra på att det inte stämde. Nu är det tillrättat (är det ens ett ord?) och allt stämmer igen :)

I går ringde jag MVC, de berättade att mina sköldkörtelprover var bra denna gång och jag ska ta nya gravidvecka 27. Så märkligt att det går så upp och ner.

Sen blir jag fortsatt sjukskriven på 25%, fast jag vet inte hur länge, läkaren skickar hem papperna. Jätteskönt! Jag tror faktiskt jag aldrig skulle orka heltid, det känns som hela min kropp växer åt alla håll och kanter och all energi går åt till bebisarna.

Jag vägde mig i morse och har gått upp 0,5 kg sedan december. Det är verkligen inte mycket. Skönt!

Min hjärna går även den på högtryck med alla planer, fixandes, oro och allt som tänkas kan kring tvillingarna och framtiden. Allt känns så overkligt och jag kan fortfarande inte förstå att vi ska få barn.

Jag hittade "Bebisen - en bruksanvisning" i lådan som jag gav till maken för snart 10 år sen när vi började med IVF. Den är så fantastiskt rolig och väldigt användbar. Jag ska tvinga maken att läsa den, så kanske han förstår vad som komma skall.

Vi har fått vår första present till tvillingarna! Otroligt välsydda och fina kläder (och sååå små) från Therese. Tack!


****
I dag jobbar jag kväll, så då börjar jag senare eftersom jag bara ska göra mina 7 h och 14 min. Väldigt skönt med sovmorgon (fast jag vaknade 4) och jag och katterna har legat och myst tills för en timme sen.
Kommentarer

 1. Superfina kläder! Kollade på hennes hemsida och blev jättesugen! Måste göra några VUL/UL först...

  SvaraRadera
 2. Hej, apropå tidigare med förberedelser til tvillingarna började jag förut skriva ett superlångt inlägg, men det försvann. Så gör om det men lite kortare. Säkert får ni också info på tvillingkursen(?).

  -Investera i ett bibliotekslån eller ett köp av typ "stora boken om barn". I den typen av böcker brukar det finnas konsumenttips och checklistor inför graviditeten, först tiden hemma upp till typ skolåldern.
  -Läs Gudrun Abascals böcker om förlossningen, tror de heter Föda utan rädsla och föda utan smärta. Superbra!
  -Köp så mycket ni bara kan begagnat. Kolla blocket!
  -Inför barnvagnsköpet kolla bloggarna http://www.barnvagnsblogg.com/ och http://ombarnvagnar.com/. Där finns massor av info.
  -Hittade en rätt bra checklista på denna länk för vad som bör finnas hemma. http://www.minbebis.com/forum/tips-pa-bra-saker-att-koepa-innan-bf-9443.html?highlight=tips+BF
  -I mitt landsting får man en bok som heter typ Leva med barn, har ni fått en sån? Kolla den isf.
  -Min personliga erfarenhet (jag är också kontrolmänniska) är att det var jättejobbigt när andra barnet kom och vi av olika skäl inte hade hunnit ställa i ordning alla babygrejer, tagit fram och tvättat alla kläder osv. Som nyförlöst är man inte så fysiskt stark och även mannen kan ju vara rätt påverkad av den mentala omställningen och sömnbristen. Om man då ska fara runt och storhandla bebisgrejer, kolla blocket, tvätta kläder och möblera om barnrum,ta fram skötmadrasser och montera spjälsängar kan det bli lite mycket...
  -Apropå första tiden. Ska ni inte satsa på att ha städhjälp och matkasse beställd till de första veckorna? Om ni sen känner att tvillinglivet är easybreazy så kan ni alltid säga upp abonnemangen... ;). Jag tror att det kan vara värt utgiften!
  -Om du ska amma tvillingarna kanske du ska överväga att köpa en bröstpump.

  Ovanstående är således mina tips utifrån mina erfarenheter, från andra läsare med andra erfarenheter kan du såklart få andra svar. En tanke kan väl vara att börja spana så smått och börja göra de stora inköpen efter RUL?

  Kram!/Uppsalamamman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för en suverän kommentar! Massor av bra tips och boktips.

   Tack o kram!

   Radera
 3. Jättefint! Jag väntar lite än har jag ju tid på mig attsy till dem :-D
  Kram Nenne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaaa :-9 Önskar mig babynest, dregglisar, kläder..Typ allt :-)

   Kramar

   Radera
 4. Så fina kläder! Var har du köpt dem?

  SvaraRadera
 5. Jag har haft äran och fått de sydda av Therese, du kan hitta hennes underbara kläder här: http://themasyr.blogspot.se

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vidrig helg :(

Incidenter på dagis

Viktiga händelser och mindre kärlek