Vecka 14 (!) (13+0)

Härligt, vecka 14! Det känns nästan lite magiskt! Så häftigt och overkligt på samma gång! Tänk att jag väntar tvillingar...

Snart är det dags att börja fundera och inköp och planera lite. Vi kan väl hjälpas åt?

Dagen till ära är det KBT nr 2, vi får se vad vi ska göra i dag. Förra gången var det vad jag ska ha för mål så i dag lär det väl vara något annat. Spännande är det i alla fall.

Dessutom är det värsta snöovädret, det öser ned snö både på tvären och längden och min GAD går i taket. Hur ska pendeltågen gå nu? Kommer jag hinna i tid?

Maken ville jag skulle åka förbi honom efter KBT och äta lunch, vi får se. Jag brukar vara rätt trött och ha akut hemlängtan efter nån timme i stan och med KBT så är hjärnan som mos.

Dessutom är utemat bortkastat på mig då jag inte tycker något smakar just nu.

****
GravidVecka 13 symtom kan sammanfattas följande:

-hjärtklappning
-sömnsvårigheter
-mysko drömmar
-Sura uppstötningar
-Känslor som ändras från minut till minut
-växande mage
-trötthet
-Hungrig med ätsvårigheter
-huvudvärknsom intr släpper
-kvällsillamående

Otroligt intressant att observera hur kroppen anpassar sig och hur symptomen ändras från vecka till vecka.

****
Nu har jag fått nedtrappning på progesteronet. Det ser jag verkligen fram emot för jag är så trött på denna yrsel och komatillstånd varje gång jag tar dem. Jag är urtrött på allt vad tabletter heter.

Dear Cecilia,

It is nice to hear from you! Thank you for so great news!) Now we will continue step down medicines. It is Utrogest 100mg turn.
20.02-23.02 2 pills 3 times per day
24.02-28.02 2 pills 2 times per day
1.03-5.03 - 1 pill 3 times per day
6.03-10.03 - 1 pill 2 times per day
11.03-15.03 - 1 pill per day
16.03 - stop. Please inform us about your condition.

Have a nice day and Take care,
Veronika

****
Jag har anmält oss till svenska tvillingklubbens föräldrautbildning i mars. Det ska bli så spännande och roligt. Jag har hört att den ska vara så bra och jag ser så mycket fram emot den!

****
Nu tittade jag på resor i går, men maken sa att Paris kändes så kallt så nu funderade vi på Barcelona. Där är i alla fall några grader varmare. Kommer vi någonsin få tummen ur?

****
Från gravid.se

Du bör känna dig mindre trött än i inledningen av graviditeten för nu har du kommit till graviditetens andra tredjedel, och många av besvären från första tiden försvinner. Det är mycket möjligt att du börjar må fantastiskt bra. Äntligen ser du gravid ut. 

Eftersom hormonet progesteron ökat starkt den sista tiden kan du nu få trög mage. Progesteron får musklerna att slappna av. Trycket från den växande livmodern påverkar även den tarmen och hämmar dess arbetstakt. En enkel lösning på detta kan vara att dricka extra mycket vatten och äta fiberrik kost. En mörk strimma kan synas mitt på magen, den kommer förmodligen att blekna efter att barnet är fött. Bröstvårtorna och vårtgårdarna börjar också mörkna. Livmodern är stor som en grapefrukt. 

Ditt barn är nu 12 veckor gammalt och 80-93mm långt från huvud till stjärt. Vikten är nästan 25g. Fostret växer nu mycket snabbt och de inre organen mognar. Barnet rör sig mindre ryckigt och kan böja och vrida på handlederna, händer, fingrar, ben, knän och tår. 

Nervsystemet har börjat fungera. Ögonlock och naglar fortsätter att utvecklas. Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet. Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fostervätskan och kan kissa. Nu får det all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner.

Barnet tränar in- och utandning som en förberedelse för livet utanför livmodern. Men den använder inte sina lungor i sin vattenfyllda värld, eftersom barnet får syre direkt från dig via navelsträngen och moderkakan.

Kommentarer

 1. Barcelona är underbart! Kolla boenden på airbnb.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Airbnb, bo i nåns lägenhet istället för hotell. Rekommenderas, går att hitta riktigt billiga alternativ oxå

   Radera
 2. Jag var sådär att jag kunde allt om hur man blir gravid och om fostrets stadier, men inget om förlossning och amning! Blir det kejsarsnitt för dig tro? Eller är det för tidigt att säga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ingen aning, jag tror sånt bestäms sen. Förlossning o h amning känns vääääääldigt avlägset ;)

   Radera
 3. Oh! Vad under bart att KUB gick bra! STORT grattis!
  (Min hjärna var också inlindad i bomull under graviditeten och tyvärr har symptomen på detta fortsattunder amning ;-) )
  Caspianne

  SvaraRadera
 4. Barcelona är underbart! Kolla in booking.com, brukar vara väldigt bra priser där!

  Grattis till v 14, går ju så fort! Och spännande med tvillingklubben, här på landet finns inget liknande, utan då får man åka till göteborg. :)

  Trevlig helg!
  Kram från en annan tvillingmamma

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vidrig helg :(

Incidenter på dagis

Viktiga händelser och mindre kärlek