Vecka 12 (11+0)

Vecka 12! Hurraaaa! Vilken fantastiskt milstolpe!

Vecka 11 kan sammanfattas med:
trött
hungrig
varm om fötterna på morgonen
lätt irriterad
ryggont
rumpont
törstig
magen har vuxit lite
Inga blödningar (peppar, peppar)
Jag har inte vågat väga mig

****
Bra för att ni har påpekat om stödstrumpor tycker jag att mina fossingar är lite svullna, det är världens streck efter strumporna och värker de inte lite? Gud, vilken hypkondriker jag är.

Tänkte beställa från nätet, ska surfa lite när andan faller på. I dag ska jag åka och kika lite på kläder i grannkommunen, hoppas jag hittar nåt roligt.

Min fantastiska underbara rigakompis har skrivit världen bästa avhandling om barnvagnar på fb till mig! Åh, vad den var bra. Nu ska jag bara surfa på de som verkar intressanta och så småningom åka och känna på dem. Sen blir det köpa begagnat.

Tur att jag har dem, jag har så mkt frågor och funderingar som man inte alltid kan skriva här, så jag har laddat med frågor som jag hoppas de kan svara på. Jag är så tacksam att jag har dem.

Från Familjeliv.se:

Vecka 12

Kroppen: Risken för missfall minskar nu. Av de missfall som inträffar så sker drygt 90 procent före utgången av vecka 12. Om du skulle få en mindre blödning betyder det inte att ett missfall är på väg. Om det inte är blodfärgat eller rinner så kan det bero på andra orsaker som till exempel lågt liggande moderkaka. Om moderkakan är placerad långt ned mot livmoderhalsen kan det uppstå en liten blödning från kanten av moderkakan. Ta alltid kontakt med din barnmorska om du är orolig.
Placeringen av moderkakan kan ses med hjälp av ultraljud, på de flesta brukar den dras uppåt i takt med att livmodern växer och då slutar dessa mindre blödningar. Under de tre till fyra sista månaderna ska du däremot söka läkare även vid smärre blödningar.
Moderkakan har tagit över tillförseln av näring och syre till barnet. Moderkakan och fosterhinnorna skyddar även barnet mot infektioner. Som skydd för bakterier bildas det också slem i körtlarna i livmodertappen. Du bör ändå avstå från att äta sådant som kan innehålla bakterier och parasiter som är skadliga för barnet under graviditeten. Vanligtvis har illamåendet och tröttheten börjat avta efter de första tolv veckorna. Vissa har gått upp några kilo i vikt, andra kan i stället ha gått ner något. 
Nu har du säkert haft ditt inskrivningssamtal med din barnmorska. Om inte så är det hög tid nu.

Fostret: Fostret är cirka sex centimeter stort och väger cirka 15 gram. Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar

Kommentarer

  1. Grattis, 12 veckor, tjoho!

    SvaraRadera
  2. Hurra för 12 veckor!!
    Hoppas du får en riktigt lat fredag och härlig helg..
    Massor med kramar från
    Lena och missarna

    SvaraRadera
  3. Tjoho!
    Ha nu en lugn helg å försök hitta på något kul!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Underbart, är så glad för din skull!

    SvaraRadera
  5. 12 veckor! Tänk vad fort det går ändå ;-)

    Titta efter stödstrumpor på mediconline.se De har jättefina "flygstrumpor" med lite lättare stöd och andra "fastare".

    Kram
    /Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har jag beställt ett par färgglada därifrån, de kommer förhoppningsvis om någon dag :)

      Tack för tips!

      Kram

      Radera
  6. Grattis!! Härligt!
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  7. Vi har babyjogger city select! Sååå smidig till syskon/tvillingar. Smal, så den får plats i alla gångar. Och de sitter inte under/över varandra, utan framför/bakom. Rekommenderas varmt!
    http://babyjogger.se/ImageHandler.ashx?UploadedFile=true&pg={0}&image=~/App_Data/UserImages/Image/cityselect_largeoption3.jpg

    SvaraRadera
  8. Hurra! :) och väntar med spänning på kub:et. Man brukar se rätt mycket på dom ultraljudsbilderna mot innan :) ska bli kul att se dom två igen :) har ingen aning om vagn till tvillingar men brukar se en hel del med buggaboo tvillingvagn. Verkar smidig. Men dyr! Själv hade vi emmaljunga, kändes gedigen. Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering