Läkarbesök (på nya)

Alltså, gör jag nåt annat just nu än och springer till olika vårdinrättningar? Det här är verkligen helt galet. Som tur är så är det ingen som klagat på jobbet..

Men i dag ska jag i alla fall till den nya vårdcentralen och kolla upp de något avvikande blodproverna de på sömnstudien tog.

Känner mig lite nervös för jag minns med skräck när jag gick till den gamla med mina något avvikande sköldkörtelprover i våras (eller om det var hösten?). Då blev jag ju utskrattad. Typ.

Inte blev det några blodprover i går, jag kom på i sista sekund att jag hade möte, så jag får helt enkelt åka i morgon i stället.

I övrigt har jag börjat med alla mediciner sen i måndags, jag har själv komponerat i hop en liten bra mix av mediciner tillsammans med kliniken. Välkommen viktuppgång!

Varje dag äter jag:

3st progynon
1 st folsyra
0,5 prednisolon
1 trombyl varannan dag

Sen ska doserna med prednisolon, trombyl öka och doxyferm ska läggas till. Men det blir först nästa vecka. Som tur var hade gyn skrivit ut doxyfermen, toppentack för det!

****
I dag är det ridning, jag gissar att vi ska hoppa i dag. Jag har rätt ont i ryggen så det här kommer ju bli en plåga. I morgon ska jag ju med fd ridkompisen och rida på en annan ridskola. Roligt men lite nervöst om ryggen orkar. (och om jag hittar)

Jag får nog ta en värktablett innan jag åker i väg om jag ska överleva 1 timmes galopp och hoppning.

Jag har tänkt att ringa kiropraktorn på nya vårdcentralen, men först måste jag ju vara klar med alla andra läkarbesök. 1 sak i taget..








Kommentarer

  1. Va fint att du fick alla mediciner du skulle ha !!!!!
    Äntligen lite flyt! :)

    Kram
    Ahm66

    SvaraRadera
  2. Jag reagerade på det du skrev om skäldkörtelprover. Måste bara få berätta min historia. Vi startade utredning kring barnlöshet hösten 2011. Då hade vi bara försökt 1,5 år. Jag lämnade blodprover naturligtvis, och fick svar att allt såg bra ut. 3 månader senare skulle vi fortsätta vår utredning men vår gamla läkare hade slutat så vi fick en ny. Jag frågade om nästa steg då allt sett bra ut, läkaren svarade "nej allt ser inte bra ut, TSH:t som togs för 3 månader sedan var avvikande". Den gamla läkaren uppmärksammande inte detta då mitt TSH endast var marginellartat förhöjt (2,8). Gränsen är sänkt från 3,0 till 2,5 i barnlöshets-sammanhang som du säkert vet. Jag fick utskrivet levaxin i Januari, blev gravid i februari och slapp missfall. Ut kom ett friskt barn. Jag förstår ju att er historia är noga utredd men jag vill ändå berätta ifall det skulle kunna vara en bidragande orsak. Svaret jag fick var att det är högst individuellt hur känslig man är för Hypotyreos. Jag har dessutom blivit lugnade i humör och blivit av med frossa osv sedan jag började medicinera. Hoppas du inte tar illa upp genom att jag förmedlar en för enkel anledning, vill bara uppmärksamma ifall det gör någon skillnad. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja. Vi har haft den diskussionen här på bloggen om mina prover oxå. Nu sist kommer jag faktiskt inte i håg vad den låg på men jag ska kolla.

      Eftersom jag inte går ner i vikt o tycker att jag har såna symtom så tornat att jag har det.

      Men jag är den enda.

      Kram

      Radera
  3. Vad skönt att det äntligen går framåt för dig! Jag håller tummarna stenhårt för ett plus på julafton!

    Jag körde också med en egen blandning av mediciner och kosttillskott den gången vi lyckades. Hörde att en del får kortison, sprutor mot förhöjt immunförsvar, blodförtunnande och Kabiven. Så jag letade fram allt som jag kunde komma över som har liknande effekt i kroppen.

    Det blev nypon, ingefära, röda druvor (ekologiska!), fiskolja, gurkmeja och nyttiga fetter. Ingefäran och gurkmejan skall dock skippas när man fått sitt embryo insatt eftersom de inte skall tas av gravida. Ingefära kan ge missfall. Trots det rekommenderar vissa bm det mot illamående...

    Var och en är ju salig på sin tro, men jag måste ju prova ovanstående igen :-)

    SvaraRadera
  4. Hoppas allt går vägen den här gången! Jag håller tummen hårt, hårt här!

    En liten fråga bara. Varför tar du Doxyferm?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering