Gyn del 2

Dags för gyn i dag, hoppas verkligen jag får ut lite mediciner idag. Jag störtblöder så jag gissar att det inte blir nån VUL.

Jag tror jag aldrig har ätit progynon direkt vid mens utan jag har alltid väntat ett tag. I alla fall vad jag kan se enligt min dokumentation här till vänster, jag har ingen aning om det är bättre eller sämre heller och jag har heller aldrig haft så här kort uppstart. Jag brukar ju köra p-piller och sprutor i det oändliga.

Helen undrade lite över behandlingsschemat, varför man äter som man gör och vad som händer med kroppen.

Jag tror att det är ganska individuellt beroende på vad man har för problematik, men eftersom jag har svår endometrios som lever på hormoner burkar man nedreglera mig med procrenspruta för att komma i kemiskt klimakterie. (jag tar den själv) Detta är ju oxå för att kroppen inte ska hålla på bilda en massa ägg och andra konstigheter under själva uppstarten.

Sen börjar man äta hormoner (progynon) för att bygga upp slemhinna, det är viktigt att den är tjock och gärna treskriktig och att den är fräsch och fin. Den ska helst vara över 9 mm för att kunna ta emot ett ägg. Detta mäter man efter ca 14 dagar och ser att allt är ok, då brukar man få klartecken att boka biljetter till Riga. Denna fas brukar vara lite skakig för en del får ibland brukar man ha problem att bygga upp slemhinna, man kan plötsligt blöda ut den eller den kan minska.

Eftersom jag har endometrios brukar jag få äta kortison som är inflammationsdämpande, detta är för att min kropp inte ska attackera äggen och döda dem (det verkar den göra ändå). Sen kan man även äta blodförtunnande för selmhinnas skull.

Efter insättningen så tar man progesteron för lura kroppen att den är gravid, det är ett hormon som förbereder graviditet, håller foster vid liv och stoppar ägglossning.

så.

1. Spruta för att komma i klimakteriet
2. Progynon för att bygga slemhinna
3. Diverse andra tabletter som tex kortison, folsyra osv
4. Insättning och progesteron
5. Efter ca 14 dagar tar man graviditetstest

Så ser nog hela äggdonationsresan ut med lite olika varianter. Så här gör man även om man har frysta ägg från sin IVF.

Alla dessa tabletter och sprutor är ju en massa biverkningar på, jag brukar mest lida av endometriossmärtor, sömnlöshet, svullen mage, viktökning.

****
Allt gick bra med Roban i går, han ska fortsätta med sin mat men vi behöver inte medicinera mer. Däremot måste han ner i vikt.

Hur det nu ska gå till.

****
I går frågade alla på jobbet hur jag mådde. Men jag var ju som vanligt. Jag fattar inte alls vad de menar. Är det nåt de vet men inte jag?







Kommentarer

  1. Lycka till idag.
    Jag har börjat knaska på dag 2 i mensen på mina försök.

    Kram Ahm66

    SvaraRadera
  2. www.thedreamofachild.blogg.se19 november 2013 kl. 17:05

    Lycka till :)

    SvaraRadera
  3. Tack för förklaringen! Nu håller vi alla tummar för eran skull och för att allt skall fungera!

    SvaraRadera
  4. Tack för förklaringen. Om några veckor är det min tur att börja med allt.

    SvaraRadera
  5. Medicinstart dagen efter gynekolog besök!!!! Inte dag 2 som jag skrev. Hos mig var det då dag 7.

    Har skrivet en SMS på facebook til deg.
    Kram Ahm66

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering