Sjukdom och tråkigt svar

Mailade kliniken i går att vi vill börja förbereda oss för nytt försök och fick till svar att de tyckte vi skulle vänta minst 3 månader tills efter nyår. Jag svarade att det kommer inte hända, så fort min kropp är redo så är jag redo.

Än så länge har jag inte fått svar. Men glöm att jag tänker vänta, det är ju mina ägg jag borde få bestämma när vi får börja.

*Svär hejdlöst*

****
I går blev köket klart! Jag städade, skurade och släpade kartonger och saker till köket. Det är så svårt att tänka om, nu har vi lådor förut hade vi skåp. Jag kommer aldrig lära mig att hitta nåt.

Mitt i svetten och plockandet så blir katten Robban dålig så vi får åka till Danderyds djursjukhus Albano med honom. Att sitta på akuten med en dålig katt i flera timmar är verkligen ingen höjdare när man redan är ledsen.

Jag tycker ändå inte han var lika påverkad och kräkningarna var annorlunda än när han får levern. De tyckte vi skulle boka in endoskopi och gastroskopi på honom får att se vad som utlöser dessa kräkattacker och leverattacker. Det finns ju snart inga undersökningar vi inte gjort på honom och snart inte heller några sjukdomar han inte har.

Så han blev inlagd med dropp och mediciner och förhoppningsvis piggar han på sig tills idag så vi får hem honom. Jag saknar honom jättemycket! Mattes älskade gosefis.

****
Jag har så sinnessjukt ont i ryggslutet. Det är värre än någonsin, varje gång jag böjer mig så gör det så ont att jag skriker till. Vilken smärta! Jag kan knappt röra mig.

Har försökt att göra lite låtsasyoga, situps och strechat för att få det att släppa. Men nejdå.

****
Livet känns lite mer hanterbart, jag sörjer fortfarande oerhört men är nu snarare irriterad och arg än gråtsint. Jag tänker inte på Isak varje sekund längre utan kanske var 10 minut. Jag är nog nere i 1-2 gråtattacker varje dag, men det beror nog mer på att vi sliter på så här hemma.

****
I övrigt så har inget hänt med spisen, bilen är inte lagad trots vi lämnat in den 2 ggr nu för lagning, fläkten är inte såld och nån present till maken har jag fortfarande inte kommit på.

Däremot har jag fått 2 donationer! Tack <3

På måndag måste vi
-Ringa kyrkan om minneslunden
-Ringa skogskykogården för att höra om Isak har kommit dit
-Ringa Sös för att höra om de vill sjukskriva mig lite till.
-Försöka fixa spisen

Robban försöker gömma sig för veterinären



Kommentarer

  1. Åh stackars Robban. Hoppas att ni får hem honom i lite bättre skick och pigg igen.
    Så fint ni fått i köket ! Lådor istället för skåp är helt underbart.. Du kommer att vara glad över köket i evigheter =)..

    Hoppas du blir bättre i ryggen och att allt annat tjafs fixar sig så ni får fokusera på lite roligare saker..

    Massor med kramar från
    Lena och missarna.. Snart på varma Kreta..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att du får komma iväg! Jag är avis, hoppas du får en underbar vecka!

      Kram

      Radera
  2. Jag tycker du ska börja så fort din kropp är redo. Min bm brukade säga att är man redo mentalt så ÄR kroppen redo. De kan iof försöka få dig att vänta genom att säga.. Att de vill att din kropp ska återhämta sig så det fäster bättre. *vet*.
    Men efter andra gången så sa alla läkare bara:
    -Vad ska du vänta på? Kör!

    Neeeääää! Stackars liten. Det också! Känns som allt händer exakt samtidigt. Ni förtjänar massor med lycka nu. Efter våra fem skitår där det hände skit på skit har det äntligen lugnat sig. Jag önskar att ni får motsvarande lycka till allt ert jobbiga väldigt snart!

    Jag önskar er lycka! ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så tycker jag med, jag är så redo jag kan bli och eftersom all medcinering osv tar sån tid vill jag ju vara ute i god tid.

      Tack!

      Kram

      Radera
  3. Så fint köket blev! Att pyssla med något konkret är bästa hjälpen mot tankar och sorg. Jag brukar städa och lyssna på dokumentärer från p3 när tankarna tränger sig på. Finns massor av favoriter där, tex mordet på engla http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2519&grupp=18577&artikel=5293315
    eller mordet på caroline Stenvall http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2519&grupp=18577&artikel=5030187&sida=2
    eller om Thomas Quick: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2519&grupp=18573&artikel=5318620


    Finnas massa olika teman, politik, kriminallitet, olika händelser.. Beror på vad man gillar. Jag tycker iallafall det skringrar tankarna att lyssna på sådant och pyssla med något samtidigt.
    för oss tog det rätt många veckor innan vår lille kom till skogskyrkogården men vi hade kromosomanalys av fostret och så valde vi gemensam bränning så kan vara det. Kram

    SvaraRadera
  4. Det är ju din kropp så du borde få bestämma själv!

    Men till en kompis till mig, vars foster hade dött i magen i v. 7 (upptäcktes i v. 13), sa vården att hon skulle vänta minst 12 veckor med att bli gravid igen eftersom de läkemedel man tar när man avbryter kan ge fosterskador...

    Kan inte påstå att jag hittar belägg för det i Fass, men man skall i alla fall ha haft EN ordinarie mens efter avbrytandet står det i Fass.

    Vi kommer inte heller in för nytt försök före årsskiftet, men det beror inte på att vi inte får. Vi måste ha ny donator. För min del är det helt ok, men jag har full förståelse för att du vill köra på eftersom du har fysisar.

    Jättefint kök!!!

    SvaraRadera
  5. Har skrapat och tagit cytotec osv vid mina ma:n och alla gånger har läkarna bara sagt en mens imellan så är det okej. Och det är ändå 6 gånger jag haft hjälp av sjukvården, bara en gång kom det av sig självt. Absolut ingenting om att läkemedel hänger kvar och kan ge fosterskador. Och egentligen så är det inget som säger att man ska ha en mens imellan heller mer än att man då är säker på att man fått igång kroppen och inte har någon kvarvarande blödning som kan ge infektion, och så det för att man ska veta om det är en ny graviditet (om man blir gravid kanonsnabbt efter) eller den förra som fortarande syns när man testar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Exakt, har hört samma!

      En del säger att man ska vänta två "mensar", men det är nog till normalfertila som lätt kan vänta och kanske tom planera in en graviditet när det passar med föräldraledighet. Och där är ju inte du.

      Får hopp av ditt inlägg! Du visar sån jävlar anamma!

      Radera
  6. (Kolla på janusinfo istället -det är läkarnas sida.
    Fass tillhör läkemedelsföretagen.)

    Man kan kolla på båda men janusinfo är bättre.
    Mina läkare (över 20 st) rekommenderar den jämt.
    Mina bm med. (haft en smärre arme)


    SvaraRadera
  7. En eller två menstruationer rekommenderade fertläkare på Akademiska i Uppsala innan ny ÄD.

    Tycker att ni ska kräva mer hjälp av kuratorn på SÖS! Tex kontakter mot försäkringskassa, försäkringsbolag och läkare på vårdcentral osv så att ni bara behöver göra det ni känner att ni orkar med.

    Läkare på vårdcentral kan enklare hjälpa er med fortsatt sjukskrivning och trivs ni inte med nuvarande vårdcentral, BYT eller byt åtminstone läkare.

    Det gör mig så ont att läsa att ni inte verkar få rätt stöttning i detta!
    //Caspianne

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering