Krematoriet

Nu tog jag mod till mig och ringde krematoriet, det var en del googlande innan jag hittade nåt växelnummer som kopplade mig vidare.

Han som svarade vid skogskyrkogården berättade att de hade problem med "utrustningen" vilket betyder ugnarna då? 

Han visste inte när de kunde kremera Isak men lovade att ringa när det var klart. Det tror jag inte ett ögonblick på så jag tänker ringa och terrorisera dem varje vecka, jag vill ha hit min lilla pojke och jag vill inte han ska ligga i nån kall kyl där de kan slarva bort honom. Undra om han ligger själv eller om han ligger hoppackade med andra? Tänk om vi får fel aska med oss hem?

Sen ringde jag till sjukhuset och pratade med en sköterska och berättade att jag inte är redo att börja jobba än och undrade om de kunde hjälpa mig med sjukskrivning. Hon skulle ta reda på saken och ringa tillbaka om det blev problem. Hoppas det ordnar sig.

Sen mailade jag tretti.se om spisen och sa att den gått sönder.

*pust*

****
Maken ringde till veterinären i går för att höra om det var rektoskopi och gastroskopi på Robban. Mycket riktigt :( jag som tuppade av sist (nästan) hos vet när de tog blodprover och kan inte ens vara med när de tar tempen. Kära nån. 

Så 2-3 dagar innan ska vi ge honom kokt fisk och fiskspad. Sen ska han svälta 1 dygn innan och då ska vi ge honom 3 (!) lavemang och stänga in honom på toaletten med en kattlåda. Men om han inte dricker kan det bli farligt och då måste han till djursjukhuset. Men det är inte klokt. Ska jag ge min lillkille lavemang?  Tänkte vi ringer veterinären o frågar om de kan hjälpa. Hoppas. 

NÄÄ..:( 

 Mattes hjärtegos. Hur mycket ska han klara av? 

****
Lite glada nyheter är att fläkten är såld! Tjohoo! 600 kr fick vi för den.

Bästa ridkompisen sms i går och frågade om vi ska rida på fredag, en ridskola en bit härifrån har nämligen dropin ridning. Det är ju toppen om vi fick en plats. Så roligt! Jag blev SÅ glad!

En annan kompis sms om hon skulle prata med sin biktfader och han kunde hjälpa oss att få barn (!) jag sa tack men nej tack. Jag har för tillfället sagt upp bekantskapen med Gud. 
****
I övrigt har jag fasiken nog åkt på ryggskott, det är förjävligt. Blir ju väldigt intressant och se hur det går med ridningen, men jag tänker stoppa i mig tabletter och rida ändå!

Jag försöker göra övningar jag hittat på nätet, röra på mig och smörja ryggen. Hoppas det släpper snart.

****
Osså är jag lika arg i dag. Det är inte ett dugg bättre. Nu ska jag stappla i väg på en promenad och hoppas det ger med sig lite, jag lyssnar alltid på p3 dokumentär eller Adam & kompani på promenaden. Ett bra sätt att skingra tankarna.

Kram på er alla!

Kommentarer

  1. Var inte djurvän så du blir djurplågare!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad menar du? Att jag är en djurplågare som tar min katt till veterinären? Förklara dig gärna närmare.

      Radera
  2. Vad bra att du ringt och bett om förlängd sjukskrivning. Kan inte tänka mig att du inte skulle få det, vore ju helt absurt isf. Och klart du är arg. Det där med att säga upp bekantskapen med Gud en stund är nog ingen dum idé. Själv brukar jag prata argt rakt upp i luften till honom (eller henne), så han vet vad jag tycker. Kan han gott få höra.

    Jag tror att Isak är väl förknippad med dig och ditt personnummer, de ska inte slarva bort honom. Men jag förstår din känsla. Någon dag längre fram, inte så här nära i tiden, ska jag berätta om mina liknande tankar.

    Tycker det är bra också att du ligger på hos kliniken, berättar tydligt vad du vill. Jag är glad att du och ni tänker fortsätta och jag bara önskar att det ska få gå hela vägen. Att er lille Isak ska få ett syskon.

    Du har så många tummar från mig att du inte anar. All kärlek!
    Kramar från J

    SvaraRadera
  3. Många kramar tillbaka och tack för dina fina ord.

    SvaraRadera
  4. Så tungt att kissen blir sjuk mitt i allt detta också. Det är inte konstigt att du är arg. Med all denna sorg och skörhet måste känslorna bara välla... Det är svårt för omgivningen att göra rätt, och det verkar som den rädslan får många att inte göra nåt alls. Vilket gör mig så ledsen. Tanken räcker inte: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=523997824314626&set=pb.229260100455068.-2207520000.1379946145.&type=3&theater

    Jag önskar innerligt att ni ska få omges av människor som inte bara tänker, inte heller bara pratar - utan som lyssnar och ÄR. Närvarande.
    Varma hälsningar från en annan Cecilia

    PS. Gud tål hur mycket ilska som helst, och finns kvar om och när du orkar och vill. Det är min tro. Men jag förstår om du inte orkar tro något just nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det gör mig så oerhört ledsen oxå. Och jag önskar så att vi hade sådana människor omkring oss.

      Tack för att du läser och kommenterar, det betyder mycket för mig. Du har alltid så kloka ord och tankar med dig.

      Radera
  5. Faan vad arg jag blir för er skull, är det meningen att man ska hålla på och krångla med allt detta när man precis har mist sin son?!?! Och vara rädd att han slarvas bort!! Man tycker ju att de borde ta tag i sånt här på en gång så att man kan få sörja i lugn och ro..
    Hoppas att det löser sig snarast!
    Och hoppas att allt går bra med lilla katten, stackarn.
    Tänker på dig varje dag!!
    Kramar till dig

    SvaraRadera
  6. Ja, va fan vad allt ska hålla på.

    Tack!

    Kram

    SvaraRadera
  7. Har sagt det tidigare, stå på dina krav! Självklart måste du få sjukskrivning, så länge du känner att det behovs. Kan inte förstå att de inte kommer att ge deg det.
    Ja, det är inte alltid man tycker att Gud spelar på samma lag. Och jag har absolut inte några problem att förstå din ilska. Var arg! Det har du lov till! Tror det är bra att du känner saker, även om det är sorg, hopplöshet, ilska, oro, irritation, m.m. Bättre det än att du håller allt inne i dig.

    Inte lätt för stackars Robban heller. Hoppas han blir bättre.

    Kram Ahm66

    SvaraRadera
  8. Har du tur går ryggskottet över av ridningen :-)

    Stackare allt på samma gång...

    Hoppas du och katten kryar på er!

    Förresten så sa killen på begravningsbyrån vi anlitade att de ligger i sin fosterkista till kremeringen, så han är inte blandad med andra. Fosterkistan står patologen för och alla små barn får en sån.

    Kram

    SvaraRadera
  9. Jag vill skriva något som känns bra men jag är trött.
    Vill bara skicka en stor varm kram.
    och ett litet <3 till er.

    Hoppas Robban får må bättre. Stor kram!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering